Informatie over het bedrijf

purina

 Purina Pro Plan is slechts een van de vele producten van Nestle Purina PetCare, dat in 2001 werd opgericht toen Ralston Purina werd overgenomen door de Zwitserse reus Nestle. Ralston Purina produceert al hondenvoer van hoge kwaliteit sinds 1894. Het merk werd opgericht door William H. Danforth als Purina Mills en is bekend om zijn “pet chows”, van de Purina Dog Chow tot de Purina Cat Chow en de Purina Horse Chow. Er zijn ook “chows” voor konijnen, varkens en apen. In 2001 werd Ralston Purina uiteindelijk door Nestlé overgenomen in een definitieve fusieovereenkomst. Vandaag is Nestle Purina het tweede grootste dierenvoedingsbedrijf ter wereld en is het de nummer 1 in de VS. Nestlé als geheel is nummer 64 in de wereldwijde Fortune 500 en staat op nummer 33 in Forbes’ Global 2000.

 Het merk staat bekend om zijn vriendelijke prijsstelling, maar vooral om zijn unieke samenstelling van hondenvoer waar huisdierenouders over de hele wereld het volmondig mee eens zijn. Een team van meer dan 400 voedingsdeskundigen, gedragsdeskundigen en dierenartsen werkt dag en nacht aan de samenstelling en het ontwerp van hoogwaardig hondenvoer met een opmerkelijk lekkere smaak. Elke samenstelling is ontworpen om te voldoen aan de fundamentele voedingsbehoeften van huisdieren.

 Waarom dit merk kiezen?

 Ralston Purina’s 107-jarige geschiedenis van toewijding aan de productie van innovatieve en voedzame honden- en kattenvoeding is genoeg reden om voor dit merk te kiezen. Voeg daarbij de vermaarde expertise van de transnationale consumenten- en voedingsgigant Nestlé en men kan alleen het beste verwachten.

 Het merk gebruikt ook alleen dierlijke eiwitten van topkwaliteit als belangrijkste ingrediënt en vervangt deze nooit door plantaardige eiwitten. Dit onderstreept de kennis van het merk over de unieke dieetvereisten van honden. En hoewel het nog te bezien valt of ze nieuwe eiwitten zoals bizon, hert, buffel en eland in hun toekomstige formuleringen zullen opnemen, zult u innerlijke rust vinden in de wetenschap dat u uw huisdier alleen de beste kwaliteit dierlijke eiwitten in het land geeft.

 Als u naar de beoordelingen van Purina hondenvoer kijkt, zult u merken dat het consequent positief scoort bij zowel gewone huisdiereigenaren als bekende dierenartsen. De meesten benadrukken de uitzonderlijke smakelijkheid van de formules, waardoor hun honden de juiste hoeveelheden eiwitten, vetten, koolhydraten en micronutriënten binnenkrijgen die nodig zijn voor hun ontwikkeling. En dit is niet alleen grootspraak, want ouders van gezelschapsdieren beschrijven merkbare verbeteringen in de huid, vacht en algehele gezondheid van hun huisdier. Dit is nog een reden waarom u voor dit merk zou kunnen kiezen.

 Pro Plan is verkrijgbaar in 4 verschillende varianten: Savor, Focus, Sport, en Natural. Dit geeft u het voordeel om de juiste samenstelling voor uw huisdier te kiezen. Savor is perfect voor de dagelijkse behoeften van honden met zijn uitgebalanceerde samenstelling en uitstekende smaak. Natural is ideaal voor huisdieren met een gevoelige huid of maag, omdat deze producten zorgvuldig zijn afgestemd op dergelijke speciale gezondheidsbehoeften. Sportvarianten zitten boordevol energie en eiwitten die nodig zijn voor honden die hun uithoudingsvermogen moeten verbeteren en hun kracht moeten bevorderen. Ze zijn het beste voor zeer actieve honden. Focus is de zeer gespecialiseerde voeding van Purina Pro Plan die zorgvuldig is samengesteld om aan de unieke behoeften van bepaalde honden te voldoen.

 Analyse van de ingrediënten

 Een analyse van de ingrediënten van Purina Pro Plan laat zien dat het over het algemeen een goed uitgebalanceerde samenstelling heeft die de nadruk legt op het gebruik van alleen hoogwaardige, eiwitrijke dierlijke bronnen als belangrijkste ingrediënt. Waar andere merken granen of koolhydraten op de eerste plaats zetten, streeft Purina Pro Plan ernaar om alleen dierlijke eiwitten aan de top van haar lijst op te nemen. Er zijn echter bepaalde punten die moeten worden begrepen over de formuleringen van het merk.

 

 Eiwitten van hoge kwaliteit

 

 De nadruk van Purina Pro Plan ligt op het gebruik van dierlijke eiwitten van hoge kwaliteit als eerste ingrediënt op de lijst. Dit in tegenstelling tot andere merken die rijst of aardappelen of een ander ingrediënt als nummer één op de lijst zetten. Van echte kip tot rundvlees en zalm, Purina Pro Plan gebruikt alleen hoogwaardige eiwitten. Helaas hebben we nog geen formulering gezien die zeer ongebruikelijke, nieuwe eiwitten bevat zoals bizon, hert, wild zwijn, en buffel, om er maar een paar te noemen. Hoe dan ook, echte kip of rundvlees in de maaltijd van uw hond is veel beter dan koolhydraten als belangrijkste ingrediënt.

 Helaas hebben we gemerkt dat sommige ingrediënten een bron van zorg zijn. Sommige producten van Purina Pro Plan vermelden “bijproducten van gevogelte” of “bijproducten van vlees” als een van de ingrediënten. We hebben op zich niets tegen het gebruik van “bijproducten”, op voorwaarde dat we duidelijk zijn over de bron van deze bijproducten. De vermelding “bijproduct van kip” is iets anders dan “bijproduct van gevogelte”, omdat je niet echt zeker weet welke gevogelte er in het mengsel “gevogelte” zit. Hetzelfde geldt voor “vleesbijproducten”. Welk soort vlees zit er in de formulering? Rundvlees? Varkensvlees? Kip? Zalm? Net zoals we er voor pleiten dat het dierlijke eiwit duidelijk wordt geïdentificeerd, moeten bijproduct maaltijden ook duidelijk worden geïdentificeerd.

 

 Matig tot hoog caloriegehalte

 

 Elke formule van Purina Pro Plan bevat matig tot veel calorieën, meestal variërend tussen 400 en 500 per portie. Andere merken hebben meestal formuleringen in het midden van de 300 tot laag in de 400. Hoewel het begrijpelijk is dat sommige mensen zich zorgen maken over het anders zo hoge caloriegehalte van Purina Pro Plan, kunnen toch maatregelen worden genomen om het risico van zwaarlijvigheid te helpen minimaliseren. Samen met het matige eiwitgehalte van het merendeel van de formules (minder dan 30%), zou men kunnen concluderen dat het grootste deel van de calorieën wordt gevonden in koolhydraten.

 

 Grote verscheidenheid aan koolhydraten

 

 Dit is een van de ingrediënten van Purina Pro Plan die nogal wat stof doen opwaaien. Het merendeel van hun formules bevat maïs, tarwe, soja of een combinatie van deze drie. Dit kan een grote impact hebben op ouders van gezelschapsdieren die op hun hoede zijn voor dergelijke ingrediënten. Het goede nieuws is dat in formules waar deze allergene granen afwezig zijn, potentieel allergene eiwitten zoals kip en rundvlees ook afwezig zijn. Dit betekent dat het bedrijf weet dat als het gaat om hypoallergene hondendiëten, het verwijderen van alle potentiële allergenen een must is. Dit in tegenstelling tot andere merken die zeggen dat ze graanvrij zijn en toch allergene kip en rundvlees in hun formules hebben. Aan de andere kant, Purina Pro Plan bevat wel gezondere koolhydraten in haar diëten zoals bruine rijst, gerst, havermout, erwten, en dergelijke.

 

 Micronutriënten

 

 Vitaminen en mineralen zijn ook opgenomen in de samenstelling van Purina Pro Plan. Van de B-vitaminen tot de vetoplosbare vitaminen A, D, E, en K en vitamine C, Purina Pro Plan’s micronutriënten formulering ondersteunt optimale fysiologische processen in het lichaam van de hond. Lovenswaardig is de uitzonderlijke verhouding tussen omega-6- en omega-3-vetzuren die in bepaalde Pro Plan-producten wordt aangetroffen. De meeste hondenvoeders bootsen de vetzuurverhouding van 10:1 tot 16:1 na die in menselijke diëten wordt aangetroffen. Deze verhouding van vetzuren bevordert ontstekingsziekten. Aangezien veel producten van Purina Pro Plan een verhouding van 1:1 of ten minste 2:1 hebben, geeft dit het merk een veel idealere verhouding vetzuren. Dit versterkt de ontstekingsremmende en immuunsysteemversterkende voordelen van deze voedingsstoffen aanzienlijk.

 

 Voordelen en nadelen

 

  

  Voordelen

  

  Een uitgebalanceerde samenstelling met de nadruk op hoogwaardige dierlijke eiwitten als eerste ingrediënt Optimale niveaus van hoogwaardige eiwitten die nodig zijn voor een ideale groei en ontwikkeling bij honden Bevat prebiotica in de samenstelling voor een betere spijsvertering Formuleringen die zorgvuldig zijn aangepast aan de voedingsbehoeften van bepaalde honden Biedt waar nodig een betere verhouding tussen omega-6 en omega-3 vetzuren Bevat glucosamine in veel productformuleringen Geschiedenis van het produceren van hoogwaardige producten tegen zeer vriendelijke prijzen Wetenschappelijk onderbouwde hondenvoerrecepten

  

  

  

  

  Nadelen

  De meeste bereidingen bevatten maïs, tarwe of soja Sommige bereidingen bevatten niet gespecificeerde bijproducten van ‘gevogelte’ en ‘vlees’ Blikformules bevatten ‘toegevoegde kleur’ zonder de bron of de aard van de kleur te specificeren

  

  

 Purina Pro Plan is een merk hondenvoer waarop men kan vertrouwen voor een uitzonderlijke smaak en een goed uitgebalanceerd profiel. Het gebruik van dierlijke eiwitten als eerste ingrediënt is prijzenswaardig, hoewel de toevoeging van allergene ingrediënten zoals maïs, soja en tarwe onsmakelijk kan zijn voor huisdierouders die afkerig zijn van dergelijke ingrediënten. Over het geheel genomen levert Purina Pro Plan echter de juiste voeding voor moderne huisdieren tegen een prijs die verrassend vriendelijk is voor de portemonnee.

Leave a Reply

Your email address will not be published.