Dingen om op te letten bij het kopen van de beste hondentondeuse

hondentondeuse

 Het verzorgen van onze huisdieren is een van de meest essentiële aspecten van huisdierbezit. We willen niet dat onze poeperds matten ontwikkelen, die de warmte eronder aanzienlijk kunnen vasthouden, wat kan leiden tot huidirritatie, ontsteking, en zelfs infectie. U kunt er altijd voor kiezen om uw hond professioneel te laten verzorgen in uw plaatselijke dieren salon, maar het is gewoon niet praktisch als u meerdere mormels in huis heeft en ze toevallig allemaal langharig zijn. Uw eigen verzorgingsset, in het bijzonder de hondentondeuse, zou voordeliger moeten zijn terwijl u ook de nodige vaardigheden kunt ontwikkelen om beter voor uw hond te zorgen.

 Echter, het kiezen van de beste hondentondeuse voor uw mormel kan een hele uitdaging zijn, vooral voor absolute nieuwelingen in de wereld van het huisdierbezit. Daarom hebben we een lijst opgesteld van de dingen waar u op moet letten bij het kopen van de juiste hondentondeuse voor uw huisdier.

 

 

 Geluidsniveau 

 

 Een van de belangrijkste kenmerken van een hondentondeuse waar je op moet letten is het geluidsniveau. Technisch gezien moet elk apparaat of instrument dat voor onze huisdieren wordt gebruikt, ultrastil zijn of voorzien zijn van een vorm van geluidsonderdrukking of dempingstechnologie.

 Harde geluiden, waaronder trillingen, kunnen bepaalde honden angstig, nerveus of zelfs bang maken. Dit is vooral een probleem bij huisdieren die nooit zijn getraind om hun kalmte te bewaren, zelfs als ze in een lawaaierige omgeving zijn. Helaas zijn de oren van honden, zelfs na training, bijzonder gevoelig.

 Hoe goed horen hondjes? Mensen kunnen geluiden horen in het bereik van 20 tot 20.000 Hertz. Uw Fido daarentegen is volledig in staat om geluiden te horen van een lage 40 Hz tot 60.000 Hz. Met andere woorden, het gehoorvermogen van uw hond is 7 maal groter dan wat uw oren kunnen bereiken. Een andere reden waarom mormels een zeer scherp gehoorvermogen hebben, zijn hun gehoorspieren. Terwijl mensen slechts 3 spieren hebben die de verschillende structuren van het oor bewegen, hebben honden er 18. Hun ooranatomie is ook heel anders dan de onze, waardoor het geluid nog sterker wordt. Daarom hebben onze geliefde mormels het vaak moeilijk in omgevingen die ongewoon harde geluiden produceren. Het geluid kan aanvaardbaar zijn voor u, maar nooit voor uw hond.

 Daarom zijn ultrastille hondentondeuses belangrijk om het uw hond comfortabel te maken tijdens het trimproces. Zo niet, dan zult u na afloop te maken krijgen met een zeer angstig huisdier, waardoor het ook bijzonder afkerig kan worden van de verzorgingsactiviteit of deze kan gaan vermijden.

 

 Bedrijfstemperatuur 

 

 Een andere belangrijke overweging bij het kiezen van een set hondentondeuses is de bedrijfstemperatuur van de gadget of hoe heet het kan worden na enige tijd. Stel je voor dat een heet voorwerp je huid aanraakt en je kunt je gemakkelijk verbranden. Zelfs als het voorwerp niet te heet is, zal er altijd een zekere mate van verwonding zijn op weefselniveau, wat leidt tot irritatie en zelfs ontsteking. Als de huid eenmaal geïrriteerd is, heeft uw mormel de neiging om hieraan te krabben, waardoor de integriteit van de huid wordt verbroken en er mogelijk schadelijke micro-organismen binnendringen. Het eindresultaat is een infectie.

 Daarom is het belangrijk om een hondenschaar te kiezen die nooit warm wordt. Vermijd zoveel mogelijk scharen met ventilatoren en luchtroosters, want die geven vaak problemen. Het is perfect in orde als deze ventilatoren het uiteindelijk niet begeven of als de ventilatieopeningen niet verstopt geraken of beide. Gebeurt dit wel, dan zit u met een gloeiend hete tondeuse voor de hondentrimsalon.

 

 Snelheid 

 

 De snelheid van het snijmechanisme van de gadget is ook een zeer belangrijke eigenschap om naar te kijken. Dit is vaak gerelateerd aan hoe snel je de taak kunt volbrengen, wat vooral handig kan zijn als je meerdere honden op een dag wilt trimmen. De meeste trim gadgets voor honden komen met variabele snelheidsinstellingen waardoor u optimale veelzijdigheid heeft, omdat u gemakkelijk de snelheid van het snijmechanisme kunt veranderen, afhankelijk van het type haar dat uw hond heeft of zelfs de mate van dikte en / of grofheid van de vacht. Voor absolute beginners is het echter veel beter om te beginnen met een apparaat met één snelheid totdat u het vertrouwen hebt gekregen om met verschillende snelheidsinstellingen te werken.

 

 Onderhoudsvereisten 

 

 Haarstrengen en ander snoeiafval kunnen zich ophopen in uw hondentondeuse. Dit betekent dat u deze moet verwijderen om de optimale werking van het apparaat te garanderen. Anders kan de schaar zijn beoogde functie niet op een efficiënte manier uitvoeren, wat tot stress bij uw hond leidt.

 Het openen van scheerapparaten om ze goed te laten werken kan heel vervelend, rommelig en vaak frustrerend zijn. Er is ook een kans dat u niet in staat bent om de verschillende onderdelen weer in de juiste positie te monteren, wat leidt tot ondermaatse prestaties. Kies daarom voor een apparaat dat niet geolied, ingevet of zelfs uit elkaar gehaald hoeft te worden. Een echt onderhoudsvrije set van hond tondeuse hoeft niet te worden gereinigd, ingevet, of zelfs geolied. U moet uw ogen richten op deze producten.

 

 Ergonomisch ontwerp 

 

 Als u een dikharige of zelfs langharige straathond hebt, kost het meestal tijd om hem goed te trimmen. Of, als u meerdere mormels thuis hebt die u in één keer wilt verzorgen, zullen uw handen pijn gaan doen en blaren gaan vormen omdat u het apparaat gedurende langere tijd vasthoudt. Daarom moet u het algemene ontwerp van het product dat u overweegt te kopen, controleren. Probeer het apparaat in uw hand te houden en voel of het comfortabel is of niet. Uw hondentondeuse moet de natuurlijke vorm volgen die ontstaat als u hem vasthoudt. Er mogen geen onnodige drukpunten zijn op het oppervlak van uw hand dat in contact komt met de schaar.

 

 Kwaliteit van de messen 

 

 Heeft u ooit geprobeerd uw haar te trimmen met een botte schaar of misschien uw baard geschoren met een bot, verroest scheermes? Dat is best pijnlijk, toch? Het risico op snijwonden en inkepingen neemt exponentieel toe bij elk gebruik van botte messen. Hetzelfde geldt voor hondentondeuses. Een bot mesje kan uw hond snijden en verwonden, waardoor hij blootgesteld wordt aan ontstekingen en infecties die kostbaar kunnen zijn om te behandelen. Daarom hebt u een apparaat nodig dat bestand is tegen chemicaliën en roest. U zorgt niet alleen voor de veiligheid van uw huisdier, maar u verlengt ook de levensduur van uw apparaat.

 Net zo belangrijk zijn afneembare messen. Als u de messen gemakkelijk kunt vervangen zonder dat u een heel vervelend proces van demonteren, vervangen en weer in elkaar zetten hoeft te doorlopen, dan zou dat apparaat een goede keuze zijn. Dit is vooral handig als u verschillende rassen van honden die verschillende soorten messen en hulpstukken nodig hebben.

 

 Draadloze of bedrade hondentondeuse

 

 Een van de meest interessante functies die de meeste newbie hond trimmers zoeken in de beste hond tondeuse is draadloze of snoerloze mogelijkheden. Deze bieden u veelzijdigheid in het werken met hondjes waar u maar wilt. Dit zijn apparaten die gemak en gemakkelijke bediening bieden. Ze kunnen ook gemakkelijk worden gebruikt op moeilijk bereikbare plaatsen, omdat er geen draden of snoeren in de weg zitten. Helaas zitten er ook nadelen aan. U moet ze bijvoorbeeld vaker opladen, omdat de batterijen maar 45 minuten meegaan, hoewel sommige tot anderhalf uur meegaan. Als u meerdere honden tegelijk gaat verzorgen of het apparaat vaker gaat gebruiken, zullen de batterijen op den duur versleten raken. U zult ze dus moeten vervangen. Bovendien hebben sommige snoerloze modellen gewoon te weinig vermogen of werken ze langzamer zodat ze niet efficiënt door een dikke of bijzonder moeilijke vacht kunnen knippen.

 Tondeuses met snoer worden geprefereerd door professionele trimmers omdat het hen snelheid en kracht geeft om hun mormels effectief te trimmen. Het enige probleem is dat het snoer echt in de weg kan zitten bij het hele trimproces. Niettemin zijn er gadgets die het snoer goed uit de weg kunnen houden.

 

 Merk 

 

 Hoewel we meestal niet aanraden om uitsluitend naar het merk van een hondenschaar te kijken, is het onvermijdelijk omdat de bedrijven die hun sporen al hebben verdiend in het ontwerpen en produceren van kwalitatief hoogwaardige hondentrimmers vaak boven aan ieders lijstje zullen staan. Er zijn echter heel wat gerespecteerde merken waarop u altijd kunt vertrouwen om u een geweldig product te leveren. Andis, Wahl, en Oster zijn slechts enkele van de gerenommeerde merken als het gaat om professionele hondentrimmers die speciaal zijn ontworpen voor de gemiddelde huisdiereigenaar.

 

 Voordelen van het verzorgen van uw hond met een hondentondeuse

 Het hebben van een goed verzorgde hond is niet alleen een grote bron van trots voor u als eigenaar en baasje. Het kan ook een groot aantal geweldige voordelen voor uw hond opleveren. Hier zijn enkele van de voordelen van het verzorgen van uw hond.

 

 Voorkomt en behandelt huidproblemen 

 

 Vilten is een veelvoorkomende zorg onder huisdiereigenaren, vooral bij hondenrassen met lang haar. Vilt trekt aan de huid, veroorzaakt pijn en ongemak, en leidt tot een verscheidenheid aan huidproblemen zoals irritatie en ontsteking. Door de vacht van uw huisdier te trimmen, krijgt u bovendien toegang tot de huid, zodat u eventuele gezondheidsproblemen kunt opsporen die anders niet zichtbaar zouden zijn met een dikke vacht. Op deze manier bent u in staat om deze huidproblemen een stuk beter te beheersen.

 

 Voorkomt hittestress 

 

 Honden met een dubbele vacht kunnen last hebben van hittestress. Omdat lucht niet effectief kan circuleren van de huid naar de buitenomgeving, raakt het opgesloten onder de dikke vacht of zelfs de overmatige matten. Dit kan leiden tot hitte-uitputting, met veel gezondheidsproblemen tot gevolg.

 

 Verbetert de bloeddoorstroming 

 

 Dit is nauw verwant aan overmatige vervilting, waarbij klonten haar aan de huid trekken en de weefsels eronder vernauwen. Dit verhindert een efficiëntere bloedstroom in deze weefsels, waardoor ze verstoken blijven van zuurstof en voedingsstoffen die nodig zijn voor een normale en optimale werking. Bij het trimmen wordt de spanning weggenomen die door de vervilting op de huid wordt uitgeoefend, waardoor de algehele verbetering van de weefseloxygenatie en -voeding wordt bevorderd.

 

 Helpt bij het verwijderen en bestrijden van ongedierte 

 

 Als u last heeft van vlooien, teken en zelfs mijten, kunt u door het trimmen of scheren van uw geliefde harige huisdier deze plaagdieren veel beter zien. U kunt ze er dan individueel uitpikken met een pincet. Er zijn veel ziekten die door vlooien en teken worden verspreid, waaronder Ehrlichiose, dermatitis, Bartonellose, de ziekte van Lyme, lintworminfecties, Rickettsiae, en zelfs meningoencefalitis. U wilt niet dat uw huisdier of zelfs u en uw gezinsleden door een van deze ziekten worden getroffen. Onderdeel van de uitroeiing ervan is het handmatig verwijderen van vlooien en teken en ander ongedierte bij uw huisdier. U kunt dit gemakkelijk doen als uw mormel goed is verzorgd.

 

 Versterkt de speciale band die u heeft met uw huisdier 

 

 Een van de meest voor de hand liggende, en misschien wel de belangrijkste, voordelen van het zelf verzorgen van je huisdier is het versterken van de speciale band die je hebt met je mormel. Door hem dicht bij u te houden, hem te kalmeren voordat u hem trimt, zodat hij niet angstig is, en hem na afloop een traktatie of beloning te geven, kunt u uw hond duidelijk maken hoeveel hij voor u betekent. Iedereen weet dat Fidos gedijen op sociaal gezelschap, zodat ze zich gelukkiger voelen, meer tevreden, en worden goed uitgebalanceerde pooches als ze kunnen voelen dat hun baasjes houden van hen zo veel. Dit is een van de redenen waarom veel hondeneigenaren er gewoon naar streven om te leren hoe ze hun huisdieren op de juiste manier kunnen verzorgen om die speciale relatie die ze hebben nog verder te versterken.

 

 Vergemakkelijkt het begrip van de anatomie van uw huisdier

 

 Hoewel u misschien geen diploma in diergeneeskunde heeft, kan het verzorgen van uw hond veel mogelijkheden voor u openen om zijn lichaam beter te begrijpen, met name de anatomie. Aangezien verzorging niet alleen het trimmen of knippen van het haar van uw harige vriend inhoudt, maar ook oog-, oor-, nagel-, tand-, en anaalverzorging, bent u in staat om deze lichaamsdelen van uw huisdier te begrijpen. U kunt deze dan aanvullen met voldoende lectuur van gerenommeerde bronnen.

 Het trimmen van het haar van uw huisdier is slechts één aspect van hondenverzorging. Het omvat ook het verzorgen van de oren, ogen, poten en nagels, tanden en zelfs de anaalzakken, zodat ze een optimale gezondheid en welzijn bereiken. Het knippen van het haar van uw hond biedt u tal van voordelen, variërend van het bevorderen van hun optimale welzijn tot het voorkomen van infecties, ontstekingen, hittestress en zelfs het binnendringen van ongedierte.

 Daarom is het belangrijk te weten hoe u de beste hondentondeuse kiest, zodat u van al deze voordelen voor uw hond kunt genieten. Geluidsniveau, bedrijfstemperatuur, snelheid, onderhoudsgemak en de kwaliteit van de messen zijn slechts enkele van de factoren waarmee u rekening moet houden bij de aanschaf van een hondentondeuse. Niettemin, onze 8 beste hondentondeuses zouden u een voorsprong moeten geven.

 

 Het onderhouden en schoonmaken van uw hondentondeuse

 Hoe technologisch geavanceerd uw hondentondeuse ook is, als u niet weet hoe u hem moet schoonmaken en in optimale staat moet houden, zult u hem maar een paar maanden kunnen gebruiken en dan kunt u hem al weggooien. Hoewel het belangrijk is om te leren hoe u uw huisdier zelf kunt verzorgen, is het net zo belangrijk om te leren hoe u uw hondentondeuse moet schoonmaken en onderhouden.

 Het goede nieuws is dat het echt niet moeilijk is, aangezien de fabrikanten al zeer gedetailleerde instructies geven over hoe hun producten schoon te maken en te onderhouden. Fabrikanten geven ook informatie over vervangbare onderdelen en compatibele onderdelen die in hun apparaten kunnen worden gebruikt.

 Tondeuses voor hondenverzorging met hoge snelheid moeten altijd worden gesmeerd met het juiste type olie. Sommige producten bevatten al een smeermiddel in hun verpakking. Het enige wat u hoeft te doen is de olie op de messen aan te brengen. Vergeet niet dat de messen niet van hout of plastic zijn gemaakt. Deze zijn gemaakt van metaal. Bij elke snijslag genereren ze warmte als gevolg van wrijving. Hitte kan leiden tot allerlei problemen, om nog maar te zwijgen van de mogelijke verwonding van uw huisdier door brandwonden. Houd uw messen altijd goed gesmeerd om de wrijving tot een minimum te beperken en ze optimaal te laten werken. Afhankelijk van het model van uw tondeuse, kunt u de messen om de 3 of 4 weken invetten en oliën.

 Maak de vergrendeling en het scharnier vrij van haren en ander vuil. U kunt een kleine tandenborstel met zachte haren, een stofzuiger of zelfs een föhn gebruiken om dergelijke zaken uit uw hondentondeuse te verwijderen. Controleer uw toestel of het een vervangbare mesaandrijving heeft. Controleer ook de aanbevolen levensduur van elke mesaandrijving. Hier is een hint. Professionele hondentrimmers die elke dag minstens 5 honden moeten verzorgen, moeten de mesjes van hun tondeuses om de 4 tot 6 weken vervangen. U kunt zelf uitrekenen wanneer het meest waarschijnlijke moment is om uw mesaandrijving te vervangen.

 De mesvergrendeling en het scharnier van uw hondentondeuse moeten idealiter om de 4 maanden worden vervangen. Maar als het gewoon niet meer normaal functioneert, dan moet u het vervangen, ook al is het nog geen 4 maanden.

 Als u een hondentondeuse met snoer gebruikt, zorg er dan voor dat u de lengte van het netsnoer visueel inspecteert. Controleer op tekenen van beschadiging en vervang het indien nodig. Als extra voorzorgsmaatregel mag u het snoer nooit rond de tondeuse wikkelen, omdat dit kan leiden tot draadbreuken.

 Het kan ook nodig zijn de koolborstels van de hondentondeuse te controleren. Het kan nodig zijn om nogmaals in de handleiding te kijken hoe u dit onderdeel van de tondeuse moet inspecteren. Sommige fabrikanten hebben koolborstels die na 3 tot 6 maanden moeten worden vervangen. Er zijn echter koolborstels die vele jaren mee kunnen gaan. Als de koolborstel niet zelf te vervangen is, moet deze altijd voor een professionele onderhoudsbeurt worden opgestuurd.

 Wanneer u de messen moet schoonmaken, moet u de tondeuse altijd naar beneden richten. Zo voorkomt u dat er reinigingsvloeistof in de behuizing van de tondeuse terechtkomt, waar zich de gevoelige elektronica en de motor bevinden.

 Voor snoerloze hondentondeuses is regelmatig reinigen met een föhn of stofzuiger sterk aan te bevelen. De aansluitingen op zowel de opladers als de batterijen kunnen ook worden schoongemaakt met een wattenstaafje.

 Misschien vindt u onze gids over hondendrogers ook interessant.

 Voor tondeuses met 5-in-1 bladen is regelmatig schoonmaken een must, omdat dergelijke systemen zeer weinig onderhoud vergen.

 Maak de ervaring plezierig voor uw huisdier

 Niet alle honden houden ervan om geborsteld te worden. Het lawaai van het apparaat plus de trillingen en de warmte die door de hond trimmen tondeuses kan allemaal maken de ervaring vrij traumatisch. Er zijn echter bepaalde dingen die u kunt doen om de trimervaring aangenamer te maken voor uw hond.

 Idealiter moeten alle huisdieren op jonge leeftijd worden getrimd. Voor puppy’s is dit op de leeftijd van 16 weken. Ga altijd langzaam wanneer u een puppy aan iets nieuws laat wennen. Zorg ervoor dat hij vertrouwd raakt met alle hulpmiddelen die nodig zijn voor de verzorging, zoals tondeuses, kammen, borstels, scharen en zelfs hondentrimtafels. Zodra ze gewend zijn aan de aanwezigheid van deze dingen, kunt u beginnen met het gebruik van deze items een voor een. Geduld is iets dat alle dierenouders moeten hebben als ze willen dat hun jonge puppy’s leren genieten van het verzorgingsproces. Traktaties en speelgoed werken altijd als het erom gaat puppy’s aan de ervaring te laten wennen.

 Als uw huisdier al volwassen is en voor het eerst wordt geborsteld, zorg er dan voor dat u speeltjes en traktaties meebrengt of iets anders dat hem kan kalmeren. Tegen die tijd heeft uw hond al een min of meer voorspelbaar gedrag, vooral in termen van wat hij het leukst vindt. Dat kan zijn favoriete kauwspeeltje of interactief speeltje zijn, of misschien zelfs een echt lekkere traktatie. Je kunt het zien als omkopen, maar het werkt zeker. Het hele punt is om de verzorgingssessie te associëren met iets dat positief en plezierig is in het leven van uw hond.

 Cesar Milan en andere bekende gedragstherapeuten vertellen hun klanten altijd om een meer positieve vibe naar hun huisdieren uit te stralen. Hoewel het vrij moeilijk is om uit te leggen hoe dit komt, is de heersende opvatting dat honden gebouwd zijn met zeer gevoelige mechanismen die hen in staat stellen om angst en bezorgdheid bij mensen te ruiken. Als ze voelen dat je niet zeker bent over het verzorgen van hen, dan zullen ze erg angstig zijn, ook. In plaats van plezier te hebben tijdens het trimmen, zal uw hond ook een nerveus wrak worden.

 

 Hoe om te gaan met een angstige hond bij het gebruik van de hond tondeuse

 Er zullen altijd honden zijn die overmatig angstig zijn elke keer als ze op de hond trimtafels worden geplaatst. Zoals altijd zijn er manieren waarop u kunt omgaan met een angstige hond bij het verzorgen van de hond.

 Een van de beste manieren is om deze nerveuze energie op een meer constructieve manier kwijt te raken. U kunt uw hond eerst meenemen voor een stevige lichaamsbeweging om de nerveuze energie kwijt te raken. Hierdoor wordt hij relatief rustiger en meer ontspannen tegen de tijd dat u hem op de hondentrimtafel legt.

 Wist u dat uw aanraking alles is wat uw hond nodig heeft om zich veilig te voelen terwijl hij wordt getrimd? De manier waarop u hem aanraakt is belangrijk, vooral wanneer u probeert zijn angst te kalmeren. De meeste honden worden angstig aan de hondentrimtafel door het gevoel van onzekerheid. Maar als u uw aanwezigheid kunt overbrengen door uw aanraking, zullen ze zich ook zekerder en veiliger voelen. Wees dus voorzichtig wanneer u uw hond vasthoudt. U kunt in de verleiding komen uw hond steviger vast te pakken, vooral als hij zich al in bochten wringt. Nogmaals, het belangrijkste is dat u een kalme en positieve houding aanneemt ten opzichte van de verzorging en dat u uw huisdier op een zachte, geruststellende en kalmerende manier aanraakt.

 Het brengen van uw huisdier favoriete speelgoed of traktaties kan ook helpen verlichten eventuele angst dat uw huisdier kan hebben over de sessie.

 Beste Honden Tondeuse FAQ:

 V: Waarom kan ik geen tondeuse voor mensenhaar gebruiken bij mijn hond?

 A: Krijg nooit het idee dat u een tondeuse voor mensenhaar op uw hond kunt gebruiken. Ten eerste, hun motoren zijn soms krachtiger dan zelfs de beste hondentondeuses. Meer kracht betekent meer lawaai en meer trillingen. Honden zijn vooral afkerig van het lawaai van tondeuses. Hoe stiller de motor, hoe veiliger het is voor uw huisdier in termen van het niet uitlokken van eventuele angstaanvallen. Ten tweede zijn de messen van tondeuses voor mensen ontworpen om mensenhaar met meer losse tussenruimten te ‘knippen’ dan haar van huisdieren. Hierdoor zijn tondeuses voor mensen grotendeels ondoeltreffend bij het ‘afknippen’ van haren van huisdieren. Ten derde hebben tondeuses voor mensenhaar een kleinere afstand tussen de borstels en de bladen. Als u deze bij uw huisdier gebruikt, loopt u het risico dat u de huid van uw huisdier snijdt. Ten vierde, honden tondeuses komen altijd met opzetstukken speciaal ontworpen om te werken op huisdier vacht. Deze zijn anders, hoewel ze er hetzelfde uitzien, dan de verzorgingssets van tondeuses voor mensenhaar.

 V: Op welke snelheid moet ik mijn hondentondeuse instellen?

 A: De keuze van de snelheid als het gaat om een hond tondeuse motor hangt eigenlijk af van het type vacht dat uw hond heeft. Technisch gezien, als uw huisdier een enkele vacht heeft of slechts een lichte trimbeurt nodig heeft, dan zou een tondeuse met één snelheid voldoende moeten zijn. Als uw hond echter een dubbele vacht heeft of een relatief dikke ondervacht, dan kunt u beter kiezen voor een tondeuse met 2 of zelfs 3 snelheden. Het idee hierachter is dat u een messensysteem nodig hebt met snelheden van 3000 en hoger om door de matten en klitten in de vacht van uw huisdier te werken. Als uw huisdier een donzige, nooit klittende vacht heeft, dan is een hondentondeuse met lagere snelheden prima geschikt.

 V: Is het veilig om de oren, poten, enz. van mijn hond te verzorgen?

 A: Als u weet wat u doet en u zich op uw gemak voelt bij het verzorgen van de oren, poten en andere lichaamsdelen van uw hond, ja, dan kunt u deze inderdaad verzorgen. De bedoeling van het verzorgen is niet alleen om uw hond er netter en schoner uit te laten zien, maar ook om eventuele afwijkingen bij uw hond op te sporen. Door bijvoorbeeld zijn oren te verzorgen, kunt u controleren of er tekenen zijn van oorontsteking. Te veel haar in de oren van uw hond kan ook de groei van micro-organismen bevorderen. Hetzelfde geldt voor zijn poten. Als het haar niet wordt weggeknipt, bedekken deze de voetzolen van uw hond. Hierdoor kan de tractie tussen de poten van uw hond en de grond verminderen. Bedenk dat de voetzolen minirichels hebben waarmee ze zich aan oppervlakken kunnen vastgrijpen, zodat het niet glad wordt. Als deze bedekt worden met haren, loopt uw hond meer risico op verwondingen.

 V: Hoe oud moet mijn puppy zijn voordat hij voor het eerst wordt geborsteld?

 A: Het is belangrijk om met de verzorging van uw hond te beginnen als ze nog puppies zijn. Terwijl de meeste huisdierenouders wachten tot de 6e maand van het leven van hun huisdier voordat ze worden geïntroduceerd met de verzorgingssessies, kan de pup al bepaalde gewoonten hebben ontwikkeld die hij kan gebruiken om de verzorging te associëren met negatieve dingen. Idealiter begint u met de verzorging van uw puppy als hij 16 weken of ongeveer 4 maanden oud is. Dit geeft ze ruim de tijd om te wennen aan het gevoel van verzorgd worden. Dit helpt hen ook om zich meer op hun gemak te voelen elke keer dat ze op de hondentrimtafel worden gezet.

 

 Onze top keuze

 Voor de beste hondentondeuses was het belangrijk voor ons om de beste uit de twee verschillende categorieën van huisdierentondeuses te kiezen: met snoer en snoerloos. Hoewel er systemen zijn die zowel snoer- als draadloze functionaliteiten bieden binnen één apparaat, besloten wij om het beste van elke categorie te kiezen om degenen die de voorkeur geven aan een apparaat met snoer of een snoerloos type een voorsprong te geven.

 Voor de snoerloze hondentondeuse waren we niet helemaal zeker welke van de verschillende merken met de eer zou gaan strijken. Sminiker’s professionele oplaadbare snoerloze hondentondeuse ziet er formidabel uit met zijn extra stille en trillingsarme motor. Wahl’s Lithium Ion Pro Series was ook geweldig, vooral omdat het een 2 uur durende looptijd heeft na slechts een uur opladen. Het is echter Bonve Pet die onze voorkeur kreeg. Het heeft een zeer slank en elegant profiel dat uitzonderlijk ergonomisch is. Zijn belangrijkste voordeel is zijn trillings- en geluidsarme motor van minder dan 50db. Hij heeft ook een combinatie van titanium en keramische messen.

 Voor tondeuses met snoer zou de A5 van Oster formidabel zijn geweest, maar wij vinden zijn maximum van 4000 SPM onvoldoende. Wahl’ Deluxe U-Clip Pet Clipper heeft een uitzonderlijke 7.200 SPM maximum, maar het is alleen bedoeld voor lichte tot medium vachten. Na zorgvuldige evaluatie van de voor-en nadelen van elk, kozen we Andis ProClip vanwege zijn compatibiliteit met andere messystemen, met name met Oster messystemen. Het heeft misschien maar een SPM van 4.400, maar het is krachtig genoeg om zelfs door de dikste lagen te snijden. Hij is ook superstil.

 En mocht u op zoek zijn naar een combinatie van een tondeuse met snoer en een snoerloos ontwerp, dan is de Home Pet Pro-serie van Wahl altijd een goede keus. Zijn PowerDrive motor en zelfslijpende messen plus een oplaadtijd van 45 minuten en looptijd maken het een ideaal product om te hebben. Het beste van alles is dat de motor en de messen zijn ontworpen voor intensief gebruik, zodat u uw huisdier kunt knippen en trimmen, ongeacht zijn vachttype.

Leave a Reply

Your email address will not be published.