Elke hond heeft zijn eigen vaste routine en voedingsbehoeften, waar wij ons als baasjes aan proberen te houden. Echter, wanneer werk, reizen, of andere dingen zich voordoen, kan dit erg moeilijk te handhaven zijn. Automatische hondenvoerapparaten kunnen een geweldige aanvulling zijn op uw huis, en goede routines en gezonde eetgewoonten ondersteunen, maar het is van essentieel belang dat u het juiste apparaat voor u en uw hond aanschaft. Hier verkennen onze experts enkele van de belangrijkste vragen die u moet overwegen voordat u een automatische hondenvoerautomaat koopt.

voederbak

 Waarom heb ik een automatische hondenvoerautomaat nodig?

 Een van de belangrijkste redenen om een automatische hondenvoerautomaat te overwegen is dat het handig is. U kunt de maaltijden van uw hond van tevoren plannen en dan verder gaan met uw dag zonder u zorgen te hoeven maken of u eraan gedacht hebt hem eten te geven of niet. Als u laat thuiskomt van uw werk, krijgt uw hond toch op tijd te eten. En als u in het weekend wilt uitslapen, kan dat zonder dat uw hond zit te smachten naar zijn ontbijt.

 Naast gemak kan een automatische hondenvoerautomaat ook helpen het gewicht van uw huisdier onder controle te houden. Door de portiegrootte af te stemmen op zijn leeftijd, grootte, ras en energiebehoefte, kunt u ervoor zorgen dat u hem niet te veel of te weinig eten geeft. Het helpt u ook om de eetgewoonten van uw hond over een bepaalde periode volledig te begrijpen. Ook als uw hond spijsverteringsproblemen heeft of de neiging heeft zijn eten op te schrokken, kunt u de automaat zo instellen dat hij regelmatiger kleinere porties geeft.

 Voordelen van het gebruik van de beste automatische hondenvoerautomaat

 Er zijn vele redenen om het gebruik van de beste automatische hondenvoerautomaat te overwegen. De belangrijkste voordelen zijn

 

 Handhaving van de gebruikelijke voeding van uw hond routine, ongeacht uw routine.

 Mogelijkheid om vooruit te plannen en tijdelijke veranderingen aan te brengen in de normale voeding indien nodig.

 Ondersteuning van gezonde voeding en geschikte portiegroottes.

 Ideaal voor het voeren en controleren van de voedingsgewoonten van meerdere honden in hetzelfde huis.

 Snel, gemakkelijk, handig en over het algemeen zonder geknoei voeren en voedsel bewaren.

 U kunt zien hoeveel voer er nog is en u kunt uw aankopen van tevoren plannen.

 

 Verschil tussen elektronische en zwaartekracht diervoeders

 Zowel zwaartekracht- als elektronische voederautomaten kunnen voordelen hebben voor u en uw huisdier. Er zijn echter belangrijke verschillen tussen de twee die moeten worden onderzocht.

 

 Werking

 

 Een gravity pet feeder werkt, zoals de naam al aangeeft, door middel van zwaartekracht. Zodra het voer in de voerbak onder een bepaald niveau zakt, geeft de automaat meer voer af. Automatische voederautomaten zijn voorgeprogrammeerd om op een bepaald tijdstip een bepaalde hoeveelheid voer vrij te geven. Dit kan gebeuren vanuit een centrale trechter in een voerbak of door op een bepaald tijdstip een nieuw deel van een voercarrousel te openen.

 

 Gemak

 

 Beide soorten hondenvoerautomaten zijn handig en zorgen ervoor dat uw hond toegang heeft tot het voer wanneer dat nodig is. Met een zwaartekrachtvoerautomaat is het echter moeilijker vooruit te plannen, omdat uw hond constant toegang heeft tot het voer, in plaats van alleen tijdens de maaltijd.

 

 Behoud van gewicht

 

 Het handhaven van een gezond gewicht voor uw hond is moeilijker met een gravity feeder, omdat uw hond constant toegang heeft tot het voer. Als het gewicht van uw hond een punt van zorg is, dan is een automatische voederbak de betere optie. Als uw hond echter de voorkeur geeft aan grazen gedurende de dag, dan zorgt de zwaartekracht-voederautomaat voor een constante toevoer van voer.

 

 Schoonmaken

 

 Een van de moeilijkheden bij het schoonmaken van een gravity feeder is dat er altijd een voorraad voer in de voerbak zit. U zou moeten wachten tot de bak leeg is om hem schoon te maken zonder het risico te lopen dat er gemorst wordt. Automatische voederautomaten kunnen gemakkelijk worden uitgeschakeld of hun werking worden gepauzeerd om het reinigen mogelijk te maken.

 

 Factoren om te overwegen in een ideale automatische hondenvoerautomaat

 Als u een automatische hondenvoerautomaat overweegt, is het essentieel dat u de beste koopt die beschikbaar is voor uw huisdier. Hier zijn enkele van de belangrijkste overwegingen om in gedachten te houden bij het kiezen van een automatische hond feeder.

 

 Capaciteit

 

 Naast de capaciteit van de vultrechter moet u ook rekening houden met de minimale en maximale portiecapaciteit van de feeder. Deze moeten binnen het bereik liggen van wat een gezonde portiegrootte is voor uw hond in een bepaalde vergadering.

 

 Type voer

 

 U moet het type voer controleren dat in de voerbak kan worden gebruikt. De meeste accepteren zonder problemen droge brokjes. Maar als u liever vochtig of nat hondenvoer geeft, zijn uw opties beperkt tot carrouselvoerautomaten.

 

 Aantal honden

 

 Als u meerdere honden in huis heeft, heeft u dan meerdere voerbakken nodig? Als uw honden concurreren om voedsel of bewakingsgedrag vertonen over hun etensbak, dan is het antwoord ja.

 Bekijk onze laatste gids over hondenbakken.

 

 Grootte en sterkte

 

 Hoewel de meeste voerbakken zeer duurzaam zijn en voorzien zijn van vergrendelbare deksels en andere functies om het voer in de bak vast te zetten, moet u zich ervan bewust zijn of ze bestand zijn tegen een aanval van uw hond. Controleer voor welke grootte en voor welk ras de voerbak wordt aanbevolen.

 

 Programmeringsfuncties

 

 Automatische hondenvoerautomaten zijn verkrijgbaar met een groot aantal programmeerbare functies. Op zijn minst moet u kunnen kiezen hoeveel maaltijden per dag er worden verstrekt en hoe groot die maaltijden zijn. Controleer of de automaat een voldoende groot aantal maaltijden biedt om aan de behoeften van uw hond te voldoen. Andere programmeerbare functies zijn bijvoorbeeld de mogelijkheid om het voeren te pauzeren, eerdere voederbeurten te controleren en tijdelijke voederregimes in te stellen zonder de hoofdprogrammering te beïnvloeden.

 

 Oproepen voor het eten

 

 Is uw huisdier eraan gewend dat u hem roept wanneer het etenstijd is? Als ze reageren op een specifiek stemcommando, kunt u met sommige van de beste voederautomaten berichten opnemen die uw hond tijdens etenstijd kan afspelen. De gemiddelde lengte van deze boodschappen is slechts 10 seconden, dus niets ingewikkelds, maar genoeg voor uw hond om te weten dat het etenstijd is.

 

 Connectiviteit

 

 U kunt nu automatische hondenvoerautomaten kopen die verbinding maken met een app op uw mobiele telefoon of andere apparaten. Zo kunt u de voederbak in de gaten houden en wijzigingen aanbrengen zonder dat u in dezelfde ruimte hoeft te zijn als de voederbak. Dit kan handig zijn als u een compatibel apparaat hebt, maar dit is iets wat u moet controleren voordat u het koopt.

 

 Tips om uw huisdier alleen thuis te laten

 Niemand laat zijn hond graag alleen thuis, maar soms kan het niet anders. Daarom willen we allemaal zeker weten dat onze honden veilig en gelukkig zijn als wij er niet zijn. Dus, wat kunnen we doen als baasjes om ervoor te zorgen dat dit het geval is.

 

 Bereid uw huis en hun ruimte voor

 

 Een van de belangrijkste dingen die u moet doen voordat u het huis verlaat, is ervoor zorgen dat uw hond een veilige ruimte heeft met toegang tot alles wat hij nodig heeft. Dit is niet hetzelfde als ze de vrije hand geven in het huis, en waar mogelijk moet de ruimte beperkt blijven tot hooguit een paar kamers. Dit beperkt de schade die ze kunnen aanrichten en zorgt ervoor dat ze zich veiliger voelen. Verwijder alles wat ze kunnen beschadigen of wat hen kwaad kan doen, of leg het buiten hun bereik.

 

 Neem ze mee naar buiten

 

 Waar mogelijk kunt u ze het beste mee uit nemen voor een wandeling of een spelletje voordat u ze alleen laat. Dit helpt om ze te vermoeien, waardoor ze minder energie hebben om door het huis te rennen en naar alles te blaffen terwijl u weg bent. Het helpt hen ook om zich geliefd te voelen en daardoor minder snel het gevoel te hebben dat ze in de steek gelaten worden als u het huis verlaat.

 

 Bouw de tijd dat u weg bent op

 

 Als uw hond niet gewend is om alleen gelaten te worden, dan is het onrealistisch om te verwachten dat hij het goed vindt als u een paar uur weg bent. Begin met een paar minuten weg te gaan en bouw dit in de loop van de tijd op, zodat ze zien dat u altijd thuiskomt. Vergeet niet om ze te prijzen als je terugkomt, vooral als er geen rommel of schade is. Is dat wel het geval, straf ze dan niet, maar geef ze wat meer tijd voordat u met ze omgaat – misschien nadat u de rommel hebt opgeruimd of de schade hebt verholpen.

 

 Houd uw hond bezig

 

 Zorg ervoor dat ze een hondenspeeltje hebben om mee te spelen terwijl u weg bent. Misschien een speciaal speeltje dat alleen tevoorschijn komt als u weggaat, zodat het een traktatie is. Zorg ervoor dat het geen speelgoed is dat gemakkelijk uit elkaar getrokken kan worden of een verstikkingsgevaar kan vormen.

 

 Toegang tot de basisbehoeften

 

 Zorg ervoor dat ze toegang hebben tot voedsel en water, en als u de hele dag weg bent, dat ze zich ergens kunnen ontlasten. Laat indien mogelijk iemand gedurende de dag bij hen gaan kijken om hun tijd op te splitsen en hen naar buiten te laten voor een toiletpauze.

 Door het volgen van deze basistips niet alleen krijgt u de juiste automatische hond feeder voor uw behoeften, maar je zult een hond die beter is aangepast aan de uitgaven tijd op hun eigen hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.