Informatie over het bedrijf

acanahondenvoer

 Acana is een merk hondenvoer dat onder het beheer staat van Champion Petfoods, hetzelfde bedrijf dat een ander premium-kwaliteit hondenvoer merk, Orijen, naar de wereld brengt. Vanwege hun banden, kan men verwachten dat de hondenvoerformules van Acana nauw overeenkomen met die van Orijen, waardoor het een waardig alternatief is in gevallen waar de een prijziger is dan de ander.

 Acana gaat er prat op alleen de beste kwaliteiten van dierlijke eiwitten te gebruiken in zijn formuleringen, die ten minste 60 procent van de totale samenstelling van het hondenvoer uitmaken. Het merk gelooft ook niet in de toevoeging van onnodige zetmelen zoals aardappelen en zoete aardappelen, evenals glutens en granen. In plaats daarvan gelooft Acana sterk in de betere voedingsprofielen van gezonder fruit en gezondere groenten. De ingrediënten zijn afkomstig van lokale producenten, telers, boeren en vissers in hun respectievelijke regio’s. Ze zorgen ervoor dat deze ingrediënten binnen 3 dagen in hun keukens in Kentucky aankomen, zodat ze onmiddellijk tot hondenvoer verwerkt kunnen worden. Hierdoor blijven alle versheid en voedingsstoffen die deze ingrediënten bevatten zeer goed behouden.

 Er is vrijlopend gevogelte, op ranch geteeld vlees en in het wild gevangen vis die uiteindelijk wordt gemengd met de meest verse lokale producten van Kentucky boerderijen om het Acana hondenvoer merk een van de rijkste te geven in de hele-prooi voedingsstof ratio’s.

 De talrijke onderscheidingen die de biologisch geschikte hondenvoerformules van zowel Acana als Orijen hebben opgeleverd voor Champion zijn een bewijs van de vindingrijkheid van hun producten.

 

 Waarom kiezen voor dit merk?

 Het gebruik van dierlijke eiwitten van topkwaliteit is een van de beste redenen waarom ouders dit merk verkiezen boven andere merken. Het is ook een van de redenen waarom veel Acana hondenvoer reviews vol lof spreken over dit merk. Het primaat van dierlijke eiwitten levert duidelijk de juiste aminozuren en essentiële vetzuren die honden nodig hebben om optimaal te gedijen.

 Er worden geen kunstmatige ingrediënten gebruikt in de mengsels. Elk ingrediënt wordt zorgvuldig geselecteerd en vervolgens verwerkt om alle voedingsstoffen en smaken binnen te houden die honden nodig hebben om te groeien, volwassen te worden en een gelukkiger leven te leiden. Het bedrijf neemt strenge kwaliteitscontrolemaatregelen in acht om te helpen garanderen dat het product dat u aan uw hond geeft, net zo vers blijft als de dag waarop het werd samengesteld.

 Acana gebruikt nooit gluten, granen of aardappelen in hun formules. En hoewel sommigen zouden beweren dat aardappelen rijk zijn aan vitaminen en mineralen, kunnen ze ook zeer zetmeelrijk zijn en een hoge glycemische index hebben. Voor honden die erg vatbaar zijn voor diabetes, is dit gewoon geen goede manier om te gaan. In plaats daarvan krijgen honden groenten en fruit met een hoge voedingswaarde en een lage glycemische index, zodat ze optimaal kunnen profiteren van de vele voordelen van antioxidanten die in deze ingrediënten aanwezig zijn.

 Ouders die op zoek zijn naar afwisseling in het dieet van hun hond kunnen altijd terugvallen op de verschillende formules van Acana. Van de Classics tot de Heritage tot de Regionals en zelfs tot de Singles formules, kan men de juiste mix van volledig natuurlijke ingrediënten voor hun huisdieren krijgen, ontworpen op een manier om de biologische behoeften van de hond te simuleren.

 Analyse van ingrediënten

 Een van de sterkste punten van Acana droogvoer is duidelijk de biologisch passende formulering. Dit betekent dat de klinische veterinaire voedingsdeskundigen van het bedrijf ter harte nemen wat het lichaam van de hond werkelijk nodig heeft. Ze weten precies welke voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden honden nodig hebben om gezond en sterk te worden en hun volledige potentieel te optimaliseren. Hier is een blik op hoe de belangrijkste ingrediënten van Acana hondenvoer zich tot elkaar verhouden.

 

 Bovengemiddeld tot hoog eiwitgehalte

 

 Kijkend naar de 5 Acana hondenvoer producten in deze lijst kunnen we berekenen dat het gemiddelde eiwitgehalte 31,4% is. Wanneer rekening wordt gehouden met het vochtgehalte van 12%, komt het eiwitgehalte uit op een bovengemiddeld tot hoog eiwitgehalte van 35,6%. Terwijl blik- en natvoer een eiwitgehalte van 50 tot 60% kunnen hebben, wordt 35% voor droogvoer al als hoog beschouwd.

 Het goede aan Acana hondenvoer is dat het merk er altijd voor zorgt dat alleen dierlijke ingrediënten worden gebruikt om te voorzien in de eiwitbehoefte van de formules. Dit in tegenstelling tot andere merken die poedervormige plantaardige eiwitten gebruiken om het eiwitgehalte van het hondenvoer op te krikken. Hoewel vegetariërs zullen aanvoeren dat een eiwit nog steeds een eiwit is, ongeacht waar het vandaan komt, wijst onderzoek uit dat eiwitten uit plantaardige bronnen een onvolledige lijst van essentiële aminozuren bevatten. Als zodanig vereisen veel van deze zogenaamde poedervormige hondenvoeders op basis van plantaardige eiwitten vaak aminozuursupplementen. Dit betekent dat het aminozuur voorverpakt moet worden gegeven. Dit is iets heel anders dan de aminozuren die al in dierlijke eiwitten aanwezig zijn.

 Bovendien wordt in veel van de formules van dit merk gebruik gemaakt van nieuwe eiwitten zoals eend, lam, en dergelijke. Een speciale vermelding verdient hun Pacifica Regionals formule die een groot aantal vers gevangen wilde vissen bevat. Deze zijn anders dan vissen die in kooien worden gekweekt, zodat uw hond de best mogelijke bron van hoogwaardige eiwitten krijgt. Niet alleen dat, u krijgt ook de rijkdom van EPA en DHA in deze zeedierlijke eiwitbronnen.

 Acana verbergt ook zijn ware ingrediënten niet voor de consument. Het streeft ernaar om al zijn ingrediënten te benoemen. Zo kan je in plaats van “uitgebeend vlees” lezen “uitgebeend lamsvlees”. Een van de belangrijkste kenmerken van goede diervoeding is dat het eiwit in de ingrediëntenlijst met name wordt genoemd.

 

 Bovengemiddeld vet

 

 Net als het eiwitgehalte, is het vetgehalte van Acana droogvoer voor honden gemiddeld tot bovengemiddeld. Uit onze lijst blijkt dat het vetgehalte met 17% vlak is, hoewel dit zich vertaalt naar 19,3% op basis van droge stof. Toch kan men gerust zijn dat de vetten in de mix niet van het synthetische of ongezonde soort zijn, omdat dit effectief afkomstig is van dezelfde dierlijke ingrediënten die het merk gebruikt in zijn formules.

 Wat opmerkelijk is, is het verbazingwekkende profiel van essentiële vetzuren. Veel hondenvoerproducten leggen de nadruk op omega-6. Hoewel dit een heilzaam vetzuur is, kan een teveel ervan een averechts effect hebben. Daarom raden voedingsdeskundigen en dierenartsen aan om een ideale verhouding tussen omega-6 en omega-3 vetzuren aan te houden van minstens 4:1. In veel producten van Acana is deze verhouding aanzienlijk verbeterd tot 2:1 en zelfs een perfecte 1:1 verhouding.

 

 Ondergemiddelde koolhydraten

 

 Gemiddeld bedraagt het koolhydraatgehalte van Acana droog hondenvoer slechts 29% op basis van een calorie-gewogen berekening. Wat nog opmerkelijker is, is dat Acana hondenvoer weliswaar ongeveer 6% vezels in de droge stof bevat, maar nooit gebruik maakt van de granen en zetmeelhoudende stoffen die de meeste hondenvoerproducten in hun formules stoppen. In plaats daarvan kiest Acana ervoor om alleen de meest verse groenten en fruit te gebruiken die het van zijn lokale partners kan betrekken.

 

 Micronutriënten

 

 Elke formule is ontworpen om te voldoen aan de minimale voedingsvereisten van de AAFCO voor hondenvoeding, en deze zelfs te overschrijden. Calcium, fosfor, zink, magnesium en selenium worden geleverd door de grote verscheidenheid aan natuurlijke ingrediënten. Zelfs water- en vetoplosbare vitaminen en de nutraceuticals chondroïtine en glucosamine zijn aanwezig om uw huisdier te helpen gezonder te worden.

 

  Pros

  

  60 tot 70 procent van de ingrediënten in elke productformulering bestaat uit hoogwaardige dierlijke ingrediënten 30 tot 40 procent van de ingrediënten in elke productformulering bestaat uit gezonde botanische middelen, fruit en groenten Bovengemiddeld tot hoog eiwitgehalte met dierlijk vlees als voornaamste eiwitbron Bevat geen granen, gluten en aardappelen en andere zeer zetmeelrijke ingrediënten Overtreft de minimale voedingsvereisten van AAFCO Gebruikt alleen vers gevangen, gekweekte of geoogste ingrediënten van lokale leveranciers Bevat chondroïtine en glucosamine in veel formules Bevat een van de beste verhoudingen voor omega-3 en omega-6 essentiële vetzuren Bevat probiotische organismen in veel formules

  

Nadelen

  Prijziger dan de meeste

  

  

 Acana, zoals Orijen, bloeit omdat het erop staat om alleen ingrediënten van de hoogste kwaliteit te gebruiken. Samen met de biologisch geschikte formules voor hondenvoer, is de voortdurende focus van het merk om honden het soort voeding te geven waarvoor hun lichaam van nature is ontworpen, wat dit hondenvoedingsmerk een zeer waardige voeding maakt om aan een huisdier te geven.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.