Als je toevallig een mooie, harige hond, dan is een goede paar verzorging schaar is essentieel. Het verzorgen van de vacht zorgt ervoor dat ze zich comfortabeler en gezonder voelen en dat ze er verzorgd uitzien. Natuurlijk is er de mogelijkheid om het door een professional te laten doen, maar het is beter om het zelf te leren. Dat gezegd hebbende, voordat je er meteen in springt en de schijnbaar juiste schaar aanschaft, zijn er belangrijke informatie die je eerst moet verwerken.

Best Honden Verzorging Schaar

Aandachtspunten bij het kopen van een verzorgingsschaar

Materiaal

Het is algemeen bekend dat scharen meestal gemaakt zijn van metaal, verschillende soorten metaal. Zorg ervoor dat u een schaar kiest die gemaakt is van een metaal dat niet corrodeert of roest na verloop van tijd, zoals roestvrij staal of koolstofstaal. De meeste mensen kiezen voor roestvrij staal, niet alleen is dit metaal duurzaam, het is ook lichter dan zijn tegenhanger. Het belooft ook een extra scherpe rand voor zuivere, precieze sneden en een lange levensduur. U zult ook merken dat roestvrij staal de betaalbare optie is als het op de prijs aankomt. Het mag dan betaalbaar zijn, het is zeer betrouwbaar als het op kwaliteit en duurzaamheid aankomt.

Type

Er zijn verschillende soorten verzorgingsscharen op de markt, dit komt omdat verschillende fabrikanten ze hebben ontworpen voor verschillende doeleinden. Het is belangrijk te weten voor welk doel u een grooming schaar koopt. Of het nu gaat om het knippen van de vacht rond de staart, het trimmen van het haar onder de poten of het wegknippen van gematteerd haar, er zijn verschillende scharen die voor die doeleinden zijn ontworpen.

Merk

Net als bij de meeste producten voor huisdieren op de markt, is het merk buitengewoon belangrijk. Sommige merken zijn al jaren op de markt en hebben hun levensvatbaarheid bewezen als het gaat om het leveren van topkwaliteit, huisdiervriendelijke kwaliteitsproducten die ook echt het werk doen. Andere hebben in zo’n korte tijd een goede reputatie opgebouwd; het is moeilijk om ze niet te vertrouwen. Uiteindelijk is het belangrijk om er zeker van te zijn dat het merk een goede reputatie heeft in het maken van kwalitatieve en duurzame producten voor huisdieren, die veilig genoeg zijn om te gebruiken.

Maat

Verzorgingsscharen zijn er in verschillende vormen en maten, afhankelijk van het doel dat ze moeten dienen. Lange scharen kunnen tot 8,5 inch lang zijn, terwijl korte scharen ongeveer 5,5 tot 6 inch lang kunnen zijn. Zoals u misschien al geraden hebt, bestrijken langere scharen meer gebieden en knippen ze meer haar af.
Als u op zoek bent naar efficiëntie en een schoner resultaat, is een lange schaar de eerste keuze van de vachtverzorger. Aan de andere kant, korte scharen worden gebruikt om meer aandacht te besteden aan bepaalde gebieden, waardoor meer controle voor een gedetailleerde afwerking. Omdat ze lichter en kleiner zijn, kunnen korte scharen ook gemakkelijker te hanteren zijn.
Soorten hondentrimscharen

Scharen met rechte randen: Zoals de naam al zegt, zorgt een schaar met rechte randen voor een rechte snede door de vacht. Het zal een duidelijke rechte snede zijn die aangeeft welke gebieden zijn verzorgd.
Gebogen scharen: Deze soort heeft een licht gebogen punt, ze zijn geweldig voor huisdier-ouders die net onder de knie krijgen van het verzorgen van vacht. Gebogen scharen worden gebruikt voor het trimmen van de vacht; ze zijn het meest effectieve verzorgingsgereedschap voor het trimmen. Ze kunnen vooral worden gebruikt op het gezicht, de poten en de oren voor een goed afgewerkte vachtsnit.
Uitdun schaar: Dit soort scharen zijn ontworpen met getande tanden op de binnenste bladen die worden gebruikt om de vacht dunner te maken bij honden met een extra dunne vacht. Ze knippen het haar niet volledig af, maar knabbelen specifieke haren af voor een minder pluizig en vol uiterlijk.

Voordelen van het bezitten van een vachtschaar

Bespaart geld: Het bezitten van een verzorgingsschaar zal daadwerkelijk helpen om die dollars te besparen die voorheen werden uitgegeven om het huisdier professioneel te laten verzorgen. Honden moeten regelmatig worden verzorgd, zeg, eens per maand; door het zelf te doen, kan die extra dollar gaan naar het kopen van een aantal beloning-koekjes na een goede trim.
Gezond trimmen: Het trimmen van uw hond is goed voor de gezondheid van de hond; het houdt overgroeide haren uit de gevoelige gebieden zoals de oren, poten, mond en ook hun geslachtsdelen. Het trimmen van de vacht kan ook helpen bij het identificeren van eventuele huidaandoeningen onder hun dikke vacht.
Juiste vachtverzorging: De meeste mensen doen het gewoon en gebruiken een schaar in huis, maar dit is niet alleen onhygiënisch, het is ook helemaal verkeerd. Honden hebben verschillende behoeften, en verzorgingsscharen voor huisdieren zijn ontworpen om de hond op de juiste manier te trimmen en te verzorgen.

Tips voor het trimmen van het haar van uw hond

Voor de veiligheid en minder gefriemel tijdens de trimbeurten, kunt u uw hond het beste trainen om te blijven zitten tijdens de trimbeurten. Dit zal ervoor zorgen dat ze stil blijven zitten, en uiteindelijk een schone, goed afgewerkte look krijgen
Begin altijd met het trimmen van de vacht rond de oren en het gezicht; dit zijn de meest gevoelige gebieden op het lichaam van de hond.
Gebruik een uitdunschaar om overtollig haar van de mond, oren en het gezicht te verwijderen voor een betere afwerking
Gebruik voor het trimmen van de poten een korte schaar van ongeveer 3 tot 4 centimeter lang, zorg er ook voor dat de hond rustig is en eventueel ligt wanneer u dit doet. Het is ook beter om de poot in de hand te houden, om de stabiliteit te waarborgen, aangezien dit een gevoelig gebied is.
Bij het trimmen van de staart en de omliggende gebieden, borstel eerst het haar uit en trim dan de haren die eruit springen. Neem de tijd voor het trimmen van de staart en de achterpoten en rond de anale streek voor een schonere hygiëne na de stoelgang.
Een schaar over de volle lengte is noodzakelijk bij het trimmen van de begroeiing van het hele lichaam; begin bij het voorste gebied net rond de nek en werk zo naar beneden.
Als u merkt dat uw huisdier bang is en begint te kronkelen, kunt u het beste een korte pauze nemen terwijl u uw huisdier geruststelt, wacht een paar minuten voordat u weer begint.

Leave a Reply

Your email address will not be published.