Hoe weet ik of mijn hond lijdt aan angst?

Allereerst, hoe komt u erachter of angst het probleem is bij uw hond?
Als u niet zeker weet waarom uw hond zich gedraagt, hebt u er dan aan gedacht dat het angst kan zijn? Angst bij honden komt eigenlijk veel vaker voor dan je zou denken. Er zijn een aantal angstsymptomen waar u op moet letten, zoals overmatig blaffen, overklikken of meer agressie dan gewoonlijk. Lees verder om meer te weten te komen over een aantal van de meest voorkomende symptomen.
Als u tekenen van angst bij uw huisdier opmerkt, bent u waarschijnlijk meer dan een beetje bezorgd en wilt u hem zo snel mogelijk geruststellen en troosten. Als u niet zeker weet of uw hond angstig is, kunt u hieronder enkele van de meest voorkomende symptomen van angst bij honden bekijken:
– Op zoek naar eenzaamheid: Als uw hond zich meer dan normaal verstopt of afzondert van andere mensen en dieren, kan het zijn dat hij gevoelens van angst ervaart. Sommige honden willen gewoon met rust gelaten worden als ze angstig zijn en kunnen zich terugtrekken of verstoppen van angst.
– Overmatig hijgen of trillen: Hoewel het vrij normaal is voor honden om te hijgen (vooral na een rondje rennen of een beetje beweging), kijk uit voor tekenen van overmatig hijgen. Ook als u merkt dat uw hond overdreven trilt of beeft, is de kans groot dat hij zich behoorlijk angstig voelt.
– Overmatig huilen of blaffen: Als uw hond veel meer lawaai maakt dan hij gewoonlijk doet, en zonder goede reden, kan dit te wijten zijn aan angst. Dit is vooral het geval als hij onophoudelijk blijft blaffen, zelfs nadat u hem met uw gebruikelijke tactieken hebt proberen te kalmeren.
– Buiten zijn karakter agressief gedrag: Als je hond normaal gesproken geen tekenen van agressie vertoont en dat plotseling wel begint te doen, is dit het meest voor de hand liggende teken van angst. Kijk uit voor ongewone agressieve acties zoals plotseling grommen of snauwen.
– Hyperactieve energie: Angst bij honden kan vaak worden opgemerkt als ze plotseling extreem energiek en hyper zijn.
– Paniekaanvallen: Als uw hond lijdt aan ernstige angst, kunnen ze een paniekaanval krijgen die een paar minuten of zelfs een paar uur kan duren. Tijdens een paniekaanval kan uw hond een of meer van de bovenstaande symptomen vertonen.

Best Kalmerende supplementen voor honden

Wat veroorzaakt angst bij honden?

Nu u weet wat de belangrijkste symptomen van angst bij honden zijn, wilt u waarschijnlijk graag weten wat de oorzaak is, zodat u kunt proberen om het optreden ervan waar mogelijk te voorkomen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van angst bij honden:
– Scheidingsangst van hun baasjes: als uw huisdier gewoonlijk vrij dicht bij u is en tekenen van gehechtheid vertoont, kunnen ze last hebben van angst wanneer u gescheiden bent.
– In de buurt zijn van harde geluiden zoals vuurwerk of onweer: Dit is een belangrijke oorzaak van angst bij huisdieren, vooral wanneer het geluid plotseling of onverwacht is.
– Sociale angst in stressvolle sociale situaties met andere mensen of andere dieren: Veel honden kunnen opgefokt raken als ze een ander dier ontmoeten, vooral als het andere dier tekenen van agressie vertoont.
– Genetische aanleg: sommige rassen hebben de neiging meer angstig te zijn. Meestal hebben honden met een hogere emotionele intelligentie meer last van angst- en stressproblemen.
– Medische aandoeningen zoals gehoorverlies, vergiftiging of diabetes: Angst kan een symptoom zijn van andere medische aandoeningen. Als u de oorzaak niet kunt achterhalen en vreest dat uw hond ernstiger ziek is, breng hem dan zo snel mogelijk naar een dierenarts
– Trauma’s, angsten of fobieën uit het verleden: Als u een hond adopteert die een traumatisch of gewelddadig verleden heeft gehad, is het waarschijnlijk dat hij nog een tijdje bang zal zijn voor herhaling van dergelijke situaties. Het kan ook zijn dat uw hond een specifieke fobie of angst heeft die hem angstig maakt. Het helpt enorm als u weet waar uw hond bang voor kan zijn, want dan kunt u hem een kalmerend supplement geven voordat hij in een situatie terechtkomt waar hij bang voor is.
Werken kalmerende supplementen voor honden eigenlijk wel?
Kalmerende en angst supplementen voor honden zijn nu op grote schaal beschikbaar in verschillende vormen, waaronder vloeistof, capsule, en poeder. De supplementen zijn gemaakt van een mix van kruiden en voedingsstoffen die bekend staan om hun kalmerende voordelen. Verschillende studies hebben aangetoond dat deze kruidensupplementen een natuurlijke kalmerende invloed hebben op een angstige hond.
Hoewel de supplementen een krachtig effect kunnen hebben wanneer uw hond lijdt aan chronische of meer ernstige angstproblemen, zijn er andere tactieken die kunnen helpen bij mensen die slechts af en toe of minder ernstig angstig zijn. Bijvoorbeeld, regelmatige lichaamsbeweging (zowel fysiek als mentaal) kan enorm helpen als het gaat om het kalmeren of ontspannen van een angstige hond. De kalmerende supplementen zelf zijn het meest effectief voor uw hond wanneer ze gecombineerd worden met regelmatige lichaamsbeweging en de juiste verzorging.
Als uw hond na het innemen van de supplementen nog steeds symptomen van angst vertoont, of als de symptomen ernstiger zijn, raden we u aan uw dierenarts te bezoeken voor een professionele behandeling. De angst kan een symptoom zijn van iets medisch ernstigers dat moet worden onderzocht.

Waar moet je op letten bij hondensupplementen tegen angst

Als u overweegt welk kalmeringssupplement u uw hond wilt geven, raden we u aan te kiezen voor de meest natuurlijke optie die er is, met een aantal actieve ingrediënten die kalmerend werken. U wilt ze ook iets geven met een lekkere smaak dat gemakkelijk door te slikken is. Dit maakt het voor u veel eenvoudiger om uw hond ervan te overtuigen ze te eten, vooral als ze in een extreem angstige toestand verkeren.
Alles wat te sterk is en waardoor uw hond suf of zelfs bewusteloos wordt, moet beslist worden vermeden. Als uw hond lijdt aan ernstige angst, is de volgende stap na natuurlijke kalmerende supplementen een bezoek aan uw dierenarts. Die kan u helpen een langetermijnoplossing te vinden die veilig is voor uw hond en de hoofdoorzaak van de angst aanpakt. Als u een huisdier hebt dat u niet meer hebt sinds het een pup was, kan er in het vorige huis sprake zijn geweest van mishandeling, wat misschien niet is opgemerkt. Wat de reden voor de angst ook is, je hond moet weten dat je van ze houdt en dat ze bij je terecht kunnen als ze zich een beetje gestrest voelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.