Het kopen van een biologische hondenvoer moet niet echt moeilijk zijn. Vaak werken de dingen die je opmerkt bij het kiezen van een hondenvoer ook bij biologische producten. Hier zijn enkele essentiële tips.

organisch

 Zoek altijd naar certificering van goed erkende organisaties zoals de USDA als u een echt goed biologisch hondenvoer wilt. Helaas zijn er enkele organisaties zonder scrupules die gemakkelijk kunnen beweren dat hun producten USDA-gecertificeerd zijn om biologisch te zijn; dus wees voorzichtig.

 Kies hondenvoer dat een goede mix heeft van voornamelijk eiwitten en vetten. De wetenschap heeft aangetoond dat, hoewel honden nog steeds koolhydraten in hun dieet nodig hebben, vooral als brandstof voor hun activiteiten, honden niet te veel koolhydraten nodig hebben. De reden waarom steeds meer hondenvoer tegenwoordig veel koolhydraten bevat, is dat het over het algemeen goedkoper is om producten te vullen met voedingsvezels in plaats van met vlees van goede kwaliteit.

 Kies een biologisch hondenvoer dat de bronnen van zijn ingrediënten vermeldt. Als er alleen volwaardige granen op staan, weet je dat ‘volwaardig’ voor verschillende mensen veel verschillende dingen kan betekenen. Als er op het product staat dat de eiwitten afkomstig zijn van vleesbronnen, is dat dan kip, rundvlees, wild of zelfs eland? Fabrikanten van biologische hondenvoerproducten moeten al hun ingrediënten vermelden.

 Het feit dat een product het label “volledig natuurlijk” draagt, betekent niet noodzakelijk dat het ook biologisch is. Natuurlijke ingrediënten kunnen nog steeds enige vorm van chemische manipulatie ondergaan in het uiteindelijke productieproces. Biologisch betekent dat het ingrediënt is geteeld, gekweekt of opgegroeid in een omgeving waar geen kunstmatige stoffen zijn gebruikt bij de teelt.

 Controleer altijd of uw hond voedselallergieën heeft. U zult ook de symptomen moeten onderscheiden om vast te stellen of het om een echte allergie gaat of slechts om voedselintolerantie. Als uw hond allergisch is voor kip, moet u proberen hem te voeren met een maaltijd die geen kip is, misschien kalkoen, rund of zelfs lam. Aangezien allergieën bijna altijd geassocieerd worden met een eiwitrijk dieet, kan het zijn dat je een veganistisch dieet voor je hond nodig hebt. Wat is biologische hondenvoeding precies?

 

 Biologische hondenvoeding bevat ingrediënten die zijn gekweekt, geteeld of gecultiveerd op een manier die geen gebruik maakt van kunstmatige of synthetische methoden. Als een biologisch hondenvoer bijvoorbeeld kip bevat, is het belangrijk dat het vrij rondlopend is. Ze krijgen voeders maar meer op de natuurlijke voeding zoals granen. De kip mag ook niet worden behandeld met enige vorm van medicatie zoals vaccins of zelfs antibiotica.

 Hetzelfde geldt voor groenten die in biologische hondenvoerproducten worden verwerkt. Deze mogen niet zijn geteeld met behulp van kunstmest of zijn behandeld met chemicaliën zoals pesticiden. Voor meststoffen kan natuurlijke koemest worden gebruikt, evenals natuurlijke compost. Voor bestrijdingsmiddelen kunnen natuurlijke roofdieren op de boerderij worden geïntroduceerd om ongedierte te helpen doden. Dit zijn slechts voorbeelden, natuurlijk. 

 

 Waarom biologisch hondenvoer een goede optie is

 Het is echt gemakkelijk te zien waarom het geven van uw huisdier biologische voeding is een geweldige optie. Het hoeft niet zo te zijn dat biologisch hondenvoer beter is dan andere soorten hondenvoer. Maar vanwege het relatief veiliger profiel, biedt het gemoedsrust aan huisdiereigenaren die misschien op hun hoede zijn voor de ingrediënten die ze hun huisdieren geven. Hier zijn enkele andere redenen waarom biologisch hondenvoer een goede optie is.

 

 Minder problemen met de spijsvertering – Dit komt omdat biologische voeding geen verontreinigingen bevat die het maagslijmvlies kunnen irriteren of zelfs stoffen die allergeen kunnen zijn voor mormels. Bovendien, omdat de eiwitbronnen van deze voeding voornamelijk afkomstig zijn van hoge kwaliteit en veilige planten en dieren, worden ze beter verteerd door uw hond.

 Kan helpen bij het verminderen van allergiesymptomen – Nogmaals, de truc zit hem in de afwezigheid van verontreinigingen of kunstmatige ingrediënten in biologische voedingsmaterialen. Het identificeren van potentiële allergenen kan intimiderend zijn als je niet weet welke chemicaliën zijn gebruikt bij het kweken van de ingrediënten van het voedingsproduct.

 Verbetert het immuunsysteem – Omdat de eiwitbron van deze voedingsmiddelen niet vervuild is met chemicaliën, zijn ze in staat om het immuunsysteem van uw hond te versterken, waardoor ze infecties kunnen afweren. 

 

 Wie zou biologisch hondenvoer moeten kopen?

 Net zoals er een toenemend aantal individuen en hele gezinnen zijn die hun gewone voeding vervangen door biologische voedingsproducten, volgt hier natuurlijk de vraag wie biologisch hondenvoer zou moeten kopen. Een gezin dat al begonnen is aan een reis naar een gezonder leven, vrij van de harde effecten van chemicaliën en andere stoffen die aanwezig kunnen zijn in niet-biologisch geteelde voedingsingrediënten, zal hun honden natuurlijk ook iets biologisch willen voorschotelen. Afgezien van deze individuen, wie zou biologisch hondenvoer moeten kopen?

 Ouders van honden die problemen hebben met hun spijsverteringsstelsel zouden biologisch hondenvoer moeten kopen. Omdat dit soort hondenvoer geen agressieve stoffen bevat die het slijmvlies van de maag of zelfs de dunne darm kunnen irriteren, is biologisch hondenvoer beslist een goede keuze.

 Hetzelfde geldt voor huisdiereigenaren die honden hebben die problemen hebben met voedselallergieën. Veel van de chemicaliën die hun weg vinden in commercieel geteelde producten kunnen allergene deeltjes bevatten die een ontstekingsreactie en allergische reactie kunnen veroorzaken bij gevoelige honden. Terwijl een eliminatiedieet kan helpen bij het vinden van het potentiële allergeen, kan het geven van biologische voeding aan uw hond helpen bij het aanpakken van het risico dat niet aan de voedingsbehoeften van uw hond wordt voldaan als gevolg van het eliminatiedieet.

 Voor baasjes die honden hebben met een verzwakt immuunsysteem, moet biologisch hondenvoer worden overwogen. Hoewel alle hondenvoeders eiwitten bevatten, zijn veel van deze voedingsmiddelen doorspekt met andere chemicaliën die de algehele kwaliteit van eiwitten en aminozuren op de een of andere manier kunnen verminderen. Dit kan van invloed zijn op de synthese van cellen van het immuunsysteem, waarvan een groot deel afhankelijk is van een goede toevoer van hoogwaardige eiwitten en aminozuren.

 Ten slotte, als u van mening bent dat uw hond alleen het beste en meest natuurlijke voedsel verdient dat Moeder Natuur hem kan geven, zonder kunstmatige chemicaliën en stoffen die het product zijn van het vernuft van de mens, dan moet u echt biologisch hondenvoer kopen.

 Factoren om te overwegen bij het kopen van biologisch hondenvoer

 Het kiezen van hondenvoer van hoge kwaliteit kan al lastig genoeg zijn. Het kiezen van een biologisch hondenvoer kan dubbel zo lastig zijn. Toch zijn er een aantal factoren die u kunt overwegen om u te helpen de juiste biologische hondenvoeding te kopen.

 

 Leeftijd en levensfase van uw hond

 

 De allereerste overweging is de leeftijd en de levensfase van uw hond. Het is belangrijk om te begrijpen dat ongeacht het type hondenvoer, biologisch of niet, uw hond de juiste voeding moet krijgen die specifiek is voor zijn leeftijd, zijn ontwikkelingsfase en zijn ras. Kies altijd voor biologische hondenvoer merken die specifiek zijn voor een bepaald ras of die specifiek zijn voor een bepaalde levensfase, zoals puppy’s, volwassenen, senioren, drachtige, en zogende honden. Elk van hen heeft andere behoeften aan voedingsstoffen. Het feit dat een hondenvoer biologisch is, betekent niet dat het al voorbij moet gaan aan de voedingsstoffen eigenaardigheden van individuele honden.

 

 Biologisch versus natuurlijk op het etiket

 

 Zorg ervoor dat u het verschil begrijpt tussen ‘biologisch’ en ‘natuurlijk’. Biologische ingrediënten zijn ingrediënten die worden geproduceerd zonder toevoeging van kunstmatige chemicaliën, stoffen, of iets dat kan worden beschouwd als het resultaat van de moderne wetenschap en technologie. Natuurlijke ingrediënten betekenen daarentegen gewoon dat ze niet synthetisch zijn. Zo kunt u op het etiket van het product “echt kippenmeel” zien staan, wat betekent dat de fabrikant de verschillende vleesdelen van de kip in zijn samenstelling heeft opgenomen.

 Het bevat geen kunstmatig kippenextract. Vergelijk dit met “biologische kip”, wat gewoon betekent dat de kip die in de samenstelling van het hondenvoer is gebruikt, op natuurlijke wijze is gekweekt – scharrelkippen en kippen die biologisch voedsel mogen eten. Je kunt dus een natuurlijk ingrediënt hebben, maar niet biologisch. Een biologisch product is echter altijd natuurlijk.

 

 Biologische eiwitbronnen

 

 We hebben het hierboven gehad over het onderscheid tussen biologisch en natuurlijk. Als het om eiwitten gaat, weten we al dat dierlijke eiwitten het beste zijn als het om hondenvoer gaat. Als zodanig moeten de dieren die de eiwitbronnen voor het hondenvoer zijn, gekweekt of geteeld worden volgens de traditionele methode om ze te kweken. Als u bijvoorbeeld zalm hebt, zal biologische zalm er een zijn die in het wild is gevangen en alleen in bepaalde gebieden van de wereld. Deze gebieden moeten vrij zijn van vervuiling en andere door de mens veroorzaakte factoren. Gekweekte of op de boerderij gekweekte zalm komt nauwelijks in aanmerking als biologisch vanwege het uitgebreide gebruik van groeibevorderaars, hormonen, antibiotica, en andere stoffen die authentieke wilde zalm eigenlijk niet nodig heeft. Hetzelfde geldt voor andere eiwitbronnen zoals kip, lam, rundvlees en varkensvlees, om er maar een paar te noemen. Deze moeten op een zodanige manier gekweekt zijn dat ze uitsluitend op natuurlijke processen berusten.

 

 Andere biologische ingrediënten

 

 De manier waarop we de biologische aard van de eiwitbronnen van een bepaalde hond controleren, moet ook goed worden doorgetrokken naar de andere ingrediënten die in het product worden gebruikt. Als je kunt lezen dat alles ‘biologisch’ is, zoals biologische wortelen, biologische aardappelen, enzovoort, dan zul je je veel veiliger voelen over het hondenvoer dat je aan je huisdier geeft.

 

 Natuurlijke conserveringsmiddelen

 

 Het is onbedoeld dat hondenvoer wordt samengesteld met conserveermiddelen, anders bederven ze gemakkelijk. Belangrijker is echter te zoeken naar natuurlijke conserveermiddelen zoals ascorbinezuur of vitamine C en tocoferolen of stoffen die de werking van vitamine E nabootsen. Een ander natuurlijk conserveermiddel dat vaak in hondenvoer wordt aangetroffen is rozemarijnextract. Het probleem met het gebruik van natuurlijke conserveringsmiddelen is dat ze korter houdbaar zijn dan hun kunstmatige tegenhangers.

 Gebruik geen kunstmatige conserveringsmiddelen zoals ethoxyquine, butylhydroxytolueen en butylhydroxyanisool, en andere veelgebruikte kunstmatige conserveringsmiddelen die nu in veel producten worden verboden. Van ethoxyquine is vastgesteld dat het een belangrijke boosdoener is bij het ontstaan van allergieën bij huisdieren, huidproblemen, gedragsproblemen, ernstige orgaanfalen en zelfs kanker. BHA en BHT worden ook als kankerverwekkend beschouwd. Hoewel sommigen het gebruik van dergelijke ingrediënten verdedigen, is er overtuigend bewijs om ze niet aan uw hond te geven vanwege hun schadelijke effecten.

 

 Beste biologisch hondenvoer FAQ:

 V: Wat maakt een hondenvoer ‘biologisch’?

 A: Er is een toenemend bewustzijn over de relevantie van het geven van biologische voeding aan honden, op dezelfde manier als mensen nu overgaan op biologische voedingskeuzes. Maar wat maakt hondenvoer nu echt ‘biologisch’?

 Biologisch hondenvoer, of het nu droog, nat of zelfgekookt is, maakt gebruik van ingrediënten die afkomstig zijn van plaatsen waar biologische teelt- of landbouwmethoden worden toegepast. Het heeft iets te maken met de manier waarop de ingrediënten worden geteeld en verwerkt.

 Zo kan biologische kip het best worden omschreven als kippen die vrij rondlopen, terwijl biologische runderen grasgevoerd zijn. Dit betekent gewoon dat zowel kippen als runderen op natuurlijke wijze mogen groeien zonder dat er iets kunstmatigs aan te pas komt. Helaas schept dit op de een of andere manier verwarring, omdat de meeste mensen biologisch voedsel altijd gelijkstellen met natuurlijk voedsel en omgekeerd. We zullen later meer vertellen over hun subtiele verschillen.

 Biologisch geteelde ingrediënten zijn ingrediënten waarbij niets wordt gebruikt dat het natuurlijke ontwikkelingsproces van het organisme op de een of andere manier kan veranderen. Biologische kip wordt niet gevoed met commercieel verkrijgbaar kippenvoer en krijgt ook geen antibiotica, groeibevorderaars, mesters en afmakers. Kortom, de mens mag zich nooit bemoeien met hoe de natuur wil dat deze organismen groeien en rijpen.

 Hetzelfde geldt voor biologisch geteelde groenten, fruit en andere landbouwproducten zoals aardappelen en rijst. Insecticiden en pesticiden zijn een big no-no als het gaat om biologische landbouw. In plaats daarvan worden deze planten in staat gesteld om op de meest natuurlijke manier te gedijen. Natuurlijk hebben ze nog steeds meststoffen nodig. In plaats van chemische meststoffen te gebruiken, wordt dierlijke mest en zelfs compost gebruikt. Biologische insecticiden en pesticiden worden ook geïntroduceerd in boerderijen om zich te ontdoen van ongedierte. Zo kunnen bijvoorbeeld spinnen in het ecosysteem worden geïntroduceerd om insecten te vangen en te doden die zich met planten kunnen voeden.

 Aangezien biologische methoden inhouden dat het organisme op natuurlijke wijze heeft kunnen groeien en bloeien zonder gebruik te maken van pesticiden, insecticiden, kunstmest, groeibevorderaars, dikmakers en dergelijke, is bewezen dat biologisch voedsel voedingsstoffen van hogere kwaliteit bevat.

 Volgens de USDA, mag een biologische voeding niet zijn geteeld, opgegroeid, geteeld en verwerkt met giftige pesticiden, antibiotica, GGO’s, kunstmatige smaak-en kleurstoffen, kunstmatige conserveringsmiddelen, op aardolie gebaseerde meststoffen, producten van klonen, bestraalde producten, en synthetische hormonen.

 Dit gezegd zijnde, heeft elk hondenvoer dat ingrediënten bevat die biologisch geteeld en verwerkt zijn, het recht om biologisch hondenvoer genoemd te worden.

 Houd er wel rekening mee dat er conventies zijn als het gaat om ‘biologische’ labels in hondenvoer. Als er staat ‘gemaakt met biologische ingrediënten’, dan mag u verwachten dat niet minder dan 70% van de ingrediënten die in de samenstelling worden gebruikt biologisch is. Staat er ‘biologisch’ op het etiket, dan moet het hondenvoer voor ten minste 95% uit biologische ingrediënten bestaan. Als op het etiket van het hondenvoer staat ‘100% biologisch’, dan mag u verwachten dat alle ingrediënten in de samenstelling biologisch zijn.

 V: Wat is het verschil tussen ‘biologisch’ en ‘natuurlijk’?

 A: We zeiden dat biologische voeding voeding is die op natuurlijke wijze mag groeien en verwerkt wordt zonder toevoeging van kunstmatige, synthetische of door de mens gemaakte chemicaliën. Betekent dit dat ‘biologisch’ hetzelfde is als ‘natuurlijk’?

 Helaas is het niet zo eenvoudig als dat. Weet je nog wat we zeiden over het etiket ‘biologisch’ dat verwerkt is? Welnu, het woord “natuurlijk”, zoals gebruikt in de etikettering van hondenvoer, verwijst eigenlijk naar de aard van de ingrediënten en heeft werkelijk niets te maken met de manier waarop het ingrediënt is gekweekt.

 Laten we het zo zeggen, zolang het ingrediënt niet door de mens is gemaakt, wordt het als “natuurlijk” beschouwd. Dit is waar het probleem zich voordoet.

 Kip wordt als natuurlijk beschouwd omdat de mens het niet kan produceren. Het moet uit eieren komen en uitgroeien tot jonge kippen voordat het volgroeide kippen worden. Als bij het fokken van deze kippen geen biologische methoden worden gebruikt, kunnen ze niet als “biologisch” worden beschouwd. Ze kunnen echter nog wel als “natuurlijk” worden beschouwd.

 Om u een beter inzicht te geven in wat “natuurlijk” betekent, met name in hondenvoer: volgens de AAFCO is natuurlijk hondenvoer voer dat ingrediënten bevat die uitsluitend afkomstig zijn van dierlijke, plantaardige of gedolven bronnen, ongeacht of ze in onbewerkte staat zijn of al verschillende productieprocessen hebben ondergaan. Zolang deze ingrediënten niet zijn onderworpen aan of geproduceerd door middel van synthetische processen of zijn toegevoegd met synthetische stoffen, kunnen ze worden geclassificeerd als natuurlijke ingrediënten.

 Het is eigenlijk heel verwarrend, aangezien zowel biologische als natuurlijke ingrediënten gedefinieerd worden op basis van de premisse dat er niets synthetisch gebruikt mag worden. Het grote verschil zit in de methoden waarop biologische ingrediënten moeten worden geteeld, gekweekt of grootgebracht. Deze moeten worden geteeld met biologische, culturele en mechanische praktijken die volledig in het landbouw- of groeiproces zijn geïntegreerd. Bovendien eist het USDA dat producenten van biologische ingrediënten zich houden aan een aantal principes die een efficiënte omgang met hulpbronnen, het behoud van de biodiversiteit en de bevordering van een ecologisch evenwicht bevorderen.

 Met andere woorden, een biologisch hondenvoer is altijd een natuurlijk hondenvoer. Echter, hondenvoer met volledig natuurlijke ingrediënten classificeert het niet altijd als biologisch hondenvoer.

 V: Is het de ‘grotere voedingswaarde’ of het ‘ontbreken van bestrijdingsmiddelen’ dat biologische voeding beter maakt?

 A: Zonder twijfel is het de grotere voedingswaarde van biologische voeding die het veel beter maakt dan conventionele, ‘volledig natuurlijke’ voeding.

 Uit diverse studies blijkt dat biologisch geteelde producten een hogere kwaliteit, zo niet hogere concentraties, bevatten van essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, essentiële aminozuren en essentiële vetzuren.

 Technisch gezien heeft het ook iets te maken met het ontbreken van bestrijdingsmiddelen. Deze chemicaliën beïnvloeden op de een of andere manier de manier waarop plantaardig voedsel de voedingsstoffen aanmaakt die er van nature in voorkomen. Pesticiden kunnen inwerken op de verschillende moleculen die de basis vormen voor de synthese van dergelijke voedingsstoffen. Er zijn nog steeds voedingsstoffen, natuurlijk. Helaas hebben vele daarvan een enigszins afwijkende chemische structuur die van invloed kan zijn op de voedingswaarde van het plantaardige organisme.

 Hetzelfde kan gezegd worden van vee zoals runderen en kippen die gevoed worden met commerciële voeders of antibiotica, groeibevorderaars en vetmesters toegediend krijgen. Deze chemicaliën interfereren ook met de moleculaire structuur van voedingsstoffen die geacht worden op natuurlijke wijze door kippen of runderen te worden gesynthetiseerd. De veranderingen die op moleculair niveau optreden, kunnen gemakkelijk worden vertaald in voedingsstoffen van lagere kwaliteit of zelfs aanzienlijk lagere concentraties van dezelfde voedingsstoffen.

 Een zeer eenvoudig wetenschappelijk project op de middelbare school vormde in feite de aanzet tot het gebruik van biologische ingrediënten in veel voedseltoepassingen. Fruitvliegjes werden op twee voedselpakketten gezet: het ene was biologisch, het andere gewoon voedsel. Na een paar weken waren de fruitvliegjes in de biologische groep gezonder en groter dan die in de andere groep. Dit eenvoudige experiment toonde aan dat organismen die zich voedden met biologische ingrediënten een grotere kans hadden om gezonder te zijn dan organismen die zich voedden met gewoon voedsel. Hoewel het geen zin heeft om onszelf of zelfs onze honden te vergelijken met fruitvliegjes, zijn de implicaties veel te groot om over het hoofd te zien.

 

 Onze top keuze

 In deze lijst van de beste biologische hondenvoer waren we in staat om twee items te identificeren die onze knik kregen als twee van de beste.

 In de categorie droge brokken moesten we kiezen tussen TruDog en The Honest Kitchen. Beiden boden een uitzonderlijke waarde, hoewel de laatste meer smaakopties bood, waaronder kip, kalkoen en rundvlees. Het kwam echter neer op de samenstelling van de voedingsstoffen, waarbij TruDog’s eiwit- en vetsamenstelling simpelweg beter was dan The Honest Kitchen. TruDog heeft 41% en 26% eiwit en vet, respectievelijk tegen The Honest Kitchen’s 24,5% en 15,3%. Wij geloven dat dit van belang is omdat beide komen met een hoge kwaliteit biologische ingrediënten.

 Wat de categorie ingeblikt of nat hondenvoer betreft, was het een spannende strijd tussen Newman’s Own en Evangers, waarbij Evangers het beter deed dan Newman’s Own vanwege zijn 100% biologische ingrediënten. Newman’s Own heeft slechts 70% biologische ingrediënten, dus dit kan een probleem zijn.

 Over het geheel genomen, of u nu kiest voor een droog brokje of voor hondenvoer in blik, biologische voeding biedt uw hond tal van voordelen. Hoewel het duurder is, kunt u er zeker van zijn dat uw hond een gezonder leven zal leiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.