Het kiezen van de juiste waterfontein voor uw hond zou een vrij eenvoudige onderneming moeten zijn. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat het water goed door het systeem circuleert en je bent klaar om te gaan, toch? Voeg daar nog iets elegants aan toe en je hebt een hondenwaterfontein die meer op een decor lijkt dan op een automatische hondendrinkbak. Helaas is dat niet het geval als u echt veilig drinkwater voor uw huisdier wilt. De enige manier om er zeker van te zijn dat u het juiste product krijgt, is door wat meer tijd te besteden aan het ontdekken van een aantal essentiële elementen van een goede drinkfontein voor uw huisdier.

drinkfontein

 

 Gebruikte materialen

 

 U hebt hier een hele handvol keuzes. De drie meest gebruikte materialen voor fonteinen zijn roestvrij staal, keramiek, en plastic of vinyl. Roestvrij staal en keramiek zijn vrij prijzig, hoewel ze uitzonderlijke eigenschappen bieden op het gebied van veiligheid en hygiëne. Bovendien kan het uiterlijk van keramiek of roestvrij staal zeker bijdragen tot de aantrekkingskracht van uw huis. Dit wil niet zeggen dat een plastic waterfontein voor honden niet even elegant kan zijn. Dat kunnen ze ook. Bovendien kosten ze ook minder dan roestvrij staal of keramiek. Maar om de voordelen van plastic drinkfonteinen voor honden echt te optimaliseren, moet u er zeker van zijn dat ze geen BPA of andere schadelijke chemicaliën bevatten die vaak bij de fabricage van dergelijke producten worden gebruikt.

 

 Filtratiemechanisme 

 

 Twee van de meest voorkomende filtratiesystemen in dergelijke producten zijn houtskool- en koolstoffilters. De meeste mensen denken dat deze in wezen hetzelfde zijn. Hoewel het waar is dat houtskool koolstof bevat, bevat het ook residuen van zuurstof en waterstof, aangezien het meestal wordt gemaakt van pyrolyserend hout. Het is deze unieke moleculaire structuur van houtskool die het zijn verbazingwekkende adsorptievermogen geeft. Hierdoor kan het verontreinigende stoffen en andere microscopisch kleine deeltjes in het water aantrekken als filtratiemiddel.

 Koolstof daarentegen is een element, net als zuurstof en waterstof. Op zichzelf heeft koolstof geen intrinsieke filtrerende eigenschappen. Wij hebben echter geconstateerd dat veel fabrikanten de termen “koolstof-” en “houtskool”-filters als één en hetzelfde zijn gaan gebruiken. Zij noemen hun producten koolstoffilters en niet houtskool, omdat het idee van het gebruik van een bijproduct van de pyrolyse van hout voor de meeste mensen gewoonweg onaantrekkelijk is. Koolstof, zo lijkt het, biedt een “veiliger” profiel voor het product.

 Wat dit in wezen betekent, is dat producten met een koolstoffilter in feite actieve koolstoffilters zijn, om het simpele feit dat er niet zoiets bestaat als een zuiver elementair koolstoffilter.

 

 Geluidsniveaus 

 

 U wilt misschien ook een product dat niet te veel lawaai maakt. Dit is belangrijk omdat het geluid van de draaiende motor de rustgevende slaap van uw hond kan verstoren. Het is daarom belangrijk dat u een apparaat zoekt dat stil werkt. Ook het spatten van water kan heel vervelend zijn, tenzij u het gaat gebruiken als een rustgevend slaapmiddel. Zo niet, dan moet er een mechanisme zijn waarmee de waterval kan worden gebroken om een zachtere stroom mogelijk te maken.

 

 Gemak van onderhoud 

 

 De verschillende onderdelen van het apparaat moeten zo gemakkelijk mogelijk te verwijderen, schoon te maken en weer in elkaar te zetten of te vervangen zijn. Als het door uw afwasmachine kan worden schoongemaakt, is dat zeker een groot pluspunt. 

 Waarom is water belangrijk voor mijn hond?

 Alle levende organismen hebben voldoende vocht nodig om te kunnen functioneren. Cellen werken het best als ze zich in een vloeibare omgeving bevinden die het leven in stand houdt. Voedingsstoffen en andere belangrijke chemische stoffen worden beter van en naar deze cellen getransporteerd, wat zorgt voor een optimale gezondheid van elk levend organisme, ook van ons en onze geliefde honden. In het lichaam van de hond vindt een reeks chemische reacties plaats die vloeistof nodig hebben om te kunnen verlopen. Zonder deze waterige omgeving kunnen veel van deze chemische reacties niet plaatsvinden. Als dit gebeurt, zullen onze honden niet in staat zijn de verschillende voedingsstoffen te benutten die u hen via hun voeding hebt gegeven.

 Water is ook belangrijk voor de regulering van de lichaamstemperatuur, waar honden niet echt goed in zijn. Als ons lichaam te warm wordt, transpireren we om de overtollige warmte kwijt te raken. Honden transpireren niet. Zij hijgen. Als ze hijgen, geven ze langzaam kooldioxide en vocht af aan de buitenlucht. Dit helpt hen hun lichaamstemperatuur te verlagen. Helaas is dit vaak niet snel genoeg om hun lichaamstemperatuur te verlagen tot een fysiologisch normaler niveau. Als zodanig hebben zij veel water nodig, vooral na een intense fysieke activiteit, spel, oefening, of als zij onder de zon vandaan komen.

 In één woord, water is een element dat alle organismen nodig hebben om te overleven, ook onze honden. Hoewel het geen calorieën of welke voedingswaarde dan ook bevat, vormt het het kader waarbinnen de calorieën en voedingsstoffen uit voedsel door het lichaam worden gebruikt. Zonder water houdt het leven gewoon op te bestaan. 

 

 Hoe uw hond water te drinken te krijgen

 We weten nu hoe belangrijk water is voor de gezondheid van uw hond. We moeten er dus alles aan doen om onze honden te helpen voldoende water te drinken. Hier zijn enkele tips die u kunt overwegen.

 

 Plaats meerdere waterbakken of drinkfonteinen in uw hele huis, vooral op plaatsen waar ze vaak komen. Zorg er wel voor dat dit niet op dezelfde plaats is als waar ze gewoonlijk eten en hun behoefte doen. U wilt toch ook niet in uw toilet drinken?

 

 

 Zorg ervoor dat uw huisdier kan drinken zonder dat het zijn nek hoeft te verrekken om het water in de schotel te pakken. Daarom is een waterfontein ideaal, omdat de tuit al hoog genoeg zit zodat uw hond niet extreem laag hoeft te buigen om te drinken.

 

 

 Voeg een natuurlijke smaakstof toe aan het drinken van uw hondenvriend. Dat kan bouillon met kip- of rundsmaak zijn, of zelfs de vloeistof uit een blikje tonijn. Dit zorgt voor een aanlokkelijkere smaak voor uw hond, waardoor hij meer wil drinken. Als alternatief kunt u ook ijsblokjes in de kom doen. Er gaat niets boven een verfrissend koud drankje, vooral op een warme dag.

 

 

 Als u geen waterfontein gebruikt, moet u het water minstens om de 2 uur verversen om te voorkomen dat het muf wordt en om uw hond vers, schoon water te geven. Om diezelfde reden zijn waterfonteinen erg handig, omdat het water dan minder vaak ververst hoeft te worden.

 

 

 Maak de bak van uw hond schoon. Na verloop van tijd kan er zich bezinksel vormen op de bodem van het bakje, waardoor het drinken onsmakelijk kan worden. Bovendien kan de interactie tussen de micro-organismen in de mond van uw hond en de waterige omgeving de groei van microben in de bak zelf bevorderen. U moet de bak dus grondig schoonmaken tussen de drinkbeurten door. Gelukkig hoeft u dit met waterfonteinen voor honden niet zo vaak te doen.

 

 

 Overweeg om uw hond natvoer of hondenvoer uit blik te geven, omdat deze meestal 70 tot 80 procent vocht bevatten. U kunt uw hond ook droge brokjes geven, maar dan moet u er wel wat water bij doen, omdat deze soorten hondenvoer maar 10 tot 15 procent vocht bevatten. U kunt ze ook traktaties geven die rijk zijn aan water, zoals watermeloenen. Geef alleen niet de pitten en de schil.

 

 

 Iedereen heeft water nodig om te overleven, zelfs onze honden. Waterfonteinen voor honden zijn te verkiezen boven gewone drinkbakken, omdat ze veiliger, gezonder en hygiënischer drinkwater voor onze huisdieren leveren. Het minimaliseert ook de rompslomp van het regelmatig verversen van het water en het eventueel schoonmaken ervan. Het kiezen van de juiste honden waterfontein is eenvoudig. U kunt beginnen met onze lijst van de 5 beste waterfonteinen voor honden of u kunt onze tips volgen voor de keuze van een geschikt apparaat voor uw hond. Uiteindelijk gaat het erom hoe u uw hond zo veel mogelijk kunt laten drinken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.