Waarom uw huisdier een voedingsmat voor de hond nodig heeft

eetmatje

 Uw hond elke maaltijd op dezelfde plaats voeren helpt hem een routine op te bouwen. Het is het beste om een rustige plek te reserveren die alleen voor hen is, om te voorkomen dat ze territoriaal worden voor het eten. Op de voederplek moet water beschikbaar zijn en de waterbakjes moeten voortdurend worden bijgevuld.

 Dit kan een zeer rommelige situatie worden! Zelfs als uw hond een keurige eter is (velen zijn dat niet), zullen er onvermijdelijk ongelukjes gebeuren waarbij de waterbak wordt omgegooid en de inhoud over de vloer wordt gemorst. Sommige vloeroppervlakken, zoals laminaat en houten vloeren, zijn niet bestand tegen de constante blootstelling aan water en vochtig voedsel. De kans is groot dat u een vlekkerig oppervlak overhoudt dat zelfs kan kromtrekken of verdraaien.

 Een mat voor de hondenbak zorgt voor een barrière tussen de rommel en uw vloeroppervlak.

 

 Belangrijkste kenmerken bij het kiezen van een voerbakmat voor honden

 Er is veel variatie onder de voermatjes voor honden op de markt. Als u begint kan het verwarrend zijn, dus hier zijn enkele belangrijke kenmerken die u wilt dat uw keuze van hondenvoer mat te hebben.

 

 Robuust en waterdicht materiaal

 

 De mat voor de hondenbak moet een waterdichte barrière vormen tussen het voer en de vloer, dus moet hij gemaakt zijn van een materiaal zoals silicone of rubber. Als de mat van stof is, controleer dan of hij een waterdichte achterkant heeft. De veiligheid van het materiaal is van cruciaal belang, dus kies alleen voedselmatten van materiaal dat geschikt is voor voedsel, zodat ze geen schade veroorzaken als uw hond erop kauwt of eraan likt. Een niet-glad materiaal voorkomt dat kommen van de mat glijden en dat de waterdichte hondenvoermat over uw vloer glijdt.

 

 Gemakkelijk schoon te maken na gebruik

 

 De voermat moet regelmatig worden schoongemaakt om hem mooi en geurig te houden. Hij moet gemakkelijk kunnen worden afgeveegd of afgespoeld aan de gootsteen. Voor een grondige reiniging die minder inspanning van u vraagt, kunt u de mat in de vaatwasser of wasmachine stoppen. Niet alle matten zijn hiervoor geschikt, dus controleer de aanbevelingen van de fabrikant voor het schoonmaken.

 

 Geschikt formaat

 

 Dit zal afhangen van de grootte van uw hond. Het is de bedoeling dat zowel de voer- als de waterbak tegelijk op de mat passen en dat er ruimte is om comfortabel te eten. Hoe groter uw hond, hoe groter de mat die nodig zal zijn om het morsen en morsen op te vangen.

 

 Kleur en ontwerp keuze

 

 Honden placemats zijn er in verschillende vormen, maar de meest populaire zijn rechthoekig of botvormig. Om ze nog interessanter te maken, kunnen ze in reliëf worden uitgevoerd met poot- of botvormen, die er ook voor zorgen dat kommen er niet afglijden. Opstaande randen zorgen voor extra stevigheid en voorkomen dat er water langs de zijkant weglekt. Rechthoekige voedermatten passen goed tegen muren. Kleur is een persoonlijke keuze, sommige eigenaren geven de voorkeur aan heldere, levendige kleuren, terwijl anderen de voorkeur geven aan een effen grijs of zwart.

 Soorten beschikbare hondenvoer matten

 Honden voedingsmatten zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en materialen. Hier zijn de meest voorkomende:

 

 Plastic voerbakken

 

 Dit zijn stijve platte oppervlakken die niet buigen wanneer u ze oppakt, zodat het gemakkelijk is om ze naar de gootsteen te dragen, zelfs als er veel water is gemorst. Ze hebben hoge lippen van meer dan een duim rond alle randen van een hondenvoerbak. Ze kunnen niet worden opgevouwen of omgebogen en zijn meestal niet vaatwasmachinebestendig. Ze zijn echter wel licht van gewicht en duurzaam.

 

 Siliconen voermatten

 

 Silicone is een handig materiaal voor voerbakjes voor huisdieren omdat het volkomen veilig en niet-allergisch is. Door te kiezen voor een FDA goedgekeurde food-grade siliconen weet u dat het niet schadelijk is voor uw huisdier als er op gekauwd of gelikt wordt. Siliconen voerbakmatten zijn vaak flexibel, wat het reinigen vergemakkelijkt en ze zijn vaatwasmachinebestendig.

 Ze zullen echter buigen als u ze probeert op te rapen en dit kan ertoe leiden dat de inhoud over de vloer wordt gekieperd, wat u in de eerste plaats probeerde te vermijden! Er is meestal een kleine lip rond de rand van ongeveer een kwart van een inch.

 

 Antislip voedingsmatten

 

 Een hondenbakmat moet voorkomen dat de voerbakken er vanaf glijden en moet stil blijven liggen tijdens het voeren. Een siliconen of rubberen hondenmat blijft op zijn plaats. Sommige matten hebben ribbels of bobbels op het bovenoppervlak en deze zijn zeer geschikt om voerbakken op hun plaats te houden.

 

 Stoffen voedingsmatten

 

 Stoffen placemats moeten een rubberen onderlaag hebben om te voorkomen dat vocht op de vloer terechtkomt. Sommige placemats voor honden zijn gemaakt van microvezels die super absorberend zijn en bijna een hele bak water kunnen opzuigen. Het voordeel van deze matten is dat ze kunnen worden gereinigd in de wasmachine op een koude wasbeurt. Er is ook een enorme keuze aan aantrekkelijke patronen en kleuren.

 

 Gepersonaliseerde voermat

 

 Voor dat persoonlijke tintje kunt u de naam van uw hond op sommige plastic placemats zetten, voor het geval iemand twijfelde van wie de placemat was! Ze zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid van verschillende ontwerpen en kleuren en zijn gemaakt van een scala aan materialen.

 

 Beste hondenvoer mat FAQ:

 V: Hoe kan ik de voerplaats van mijn huisdier schoon houden?

 A: Vuile etensbakken en hondenvoerbakken kunnen een broedplaats worden voor schadelijke bacteriën en schimmels die uw huisdier kunnen schaden en u zelfs ziek kunnen maken. Micro-organismen gedijen goed in vochtige omstandigheden, dus probeer gemorste vloeistoffen zo snel mogelijk op te ruimen met een papieren handdoekje.

 Na elke maaltijd moet de voerbak worden verwijderd en moeten etensresten worden opgeruimd. Voerbakjes kunnen worden schoongemaakt met een daarvoor bestemde spons en warm water met een mild schoonmaakmiddel. Afwassen is ook een goede optie. Vergeet de waterbak niet! Deze wordt vaak alleen bijgevuld, maar daarmee worden etensresten en ziektekiemen niet verwijderd. Maak de bak één keer per dag helemaal leeg en maak hem goed schoon.

 V: Hoe vaak moet ik de voedselmat van mijn hond schoonmaken?

 A: Voedselmatten voor honden kunnen vlekkerig en beschimmeld worden als ze niet regelmatig worden schoongemaakt. Na elke maaltijd moet de mat met een vochtige doek worden schoongeveegd en moeten alle etensresten worden verwijderd. Dit helpt vlekken, geurtjes en bacteriële ophoping te voorkomen. Het helpt ook om insecten en ongedierte weg te houden van de voederplek. Til vervolgens om de paar dagen de mat op en geef hem een grondige schoonmaakbeurt. Dit kan in de vaatwasser of wasmachine als het materiaal daarvoor geschikt is, maar u kunt de mat ook even laten weken in een mild afwasmiddel in de gootsteen. Droog de mat goed af voordat u hem weer op de vloer legt om beschadiging van het vloeroppervlak te voorkomen.

 V: Welke maat placemat moet ik nemen voor mijn hond?

 A: Veel plastic placemats zijn verkrijgbaar in ten minste twee maten. De grootte van de voerbakmat die u nodig hebt, wordt meestal bepaald door de grootte van de kommen die u gebruikt. Het is zinvol om zowel de water- als de voerbak op dezelfde mat te plaatsen. Er moet voldoende ruimte zijn om te voorkomen dat ze tegen elkaar stoten. Als de voerbakken over de rand van de voermat hangen, wordt gemorst voer niet opgevangen binnen de rand en komt het op de vloer terecht. Sommige honden zijn erg slordige eters en zullen veel ruimte rond de voerbak nodig hebben.

 Bedenk dat voerbakken groot genoeg moeten zijn, zodat uw hond zijn bek gemakkelijk kan openen en sluiten om te eten. Naarmate uw puppy groter wordt, zult u een grotere voerbak nodig hebben en dus ook een groter voerbakmatje. Een Duitse Dog zal een grotere mat nodig hebben dan een dwergpoedel! Idealiter wil je niet dat de voermat uitsteekt in een looppad in je huis waar het een struikelgevaar zou kunnen zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.