Waarom heb ik een hondendroger nodig?

haardroger

 Honden staan er niet om bekend schoon en netjes te blijven. Het wassen van uw hond is een belangrijk onderdeel van de verzorging die een verantwoordelijke hondeneigenaar nodig heeft om zijn vacht en huid gezond te houden. Nadat u uw hond in bad hebt gedaan, moet u ervoor zorgen dat hij droog is. Waarom? Om de geur van een natte hond te vermijden en om ervoor te zorgen dat de vacht van uw hond verzorgd is, niet klit en in goede conditie is.

 Een hondendroger is een handig apparaat om in de buurt te hebben. Het zorgt ervoor dat de vacht van uw hond snel kan worden gedroogd, dat hij niet te lang aan de kou wordt blootgesteld en dat u hem na het baden perfect kunt afmaken. Omdat handdoekdroging niet altijd praktisch is, en normale haardrogers niet geschikt zijn voor hondenhaar, biedt een hondendroger een effectieve methode om de vacht snel te drogen, ongeacht het hondenras dat u heeft.

 

 Verschillende ontwerpen en types van hondendrogers

 Er zijn verschillende soorten hondendrogers beschikbaar om uit te kiezen, elk met een verschillend ontwerp en verschillende voordelen. De meeste hondendrogers hebben twee vormen: ofwel een compacte versie van de drogers die u in een hondentrimsalon vindt, ofwel een ontwerp dat vergelijkbaar is met dat van uw haardroger thuis.

 Sterkere drogers zijn meestal de compacte versies van professionele drogers, met het gemak van lichtgewicht en draagbaarheid. Deze hebben over het algemeen een trommel, meestal gemaakt van staal, die de hoofdmotor omhult. Aan de trommel is een slang bevestigd, vergelijkbaar met veel modellen van verschillende stofzuigers. Aan de slang kunnen meerdere mondstukken worden bevestigd, afhankelijk van de vacht van uw hond en de grootte van uw hond.

 Hoe kiest u de beste hondendroger

 Het kiezen van de beste hondendroger voor uw hond begint met de grootte van uw hond en zijn vacht. Honden met een korte vacht hebben heel andere droogsterktes en mondstukvariaties nodig dan honden met een langere, moeilijkere vacht.

 Voor kleine honden moet u ervoor zorgen dat de hondendroger een lagere luchtsnelheid heeft, zodat u het haar kunt drogen zonder uw hond te bombarderen met lucht die veel te intens is. Voor grotere honden, en vooral die met lang haar, is een sterkere droger nodig om al het haar te bereiken. Grotere honden kunnen drogers met een hogere sterkte aan, omdat de extra kracht nodig is voor een snelle droging. Bovendien kunnen sommige drogers overschakelen van een enkele naar een dubbele motor, wat perfect is als u honden van verschillende grootte hebt.

 De meegeleverde blaasmonden en de aanpasbaarheid van extra blaasmonden is ook een belangrijke overweging. Niet alle blaasmonden zijn geschikt voor elk type hondenhaar of elke grootte van de hond. Als de hondendroger alleen wordt geleverd met kleinere blaasmonden, dan is hij waarschijnlijk ongeschikt voor grotere honden.

 Een belangrijke overweging is ook de lengte van de draad en de slang die bij de hondendroger worden geleverd. Voor honden die niet stil kunnen blijven zitten of grotere honden, kan een lange slang ongelooflijk voordelig zijn. Dit is vooral handig in combinatie met een langere draad voor een beter controleerbaar gebruik.

 

 Hoe gebruik je een hondendroger voor je natte hond?

 Met de variatie in hondendroger ontwerpen, zal er een kleine variatie zijn in de methode die wordt gebruikt om een optimale droog te krijgen. Veel van de meest populaire hondendrogers kunnen echter op dezelfde manier worden gebruikt. Als u uw hond voor het eerst met een droger droogt, of als u op zoek bent naar een betere techniek, probeer dan ons drie-stappen-proces voor optimaal drogen:

 

 De eerste stap

 

 De eerste stap is om uw hond voor te bereiden op het drogen. Om te beginnen moet u het overtollige water verwijderen door uw hond af te wrijven met een handdoek – dit zal het droogproces veel sneller laten verlopen. Het is ook raadzaam een handdoek onder uw hond te leggen om te voorkomen dat het water het oppervlak glad maakt, of het oppervlak beschadigt. Sommige honden hebben er baat bij als ze worden aangelijnd, zodat u zich kunt concentreren op het drogen zonder dat ze weglopen.

 

 Stap Twee

 

 Laat uw hond langzaam kennismaken met de droger. Het beste is om eerst met de achterpoten en voeten te beginnen. Zo krijgt uw hond de tijd om te wennen aan het geluid en het gevoel van de droger. Als u bij het lichaam komt, moet u langzame en korte bewegingen maken met de föhn, waarbij u hem dicht bij de huid houdt, voordat u zich zorgen maakt over de buitenste haren.

 

 Stap Drie

 

 Het drogen van de oren en het hoofd van uw hond kan lastig zijn, vooral als uw hond nieuw is in het gebruik van drogers. Het is belangrijk dat u de oren van uw hond naar voren vouwt, zodat er geen lucht bij kan komen, en de achterkant van het hoofd voorzichtig droogt. Dit kan moeilijk zijn voor u en uw hond, en als uw hond het gevoel niet prettig vindt of tegenstribbelt, dan is het van vitaal belang het niet te forceren. U kunt de kop op natuurlijke wijze laten drogen, de instellingen van de droger verlagen, of proberen van een grotere afstand te drogen.

 Beste Hondendroger FAQ:

 V: Hoe kan ik mijn hond laten wennen aan een haardroger?

 Veel honden zijn van nature bang voor harde geluiden, dus het gebruik van een haardroger voor huisdieren kan een uitdaging zijn. Net als bij het trainen van uw hond kunt u het beste stap voor stap te werk gaan. U moet uw trouwe viervoeter laten wennen aan zowel het geluid als het gevoel van lucht die op hem blaast. Om te beginnen moet u ze de uitgeschakelde droger laten zien, met veel complimenten en lekkernijen om ervoor te zorgen dat ze het meteen associëren met iets positiefs. Ze zullen er grondig aan willen snuffelen, want dat is de manier waarop honden op ontdekkingstocht gaan.

 Vervolgens kunt u proberen de droger aan te zetten. Uw hond kan in eerste instantie wegrennen, maar dwing hem niet terug. U kunt ze misschien teruglokken met een traktatie als ze eenmaal doorhebben dat er geen dreiging is. Hierna kunt u proberen hun vacht een beetje te föhnen, waarbij u ervoor zorgt dat de warmte-instelling lekker laag is. Houd de föhn laag, want het kan bedreigend aanvoelen als hij boven hen uittorent. Maak geen plotselinge bewegingen waardoor uw pup zou kunnen schrikken. Misschien kunt u niet meteen de hele vacht drogen, maar na verloop van tijd zullen ze er steeds meer aan gewend raken. Geduld is het devies, en u kunt het veel beter stap voor stap aanpakken. Forceer uw hond niet als hij duidelijk angstig is. U weet nooit hoe honden op angst reageren, en u zult het leerproces waarschijnlijk ook weer terugdraaien.

 Als niets lijkt te werken, moet u misschien een gedragsspecialist raadplegen.

 V: Waarom is mijn hond bang voor de luchtdroger?

 Hoewel onze honden volledig gedomesticeerd zijn, hebben ze nog steeds hun oerinstincten die hen leren om weg te blijven van gevaar. Honden zijn van nature bang voor het onbekende, daarom moet u de tijd nemen om de droger op de juiste manier aan uw trouwe viervoeter te introduceren. Na verloop van tijd en herhaalde blootstelling, zullen ze gaan beseffen dat het geen bedreiging is. U moet ook niet vergeten dat uw hond een zeer fijn afgesteld gehoor heeft, dus wat voor ons een relatief stil geluid lijkt, kan voor honden zeer luid zijn. Net als wij hebben honden de basisbehoefte zich veilig te voelen – vooral in hun eigen huis. Het is normaal dat stress en angst voortkomen uit het onbekende.

 V: Is er een groot verschil tussen een haardroger van professionele kwaliteit en een haardroger voor thuis?

 Als u uw hond regelmatig wast, is een haardroger van professionele kwaliteit een betere optie dan een haardroger voor thuis. Menselijke haardrogers kunnen te heet zijn voor honden, en als u niet oppast kunt u per ongeluk hun huid verbranden. In plaats van zelf warmte te produceren, zijn de meeste hondendrogers ontworpen om water met een hoge snelheid weg te blazen. Hierdoor blijft hun vacht een beetje vochtig, maar ze zijn in staat om dit op te drogen door zichzelf uit te schudden. Dit luchtstralen helpt ook om losse haren te verwijderen, wat ervoor zorgt dat hun ondervacht niet te veel klit, wat de taak van het borstelen zo veel gemakkelijker maakt. Het laatste punt om te overwegen is dat professionele trimmers speciale modellen gebruiken met een reden, namelijk dat ze het werk snel en effectief doen, zodat u er zekerder van kunt zijn dat u een product krijgt dat uw hond goed zal drogen.

 

 Onze top keuze

 SHELANDY 3.2HP traploze regelbare snelheid huisdier haar föhn hond verzorging blower met verwarming

 Onze nummer één keuze is deze 2400W instelbare hondenhaarföhn, die geschikt is voor een reeks verschillende huisdieren, van puppy’s tot grote rassen. De nieuwste technologie is gebruikt om het geluid te verminderen, en er zijn een paar verschillende opties om uit te kiezen voor de temperatuur. Er zijn vier verschillende soorten mondstukken beschikbaar, zodat u het mondstuk kunt kiezen dat het meest geschikt is voor de verzorgingstaak die voor u ligt. En binnen het eerste jaar is er een garantie waardoor u aanspraak kunt maken op een gratis vervanging als er iets misgaat.

 Om al deze redenen en nog een paar meer, hebben we de hondenhaardroger op de eerste plaats van onze lijst gezet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.