Waar moet u op letten bij het kopen van hondendoekjes

hondendoekjes

 Het kiezen van het juiste hondendoekje kan behoorlijk intimiderend zijn. Als u al een baby heeft, dan weet u hoe uitdagend het kan zijn om te zoeken naar het juiste product voor uw baby. Hetzelfde geldt voor hondendoekjes. Denk aan de volgende zaken bij uw aankoop.

 

 Doel van de doekjes

 

 Dit is de belangrijkste overweging waar u aan moet denken. Er zijn vele soorten doekjes en deze zijn vaak gebaseerd op hun doel. Als het in principe gaat om algemene schoonmaak- en verzorgingsdoeleinden, dan zouden verzorgingsdoekjes moeten volstaan. Als u zich echter meer zorgen maakt over de huid van uw huisdier, dan kunt u beter kiezen voor doekjes met ontsmettende of antiseptische eigenschappen.

 Ook zijn er hondenpoetsdoekjes die specifiek zijn voor het reinigen van een bepaald lichaamsdeel, zoals de tanden en het tandvlees, het gebied rond de ogen, het uitwendige oor, het gebied buiten de anaalklieren, en zelfs de poten. Verzorgingsdoekjes kunnen de truc doen, maar het is veel beter om lichaamsspecifieke doekjes te gebruiken.

 

 Veiligheid van de ingrediënten

 

 Verzorgings- of reinigingsdoekjes voor honden moeten vrij zijn van alcohol, parabenen, ftalaten en kunstmatige geurstoffen. Deze stoffen kunnen de huid van uw huisdier irriteren. Doekjes met medicinale werking, zoals die met antiseptische formules, bevatten meestal alcohol, dus het gebruik ervan moet worden getemperd.

 

 Grootte en duurzaamheid

 

 U wilt hondendoekjes met een groter reinigingsoppervlak, zodat u grotere delen van het lichaam van uw huisdier kunt reinigen en ontgeuren met zo weinig mogelijk doekjes. Als u op zoek bent naar een oor-, oog- of gebitsdoekje, dan is een kleiner formaat voldoende. Samen met de grootte is duurzaamheid. U wilt niet dat de doekjes stuk gaan als u ze maar één keer over het lichaam van uw huisdier wrijft.

 

 Gebruiksgemak

 

 Sommige hondendoekjes zitten in handige bussen die gemakkelijk kunnen worden bijgevuld als ze volledig zijn opgebruikt. Deze bieden ook een betere toegang tot de doekjes en zorgen ervoor dat ze niet opdrogen.

 

 Voordelen van het gebruik van honden doekjes

 Hoewel hondendoekjes nooit in de plaats mogen komen van een volledig hondenbad, kunnen ze uw huisdier schoon houden en lekker laten ruiken in afwachting van zijn volgende geplande bad. Het is perfect voor directe schoonmaak, vooral na een aantal echt intense honden activiteiten buitenshuis. Hondendoekjes zijn ook perfect voor het schoonmaken van kleinere delen van het lichaam van uw huisdier of bepaalde lichaamsdelen zoals de poten, de kont, de oren, de tanden en zelfs het gebied rond de ogen.

 Ze kunnen ook nuttig zijn voor ouders van huisdieren die allergisch zijn voor huidschilfers van huisdieren of iemand in huis hebben die dat is. Omdat dagelijks baden absoluut uit den boze is omdat de natuurlijke oliën van de huid van de hond worden verwijderd, kan het afvegen van de vacht en huid met hondendoekjes helpen om de ophoping van huidschilfers te verminderen, terwijl ook andere allergenen worden verwijderd die zich aan de vacht van uw huisdier hebben gehecht toen hij naar buiten ging voor een wandeling.

 Sommige doekjes zijn voorzien van antiseptische of ontsmettende middelen die de effecten van micro-organismen op de huid kunnen minimaliseren. Deze kunnen ook helpen bij de behandeling van bepaalde huidaandoeningen bij honden, zoals hot spots.

 Soorten hondendoekjes

 Hondendoekjes zijn er in verschillende soorten, vaak afhankelijk van hun doel. Deze kunnen het volgende omvatten.

 

 Verzorgingsdoekjes

 

 Deze zijn perfect voor dagelijks gebruik omdat ze meestal gemaakt zijn van zachtere, volledig natuurlijke ingrediënten die zijn ontworpen om de vacht van honden schoon te maken. Sommige zijn voorzien van specifieke geuren of aroma’s die de geur van uw huisdier maskeren. Wij raden deze niet aan, maar sommige baasjes vinden de geur van hun hond na afloop heerlijk.

 

 Antiseptische doekjes

 

 Er zijn doekjes met antiseptische en ontsmettingsmiddelen. Hoewel deze doekjes ziektekiemen kunnen doden, zijn het geen vervangers voor modernere behandelingen zoals antibiotica en ontstekingsremmers. Wat ze wel doen, is micro-organismen doden die aanwezig kunnen zijn op de huid van huisdieren. Omdat ze echter geneesmiddelen of sterkere chemicaliën bevatten, moet het gebruik ervan worden begeleid door uw dierenarts.

 

 Oogdoekjes

 

 Oogdoekjes voor honden bevatten een speciale formule die helpt om vlekken rond de ogen van honden te verwijderen.

 

 Oordoekjes

 

 Deze doekjes zijn perfect om de ophoping van oorsmeer tegen te gaan en oorinfecties te helpen voorkomen, aangezien de meeste antiseptische en desinfecterende formules bevatten.

 

 Gebitsdoekjes

 

 Denk aan een gaasje dat u om uw vingers kunt wikkelen en tegen het oppervlak van de tanden en het tandvlees van uw huisdier kunt vegen. Dit zijn tanddoekjes voor honden. Ze zijn perfect voor huisdieren die niet van het gevoel van een tandenborstel houden, zodat ze de integriteit van de mondholten kunnen behouden.

 

 Anaalklier doekjes

 

 Alle dieren hebben anaalzakken die tijdens de ontlasting afscheiding afscheiden om het passeren van de ontlasting te vergemakkelijken en tegelijkertijd een karakteristieke geur achter te laten op de ontlasting. Helaas komt het voor dat deze afscheiding niet goed wordt uitgescheiden, waardoor de zak verstopt raakt. Anaalklierdoekjes kunnen helpen bij het tot expressie brengen van deze afscheidingen om de doorlaatbaarheid van de anaalklieren te behouden.

 

 Pootdoekjes

 

 Hoewel verzorgingsdoekjes ook voor dit doel kunnen dienen, zijn pootdoekjes beter geschikt om vuil van de poten van uw huisdier te verwijderen. Het oppervlak van de poot is niet bepaald glad, dus heeft het een doekje nodig dat dikker is en beter bestand tegen schuren.

 

 Milieubewuste opties

 Hondendoekjes kunnen handige apparaten zijn om uw hond lekker te laten ruiken en schoon te houden tussen de baden door, maar er is een ongewenst effect van het voortdurend gebruik van dergelijke hulpmiddelen. Gebruikte hondendoekjes belanden uiteindelijk op stortplaatsen en dit kan een bron van zorg zijn. Een meer milieubewuste aanpak om uw hond lekker schoon te laten ruiken is het bevochtigen van een stukje handdoek en daar een druppel hondenshampoo aan toe te voegen. Gebruik dit als een instant doekje voor uw huisdier.

 Zorg ervoor dat u slechts een scheut hondenshampoo gebruikt, want als u te veel gebruikt, kunnen er resten achterblijven op de vacht van uw huisdier. Als u per ongeluk te veel shampoo hebt gebruikt, veeg het er dan af met een handdoek die alleen met water is bevochtigd. Spoel de handdoek uit met heet water, wring het overtollige water uit en wrijf hem over het lichaam van uw huisdier. Droog uw huisdier met de hand en u bent klaar. 

 

 Beste Honden Doekjes FAQ:

 V: Wat zijn hondendoekjes?

 A: Zoals de naam al zegt zijn hondendoekjes kleine rechthoekige stukjes wegwerp of eenmalig te gebruiken schoonmaakdoekjes die zijn ingebed met verschillende ingrediënten om een reinigende werking te hebben. De meeste producten hebben deodorant en vochtinbrengende eigenschappen om te helpen het vuil van het lichaam van uw huisdier te verwijderen. Sommige doekjes bevatten medicatie of andere stoffen met een specifieke werking, zoals antiseptische, ontsmettende, antimicrobiële en schimmelwerende eigenschappen. Dit zijn doekjes met medicinale werking die alleen volgens voorschrift mogen worden gebruikt.

 Hondendoekjes worden over het algemeen gebruikt tussen baden door om de hond fris te laten ruiken en er schoon uit te laten zien door het verwijderen van vuil dat zich aan de vacht kan hebben gehecht, het neutraliseren van dierengeurtjes die zich in de loop van de tijd kunnen hebben opgebouwd, en het zorgen voor een gladdere en glanzendere vacht vanwege de vochtinbrengende effecten.

 V: Kan ik babydoekjes gebruiken voor mijn huisdier?

 A: Er is een reden waarom huisdierendoekjes zijn ontwikkeld; anders zouden dierenartsen de ouders van huisdieren vertellen om in plaats daarvan babydoekjes te gebruiken. De reden hiervoor is dat huisdieren en mensen een verschillende pH-waarde van de huid hebben. De samenstelling van babydoekjes kan anders zijn dan wat uw hond eigenlijk nodig heeft. Bovendien heeft uw hond de neiging om het gebied dat met deze verzorgingsproducten is afgeveegd, af te likken. Als de babydoekjes die u gebruikt ingrediënten bevatten die schadelijk zijn voor honden als ze worden ingeslikt, dan hebt u een echt probleem.

 Eén ding dat ouders van huisdieren vaak aantrekkelijk vinden aan babydoekjes is dat deze een groter oppervlak hebben. Doekjes voor huisdieren zijn meestal kleiner, dus het is heel begrijpelijk dat ouders van gezelschapsdieren het gebruik van babydoekjes voor hun huisdieren overwegen. Het is duurder, maar we raden aan om huisdierendoekjes te gebruiken.

 V: Hoe gebruik ik hondenpoetsdoekjes?

 A: Hondenpoetsdoekjes zijn heel eenvoudig in gebruik. Het is alsof u met een vochtig doekje of tissue over het lichaam van uw hond gaat. Technisch gezien hangt alles af van het soort reinigingsdoekjes dat u hebt. Als het verzorgingsdoekjes zijn, kunt u verwachten dat ze over het hele lichaam van uw huisdier worden gebruikt, behalve de ogen, neus, oren en mond. Als het doekjes zijn met medicinale werking, dan mag je ze alleen gebruiken op het aangetaste gebied.

 Oordoekjes voor honden zijn essentieel voor de oren, terwijl pootdoekjes zijn ontworpen voor de dikkere aard van de voetzolen. Er zijn ook gebitsdoekjes die de plaats van een hondentandenborstel kunnen innemen, evenals oogdoekjes die speciaal ontworpen zijn voor het reinigen van traanstrepen.

 V: Hoe vaak moet ik hondendoekjes gebruiken?

 A: Afhankelijk van de formulering van de hondendoekjes, zijn er doekjes die dagelijks gebruikt kunnen worden. Deze bevatten meestal water en een paar volledig natuurlijke ingrediënten die de huid van het huisdier niet irriteren of uitdrogen. Gemedicineerde doekjes moeten worden gebruikt volgens de instructies van uw dierenarts. Deze worden gewoonlijk stopgezet zodra het hoofdprobleem is opgelost.

 Andere reinigingsdoekjes voor honden moeten wellicht minder vaak worden gebruikt vanwege de aanwezigheid van hardere ingrediënten zoals alcohol en andere chemicaliën zoals kunstmatige geurstoffen. Wij raden het gebruik van deze producten eigenlijk af, maar het is aan u als u dat wenst. Gebruik het echter niet elke dag, want de uitdrogende effecten van alcohol kunnen behoorlijk hard zijn.

 Onze top keuze

 Pogi’s Grooming Wipes, onze top keuze voor de beste reinigingsdoekjes voor huisdieren, zijn volledig in staat om huisdieren direct schoon te maken tussen twee baden door. De volledig natuurlijke samenstelling plus de afwezigheid van agressieve chemicaliën maakt Pogi’s een van de beste reinigingsdoekjes voor katten en honden voor dagelijks gebruik. Er zit geen alcohol in die de huid van uw huisdier uitdroogt, of parabenen en chloor die huidreacties kunnen veroorzaken. Er zijn ook geen kunstmatige geurstoffen, alleen de zwakke natuurlijke geur van bamboe, Hawaiiaanse awapuhi, en aloë vera. De hypoallergene formule maakt het een geweldig hulpmiddel om puppies schoon te houden, lekker te laten ruiken en een vacht te geven die glad en glanzend is. En omdat de basis gemaakt is van bamboevezels draagt u ook bij aan een schonere planeet.

 Of het nu is om je huisdier schoon en geurvrij te houden of om zijn zijdezachte en glanzende vacht te behouden of zelfs om te helpen bij het beheersen van huid- en oorinfecties en te helpen bij het uitdrukken van anale zak afscheidingen, hondendoekjes zijn een must have.

Leave a Reply

Your email address will not be published.