Waarop te letten bij het kopen van hondenpoepboxen

kattenbak

 Er zijn verschillende soorten hondenpoepboxen verkrijgbaar, dus het is de moeite waard om na te denken over de kenmerken die u graag zou willen zien. Hier zijn er een paar die u in gedachten moet houden.

 

 Grootte

 

 Vergeet niet dat uw kat in de hondenpoepdoos moet passen! Als u een groot moggy heeft, heeft u een bak nodig die groot genoeg is om hem comfortabel te herbergen. Als er meer dan één kat tegelijkertijd gebruik gaat maken van de kattenbak, heeft u een zeer grote bak nodig!

 

 Ingang

 

 De bedoeling is dat uw kat er wel in kan, maar uw hond niet. Een hondveilige kattenbak heeft een ingang aan de bovenkant of aan de zijkant. Meer behendige katten kunnen aan de bovenkant naar binnen springen, maar als u een oudere kat heeft, kan een zij-ingang de voorkeur verdienen.

 

 Controle van het strooisel

 

 Kattenbakvulling kan een vreselijke rotzooi maken in uw huis. De kattenbakvulling raakt verstrikt in de pootjes van uw kat tijdens het plassen of poepen en wordt vervolgens uit de doos gesleept. Veel kattenbakken hebben groeven of een rooster waar uw kat overheen moet lopen als hij de bak verlaat. Dit verwijdert de kattenbakvulling en houdt uw huis netjes.

 

 Geurbestrijding

 

 Sommige kattenbakken die overdekt zijn, kunnen erg gaan stinken omdat de geurtjes niet kunnen ontsnappen. Misschien wilt u er een kopen die een soort koolstoffilter heeft.

 

 Voordelen van een hond bestendige kattenbak

 Hondenpoepkattenbakken zijn een must voor huishoudens waar zowel honden als katten aanwezig zijn en waar de honden een ongezonde interesse in de kattenbak tonen! Sommige honden negeren gewoon de plaats waar de katten gaan poepen en plassen, maar anderen zijn erdoor gefascineerd, en dit is wanneer de problemen beginnen!

 Als uw hond te veel tijd doorbrengt in de buurt van de kattenbak, kan dit uw kat afschrikken en zullen ze hun behoefte doen in een ander deel van het huis. Een hondveilige kattenbak geeft uw kat wat rust en privacy.

 Een hondveilige kattenbak voorkomt ook dat uw hond de inhoud van de kattenbak kan opeten. Een hond kan van het eten van kattenpoep veel ziektekiemen oppikken en daar kunnen ze erg onwel van worden. De kattenbakvulling zelf is ook niet goed voor uw hond. Het kan een allergische reactie opwekken of een verstopping van de darmen veroorzaken.

 Naast de gezondheidsrisico’s kan een hond in een kattenbak een zeer smerig incident zijn! Als u wilt voorkomen dat de kattenbakvulling door uw hele huis wordt verspreid door een ondeugende hond, dan heeft u er zo een nodig!

 Hoe de hond uit de kattenbak te houden

 De obsessie van uw hond met de kattenbak kan een echte last voor u worden! Naast de aanschaf van een kattenbak die een hond buiten houdt, zijn hier enkele andere dingen die u kunt doen.

 

 Plaats een fysieke barrière rond de kattenbak

 

 U kunt uw hond fysiek beletten om bij de kattenbak te komen door fysieke barrières te gebruiken. Denk aan het gebruik van een babyhekje of een dierenhok. U kunt de kattenbak ook in een kamer zetten waar uw kat wel bij kan, maar uw hond niet. Sluitingen die alleen een deur wijd genoeg open laten om een kat binnen te laten, zijn een goed idee. U kunt ook een kattenluik op een binnendeur installeren.

 

 Maak de kattenbak minder verleidelijk

 

 Hoe smerig dit ook mag lijken, wat de meeste honden aantrekt in een kattenbak is de poep! Dus, als u ervoor kunt zorgen dat u de kattenbak heel schoon houdt, zal uw hond het niet zo aantrekkelijk vinden! U kunt dit doen door ervoor te zorgen dat u de poep uit de bak verwijdert zodra uw kat klaar is. Een keer per week grondig schoonmaken zal ook al veel helpen. Een alternatief is om te investeren in een automatische kattenbak die de poep met harken in een bak schraapt. U verwijdert de bak als dat nodig is.

 U kunt uw hond afschrikken van het idee om kattenpoep te eten door een afschrikspray te gebruiken. Breng dit aan op de kattenpoep en uw hond zal het idee snel laten varen!

 

 Train uw hond om de kattenbak te vermijden

 

 U moet het gedrag van uw hond kunnen sturen en daar hoort ook bij dat u de kattenbak met rust laat! Wanneer uw hond de kattenbak nadert, gebruik dan het ‘laat’ commando en geef ze een kleine traktatie. Herhaal dit consequent en uiteindelijk zal de kattenbak veilig zijn!

 

 Onze top keuze

 Onze top keuze van de beste kattenbak om honden buiten te houden is verkrijgbaar in twee maten en een scala aan kleuren. Hij is gemaakt van BPA-vrij plastic. Deze kattenbak met bovenopening heeft een ronde opening en rubberen voetjes zodat hij niet kan verschuiven. Er is voldoende ruimte binnenin en groeven om de kattenbakvulling van de kattenpoten te verwijderen wanneer ze de bak verlaten. De afgeronde randen maken het geheel zeer gemakkelijk schoon te maken. Het wordt geleverd met een kattenbakschepje en een haak waaraan het kan worden opgeborgen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.