Het kopen van een doggie traktatie moet niet echt moeilijk zijn. Hoewel we vandaag al 15 van de beste hondensnoepjes met je hebben gedeeld, kun je nog steeds op zoek gaan naar een geschiktere traktatie voor je mormel. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van de beste traktatie voor uw pooch.

snoepje

 Ga altijd voor producten die zijn vervaardigd in gerenommeerde landen. Het is ook belangrijk om te kijken naar de reputatie van het bedrijf dat het produceert. Dus, gegeven een in de VS gemaakt en een in China gemaakt product, zult u beter af zijn met een in de VS gemaakt hondensnoepje.

 Controleer het gehalte aan voedingsstoffen en zorg ervoor dat er geen kunstmatige ingrediënten aan zijn toegevoegd. Ga ook na of het preparaat de juiste verhouding eiwitten, koolhydraten, vetten en zelfs vocht bevat. De meeste van deze bereidingen zijn in droge vorm, dus als je een hond hebt die zelden drinkt, wil je misschien een product met een aanzienlijk hoger vochtgehalte.

 Wat betreft de aan- of afwezigheid van gluten en andere granen, heeft de wetenschap aangetoond dat deze eigenlijk niet allergenieker zijn dan kip en rundvlees. Dus, als je je zorgen maakt over allergene granen, zorg er dan voor dat je ook wegblijft van kip en rundvlees.

 Denk aan de calorieën van het product. Dit is erg belangrijk omdat je ervoor moet zorgen dat de hoeveelheid traktaties die je geeft niet meer dan 10 procent van de dagelijkse calorieën van je hond bevat. Anders loopt u het risico dat uw hond zwaarlijvigheid en diabetes ontwikkelt.

 Kies het soort traktatie dat uw hond lekker vindt. Sommige zijn er in de vorm van droge brokjes, andere in de vorm van koekjes of biscuitjes. Sommige zijn er ook in de vorm van vleessnoepjes of jerkies.

 

 Waar moet je op letten bij het kopen van traktaties voor honden

 Als het gaat om het kopen van hond lekkernijen, is het noodzakelijk dat u een zeer duidelijk inzicht in wat u zoekt. Vaak kopen huisdiereigenaren producten voor hun hondjes om achteraf spijt te hebben omdat het product dat ze gekocht hebben niet echt geschikt is voor hun hondjes. Om u te helpen voorkomen dat u dezelfde fout maakt, zijn hier een aantal dingen die u echt moet overwegen wanneer u traktaties voor uw hond gaat kiezen en kopen.

 

 Doel of reden voor het geven van de traktatie 

 

 De reden voor het geven van een lekkernij of een snack aan uw hond is ook een zeer belangrijke overweging. Begrijp dat er verschillende soorten traktaties zijn en dat deze kunnen variëren afhankelijk van hun doel alleen.

 Als je een hondenlekkernij specifiek nodig hebt voor positieve bekrachtiging, zoals tijdens gehoorzaamheidstraining of gedragstraining, dan zul je misschien kleinere stukjes moeten nemen die echt smaakvol zijn. Wat u uw hond wilt leren is om het gewenste gedrag of het uitvoeren van een gewenste actie te associëren met iets dat plezierig is. Als de snack niet smakelijk of lekker is, hoe kun je dan verwachten dat mormels de gewenste actie steeds opnieuw uitvoeren als ze leren om het uitvoeren van de actie te associëren met iets dat niet echt lekker is? Je moet er dus voor zorgen dat het echt een “traktatie” is.

 Als het je doel is om supplementen te geven als onderdeel van de behandeling of het beheer van een bepaalde gezondheidstoestand, bijvoorbeeld heupdysplasie of artritis, dan is het belangrijk dat je iets kiest met meer specifieke ingrediënten die speciaal zijn samengesteld voor de verlichting van de symptomen die gepaard gaan met deze aandoeningen. U kunt dit meer zien als voedingssupplementen die in afgemeten doses moeten worden ingenomen, zoals aangegeven door de fabrikant.

 Als u een optimale mond- en gebitsgezondheid voor uw hond wilt bevorderen, zijn adem wilt verfrissen, de vorming van tandsteen of tandplak wilt voorkomen en het risico op het ontwikkelen van tandvleesaandoeningen wilt verlagen, dan moet u er een kiezen die speciaal voor dit doel is ontwikkeld. U kunt deze zien als hondenkluiven, maar in wezen worden ze nog steeds beschouwd als traktaties.

 Dit zijn slechts drie van de meer voorkomende redenen waarom u wilt een traktatie te geven aan uw pooch. Een van deze kan uw doel voor het verstrekken van hen dergelijke producten of het kan totaal anders zijn. Het punt is om altijd te overwegen het doel van u het geven van uw hond vriend dergelijke producten.

 

 Grootte van de traktatie 

 

 Dit zou al een gegeven moeten zijn. De grootte van de traktatie moet in verhouding staan tot de mondholte van uw hond. Het mooie is dat fabrikanten vaak verschillende maten leveren voor een bepaald preparaat, zodat elke levensfase aan bod komt. Als u bijvoorbeeld een puppy of een klein ras hebt, moet u iets krijgen dat ook klein is. Hetzelfde geldt als u een groot ras heeft. U zult iets nodig hebben dat groot genoeg is om ze van de lekkernij te laten genieten.

 

 Textuur van de hondenlekkernij 

 

 Het is ook belangrijk om te kijken naar de textuur van de hondenlekkernij die u koopt. Als u iets koopt voor een puppy, weet dan dat hun kaken en tanden nog niet volledig ontwikkeld zijn en dus niet echt gebaat zijn bij harde en knapperige brokjes. Wat ze wel nodig hebben zijn brokjes die zacht en kauwbaar zijn. De kauwbaarheid zal dienen als een speeltje voor hen. Seniore honden kunnen ook baat hebben bij zachtere traktaties, vooral als ze niet langer een deel van hun tanden hebben. Aan de andere kant kunnen grotere hondenrassen, evenals volwassen honden, het goed doen met knapperige traktaties.

 

 Voedingswaarde 

 

 Het spreekt voor zich dat de voedingsstoffen in deze producten in verhouding moeten staan tot de voedingsbehoeften van het ras, de grootte en de leeftijd van de hond. Hoewel traktaties niet meer dan 10% van de gemiddelde dagelijkse calorie-inname van uw hond mogen uitmaken, is het toch belangrijk om te kijken naar de voedingswaarde van deze producten.

 Nogmaals, puppies en oudere honden hebben meer eiwitten nodig in hun lekkernijen, tenzij de oudere hond natuurlijk al een nierprobleem heeft, waarbij een hoog eiwitdieet een no-no is. Puppy’s hebben ook veel DHA nodig voor de ontwikkeling van de hersenen, terwijl volwassenen en senioren meer baat hebben bij EPA vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen. Koolhydraten moeten altijd tot een minimum worden beperkt, evenals vetten. Van cruciaal belang is de aanwezigheid van vitaminen en mineralen die kunnen helpen bij het bevorderen van een meer optimale gezondheid.

 Moet ik mijn hond traktaties geven?

 De meeste nieuwkomers in de wereld van hondenbezit vragen vaak naar de noodzaak om hun hond een traktatie te geven. Er zijn eigenlijk verschillende redenen waarom u uw Fido een traktatie zou moeten geven. Een aantal daarvan hebben we al in het vorige hoofdstuk behandeld.

 Deze eetbare hulpmiddelen zijn een belangrijk onderdeel van gedragstraining bij honden. Ze vormen de beloningscomponent in positieve bekrachtigingsactiviteiten. Bijvoorbeeld, u traint uw straathond om naar u toe te komen zodra u zijn naam roept. In het begin wordt het lekkers gebruikt als aas of als motivator voor uw hond om naar u toe te komen. U kunt uw open hand laten zien met een traktatie eraan, zodat hij wordt verleid om naar u toe te komen, terwijl u ook een verbale of geluidssignaal geeft. Stap voor stap traint u uw hond om naar u toe te komen totdat hij leert om het geluid van een roep te associëren met de aanwezigheid van een traktatie. Uiteindelijk zal het al bijna instinctief voor hem zijn om naar u toe te komen zodra u zijn naam roept. Meer dan dit, echter, traktaties kunnen ook de fysieke activiteit stimuleren, terwijl ze ook variatie toevoegen aan hun voedingsinname. Dit kan een belangrijke rol spelen in hun algemene ontwikkeling.

 Zoals we hierboven al hebben vermeld, kunnen traktaties ook worden gebruikt als een aantrekkelijker methode om hun gezondheidsproblemen aan te pakken of zelfs om een optimale gezondheid te bevorderen en ziekten te voorkomen. Dit kan allemaal worden bereikt met deze eetbare materialen.

 Hoe vaak kan ik behandelen?

 Er is een regel in de hondenwereld die stelt dat snacks en traktaties nooit meer dan 10 procent van de gemiddelde calorie-inname van een straathond mogen uitmaken. Bijvoorbeeld, als de caloriebehoefte van een hondje ongeveer 500 calorieën is, dan is 10% hiervan slechts 50 calorieën. Als je weet dat een gram koolhydraten en eiwitten elk overeenkomt met 4 calorieën en dat een gram vet 9 calorieën waard is, dan kun je bepalen hoe vaak je je hondje moet trakteren.

 Hier is een tip. Geef de traktatie altijd tussen de maaltijden van uw hond. Dus als je hond drie keer per dag 165 tot 170 calorieën per voeding krijgt, dan kun je misschien 25 calorieën aan traktaties geven tussen de eerste en tweede voeding en tussen de tweede en derde voeding.

 Welke traktaties werken het best voor de training?

 Technisch gezien is de keuze van traktaties voor trainingsdoeleinden niet beperkt tot commercieel verkrijgbare producten zoals degene die we hier hebben gepresenteerd. Het kan ook menselijk voedsel zijn dat veilig is voor honden, zoals magere kipfilet, kalkoen, ontpitte appels, of zelfs verse ananas. Sommigen raden zelfs kaasstengels en in kleinere stukjes gesneden hotdogs aan. Als u er niet zeker van bent dat u ze uw voer kunt geven, dan kunt u misschien beter hun gewone droge brokken gebruiken. Nat hondenvoer werkt het beste, omdat deze vaak smakelijker en lekkerder zijn dan droge brokjes.

 

 Bevorderen traktaties de gezondheid van het gebit?

 Sommige traktaties kunnen de gezondheid van het gebit bevorderen, vooral die met nopjes of ribbels. Deze helpen tandsteen of zelfs tandplak te verwijderen dat zich al tussen het tandvlees en de tanden heeft opgebouwd. Fruit dat als traktatie wordt gebruikt kan lastig zijn, vooral als het veel vitamine C bevat, omdat het te zuur kan zijn voor het gebit van uw hond. Als u dus toch besluit om uw hond fruit te geven, doe dit dan met mate.

 Mijn hond is aan het afvallen, welke traktaties zal ik hem geven?

 Als uw hond zwaarlijvig is en bezig is met een afslankprogramma, is het belangrijk om caloriearme traktaties te gebruiken. Dit is waar fruit en groenten echt nuttig kunnen zijn, omdat deze boordevol voedingsstoffen zitten en toch weinig calorieën bevatten. Er zijn ook commercieel bereide traktaties die weinig koolhydraten en weinig vet bevatten. Waarom weinig vet? Dit macronutriënt bevat 9 calorieën voor elke gram. Het is alsof je meer dan 2 gram koolhydraten of eiwitten geeft.

 Doggie treats worden beschouwd als een belangrijk onderdeel van gedragstraining, waarbij gewenst gedrag wordt beloond en positief versterkt, zodat honden de gewenste actie blijven herhalen. Ze kunnen ook nuttig zijn om hen te helpen hun optimale welzijn te bereiken door een verhoogde lichaamsbeweging en de kans om hun emotionele en sociale welzijn te verbeteren.

 Het is echter belangrijk om te erkennen dat traktaties voor honden niet gezien moeten worden als een vervanging voor de normale maaltijden van de hond. Als zodanig is het heel belangrijk te weten hoe vaak en hoeveel u uw hond als lekkernij moet geven. Net zo belangrijk is te weten welke soorten traktaties het beste werken bij uw hond. Alleen door voldoende kennis van deze zaken zult u in staat zijn om volledig gebruik te maken van de vele geweldige voordelen van hondensnacks.

 Waarschuwing: Wanneer u online koopt, zorg er dan altijd voor dat u een legitiem product koopt, aangezien er veel bedrijven zijn die imitatieproducten zullen verkopen die gemakkelijk kunnen worden aangezien voor het echte werk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.