Waar moet je op letten bij hondenvoer met granen

graan

 Soms lijkt het wel of je een graad in voedingsleer of diergeneeskunde nodig hebt om het beste voer voor je hond te kiezen! Hoewel het waar is dat uw dierenarts altijd de beste bron van advies is, zijn er een aantal dingen waar u zelf op kunt letten. Probeer alles te weten te komen over het hondenvoer dat u van plan bent te kopen door goed te kijken naar de informatie die op de ingrediëntenlijst staat. Hier volgen enkele essentiële ingrediënten waar u op moet letten.

 

 Eiwitgehalte en eiwitbron

 

 Honden hebben veel eiwitten nodig om gezonde spieren op te bouwen, zodat ze kunnen rondrennen. De behoefte aan eiwit varieert met de verschillende levensfasen. Het grootste deel van dit eiwit moet afkomstig zijn van hoogwaardige eiwitbronnen. De beste hondenvoeders bevatten daarom vlees en vis als een van de eerste drie ingrediënten of vlees-/vismeel zoals lamsmeel, kippenmeel of zalmmeel. Eiwitallergieën komen vrij veel voor bij huisdieren en de eiwitten in pluimveebijproducten vormen een bijzonder probleem. Dit is een ingrediënt in hondenvoer dat je beter kunt vermijden.

 

 Volle granen

 

 Honden halen veel van hun energie uit vetten in de voeding, maar ze hebben ook een kleine hoeveelheid koolhydraten nodig. De beste bron van koolhydraten voor uw hond zijn volkoren granen. Deze bieden een betere voeding dan graan dat op een of andere manier bewerkt is. Let op termen als ‘volkoren haver’ of ‘volkoren haver’ in de ingrediëntenlijst van hondenvoer.

 

 Ondersteuning voor een gezonde darm

 

 Als de darmen van uw hond niet goed functioneren, kan hij de voedingsstoffen in de voeding niet efficiënt opnemen. Dit geldt voor alle levensfasen. Daarom is het een goed idee om hondenvoer te kiezen dat probiotica en gezonde vezels bevat. Probiotica zijn culturen van vriendelijke bacteriën die helpen bij het afbreken van het voedsel. Gezonde vezels zoals gedroogde bieten en gedroogde bietenpulp zijn nodig om deze bacteriën te laten gedijen. Ze helpen ook om het voedsel efficiënt door de darmen te bewegen.

 

 Vermijd goedkope vulstoffen

 

 Sommige hondenvoermerken beweren dat u uw hond een glutenvrij dieet moet geven, maar er zijn maar heel weinig honden die echt allergisch zijn voor gluten. Sommige honden reageren echter wel op koolhydraten zoals soja en maïs en op kunstmatige toevoegingen, dus die kunt u het beste vermijden.

 

 Voordelen van Graan Inclusief Hondenvoer

 Er is een stijging in de populariteit van graanvrije hondenvoeding, maar tenzij uw hond een specifieke allergie voor granen heeft, is het eigenlijk niet nodig om ze te vermijden. Hier zijn slechts enkele van de voordelen van volle granen in hondenvoer.

 

 Granen zijn koolhydraten

 

 Granen zoals volle rijst, havermout en quinoa zijn uitstekende bronnen van koolhydraten. Ze leveren een waardevolle bijdrage aan de voeding van uw hond in alle levensfasen. Koolhydraten zijn essentieel voor het lichaam om energie te produceren. Ze worden omgezet in glucose (een soort suiker) die door het lichaam wordt gebruikt om energie voor de stofwisseling te genereren. Natuurlijk zijn er veel alternatieve bronnen van koolhydraten voor granen, zoals aardappelen en erwten, maar deze kunnen leiden tot ongewenste gewichtstoename. Obesitas is voor veel honden een echt gezondheidsprobleem en uw dierenarts kan u een dieet aanbevelen om dit te voorkomen.

 

 Granen zijn een geweldige bron van vezels

 

 Vezels zijn een essentieel onderdeel van de voeding van een hond. Het wordt niet afgebroken door de darm maar regelt de manier waarop ander voedsel passeert. Honden met voldoende vezels in hun voeding hebben een gezonde, goed gevormde ontlasting. Vezels zijn ook nodig voor vriendelijke darmbacteriën om goed te gedijen. Granen zijn een uitstekende bron van vezels in hondenvoer recepten.

 

 Granen zitten boordevol vitaminen en mineralen

 

 Granen zijn een uitstekende bron van vitaminen en mineralen. Dit zijn essentiële microvoedingsstoffen die honden in alle levensstadia nodig hebben. Elk graan heeft een ander voedingsprofiel. Het kan zijn dat je wat moet experimenteren om uit te vinden welk graan het beste bij je past, maar hele granen zijn altijd beter dan bewerkte granen. Volle granen bevatten alle delen van het zaad en behouden daardoor een hogere concentratie vitaminen en mineralen.

 Te Vermijden Granen Voor Honden

 Sommige granen zijn niet zo gezond voor honden. Alles wat meer geraffineerd is, is niet zo goed als het volkoren alternatief. Zilvervliesrijst is bijvoorbeeld te verkiezen boven witte rijst.

 Over het algemeen is het beter om voeding met sterk geraffineerde graanproducten te vermijden. Kijk op het etiket van het voer of er bijproducten van granen in zitten, zoals sojahullen, maïskolven, rijsthulzen en katoenzaadhulzen. Vermijd ook voeding die tarwebloemvoer en sojavlees bevat. Dit klinkt misschien als echte granen, maar het zijn eigenlijk restjes van het raffinageproces en zijn niet goed voor honden.

 Beste Graan Hondenvoer FAQ:

 V: Waarom worden granen als slecht voor honden beschouwd?

 A: Sommige eigenaren houden vol dat het voeren van granen aan honden een slecht idee is in alle levensfasen. Dit komt omdat een klein aantal honden een allergie ontwikkelt voor bepaalde granen. Dat betekent echter niet dat alle honden alle granen moeten vermijden. In de natuur zouden granen een belangrijk deel van het dieet van een hond hebben uitgemaakt.

 Als u vermoedt dat uw hond een voedselallergie heeft, moet u met uw dierenarts praten. Die weet alles over hondenvoeding en het effect dat het kan hebben op het lichaam van de hond. Dierenartsen raden graanvrije diëten aan als kan worden aangetoond dat de granen allergische symptomen veroorzaken. Deze symptomen zijn onder meer een droge en jeukende huid, maag- en darmproblemen en lusteloosheid. Voedselallergieën kunnen ook oorontstekingen veroorzaken.

 V: Hoe kom ik erachter of mijn hond allergisch is voor granen?

 A: Uw dierenarts kan u helpen vaststellen of uw hond allergisch is voor granen. Hij kan u aanraden om uw hond op een ander dieet te zetten. Diëten met een beperkt aantal ingrediënten en graanvrije diëten kunnen in dit stadium nuttig zijn. Uw dierenarts zal u waarschijnlijk vragen de overgang geleidelijk te doen, omdat plotselinge veranderingen in het dieet de maag van uw hond van streek kunnen maken.

 Als de allergiesymptomen verdwijnen nadat het graan uit de voeding is verwijderd, wijst dat erop dat uw hond inderdaad een allergie heeft. De meest voorkomende allergenen zijn maïs, tarwe en soja.

 V: Hoe zijn volle granen beter dan bewerkte granen voor de voeding van mijn hond?

 A: Volle granen bestaan uit alle delen van het zaad, inclusief de buitenste schil. Dit is vaak waar de meeste goedheid in zit. Als je het kaf verwijdert tijdens de verwerking, verwijder je ook veel van de voedingsstoffen. Daarom is het het beste om de schil te laten zitten en het hele zaad in het recept te gebruiken. De ongeraffineerde versies van rijst, havermout en andere granen zijn altijd de beste keuze.

 V: Kan een graanvrij dieet mogelijk gevaarlijk zijn?

 A: Als uw hond het goed doet op een voeding die granen bevat, is er geen reden om het te veranderen. Je moet nooit drastische veranderingen aanbrengen in je hondenvoer tenzij je dat moet.

 Er is enig bewijs dat een graanvrij dieet schadelijk kan zijn voor het welzijn en de gezondheid van sommige honden. Ze kunnen aankomen door de alternatieve koolhydraten in het recept. Diëten zonder granen kunnen ook het taurinegehalte in het bloed beïnvloeden en dat kan ernstige problemen voor het hart veroorzaken, waaronder cardiomyopathie.

 

 Onze top keuze

 Onze top keuze heeft een graan-inclusieve receptuur om een gezonde en evenwichtige voeding voor volwassen honden te leveren. Het ondersteunt een sterk immuunsysteem en bouwt sterke spieren op. De hele granen in dit recept zijn onder andere gerst, havermout en bruine rijst.

 De hoofdingrediënten zijn witvis en Menhaden vismeel met 22 % ruw eiwit. Het recept zit boordevol gezonde groenten die zorgen voor anti-oxidanten en micronutriënten. De omega vetzuren zorgen ervoor dat de vacht van uw hond er goed blijft uitzien en de essentiële vitaminen en mineralen ondersteunen de algehele gezondheid. Het recept bevat kippenmeel, maar er zijn geen bijproducten van gevogelte, en geen maïs, tarwe, soja of kunstmatige ingrediënten die allergieën kunnen opwekken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.