Honden van kleine rassen verschillen op vele manieren van hun grotere soortgenoten, waarbij de voedingsbehoeften het belangrijkste verschil zijn. Door hun hogere stofwisseling hebben kleine en speelgoedrassen over het algemeen meer calorieën nodig in hun dagelijkse voeding, en sommige pups hebben extra supplementen en voedingsstoffen nodig om gezond te blijven op hun oude dag. Als u uw kleine metgezel wilt laten overschakelen op een geschikt dieet voor kleine rassen, maar niet weet waar te beginnen, dan is deze koopgids iets voor u. Hier leggen we alles uit wat u moet weten over de specifieke voeding van kleine honden, inclusief waar u op moet letten bij recepten van goede kwaliteit.

bestevoer

 Hoe zijn honden van kleine rassen anders?

 De voedingsbehoeften van een hond van een klein ras verschillen sterk van die van een hond van een groot ras. De stofwisseling van kleine en speelgoedpups is hoger (iets om rekening mee te houden als je een puppy van een klein ras hebt), plus ze hebben andere gezondheidsproblemen waar je je zorgen over moet maken (zoals hypoglykemie). Als gevolg hiervan moet hun voeding anders zijn en speciaal samengesteld om aan hun delicate maar hoge energiebehoeften te voldoen. Hier zijn enkele van de belangrijkste manieren waarop honden van kleine rassen verschillen van grote rassen.

 

 Sneller metabolisme. Een hond met een snel metabolisme verbruikt zeer snel koolhydraten, zet ze om in glucose en gebruikt ze om energie te creëren. Als de bloedsuikerspiegel te laag wordt, kunnen ze last krijgen van hypoglykemie, waardoor ze zwak en lusteloos worden. In ernstiger gevallen kunnen honden last krijgen van spiertrillingen en toevallen, die zelfs tot de dood kunnen leiden. Daarom moeten kleine honden regelmatig calorierijke voeding krijgen.

 Kleinere maag. In tegenstelling tot grotere honden, kunnen en mogen kleine honden geen enorme hoeveelheden voedsel eten, wat betekent dat hun voeding van zeer hoge kwaliteit moet zijn. Ze hebben veel eiwitten en gezonde vetten nodig, plus extra calorieën om aan hun hoge energiebehoefte te voldoen.

 Kleinere mond. Een kleine bek kan geen grote, harde brokken aan. Voedsel ontwikkeld voor kleine rassen moet er zijn in de juiste maten voor hun kleine bekjes. Brokjes moeten echter ook tandplak kunnen afkrabben om gebitsproblemen te voorkomen, wat vooral bij honden van kleine rassen een probleem kan zijn.

 Langere levensduur. Veel honden van kleine rassen leven langer dan honden van grotere rassen. Hoewel dit goed nieuws is voor onze kleine maatjes, kan een langere levensduur ook bepaalde gezondheidsproblemen met zich meebrengen. Daarom is het belangrijk dat de voeding van onze kleine huisdieren rijk is aan antioxidanten om schade door vrije radicalen en bepaalde vormen van kanker die gepaard gaan met een hoge leeftijd bij honden, te voorkomen.

 Vaker last van maagklachten. Veel kleinere rassen zijn extra gevoelig voor spijsverteringsproblemen. Gelukkig kan voeding hierbij helpen. Een goede voeding voor kleine en speelgoedrassen moet licht verteerbare ingrediënten bevatten, waaronder eiwit- en koolhydraatbronnen. Toegevoegde probiotica zijn ook een pluspunt.

 

 Hoe kleiner een hond is, hoe meer deze verschillen zullen worden overdreven. Sommige van de speelgoed rassen, en de teacup rassen in het bijzonder, hebben een zeer snelle stofwisseling en zijn gevoelig voor specifieke gezondheidsproblemen, waaronder de reeds genoemde hypoglykemie. Het beste hondenvoer voor speelgoedrassen moet daarom zorgvuldig worden samengesteld om de specifieke gezondheids- en energiebehoeften van kleinere honden te ondersteunen.

 

 Wat u moet zoeken in hondenvoer voor kleine rassen

 Een hondenvoer voor kleine rassen moet specifieke voedingsstoffen bevatten en bepaalde eigenschappen bezitten om geschikt te zijn voor uw kleine hond. Hier zijn enkele dingen die u moet zoeken in het beste droogvoer voor kleine honden.

 

 Kleine brokjes. Kleinere monden hebben kleinere brokjes nodig, dus zoek naar voer dat speciaal is ontworpen voor kleine en speelgoedrassen. Dit soort brokjes is makkelijker voor de kaak van uw hond en schraapt bovendien zachte tandplak af, wat de gezondheid van het gebit ten goede komt.

 Veel eiwitten. Kleine pups doen het goed op een dieet met veel tot weinig eiwitten. Vanwege hun kleine maag kunnen ze geen grote hoeveelheden voedsel opnemen, dus het voedsel dat ze eten moet rijk zijn aan voedingsstoffen. Natuurlijk hoef je niet alleen de recepten met het hoogste eiwitgehalte te kopen, tenzij je dierenarts dat aanbeveelt of je hond zeer actief en jong is; alles tussen 24% en 36% kwaliteitseiwit is geweldig.

 Veel gezonde vetten. Vet is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van uw hond en is vooral welkom in de voeding van een kleinere hond. Kleine pups hebben een snellere stofwisseling, dus hebben ze recepten nodig met meer vet dan hun grotere tegenhangers.

 Hoogwaardige eiwitbron. Zoek altijd naar dierlijke of viseiwitbronnen in het voer van uw hond. Hoewel plantaardige en plantaardige eiwitbronnen ook zeer welkom zijn, bevatten alleen dierlijke eiwitten een compleet aminozuurprofiel. Zoek naar recepten die vlees of vis als eerste ingrediënt bevatten.

 Matig laag koolhydratengehalte. Kleine hondjes kunnen dik worden! Ze hebben een zorgvuldig gecontroleerde koolhydraatinname nodig en moeten lage glycemische koolhydraten eten. Zoek naar volle granen, en vezelrijke groenten en fruit zoals pompoen en zoete aardappelen op de ingrediëntenlijst.

 Natuurlijke vezels en probiotica: Omdat kleine hondjes vaak gevoelig zijn voor spijsverteringsproblemen, is het een goed idee om te zoeken naar recepten die gematigde hoeveelheden vezels en toegevoegde probiotica bevatten. Dit zijn vriendelijke bacteriën die de darmgezondheid van je pup ondersteunen en helpen bij de spijsvertering.

 Hoog gehalte aan antioxidanten: Omdat kleine honden de neiging hebben om lang te leven, hebben vrije radicalen in de omgeving genoeg tijd om cellen in het lichaam aan te vallen en ziekten zoals kanker te veroorzaken. Zoek naar superfoods in de ingrediëntenlijst, zoals bosbessen, veenbessen en boerenkool. Deze zitten boordevol antioxidanten en zullen de vrije radicalen bestrijden en uw kleine hond vele jaren gezond houden.

 

 

 Dieet en voeding voor honden van kleine rassen

 Een aangepast dieet kan een belangrijke rol spelen in het gezond houden van uw kleine hond. Hier zijn een paar dingen die u moet weten over hun dieet en voeding.

 

 Ze hebben kleine regelmatige maaltijden nodig

 Ze doen het beter met calorierijk voedsel

 Ze geven de voorkeur aan kleinere brokjes

 Ze hebben een hoog eiwit- en vetgehalte nodig

 Ze hebben recepten nodig die rijk zijn aan voedingsstoffen

 Ze doen het het beste met matig koolhydraatarme formules

 

 Tips voor het voeren van puppy’s en honden van kleine rassen

 Om gezond en gelukkig te blijven, hebben kleine en speelgoedrassen zorgvuldige voeding nodig. Hier zijn een paar tips om u op weg te helpen:

 

 Kies geschikt voer: Geef uw kleine pup voer dat speciaal voor honden van kleine rassen is gemaakt, omdat het in kleinere brokjes of brokjes zit en meer voedingsstoffen bevat. Geef ook voeding die past bij de levensfase: puppyvoer voor pups in ontwikkeling, recepten voor volwassen honden en seniorenformules voor ouder wordende honden. Heeft u meerdere huisdieren? Kies hondenvoer voor alle levensfasen.

 Beperk de portiegrootte: Omdat ze een kleinere maag hebben, moeten kleine honden kleinere hoeveelheden voedsel eten in één keer. Als u zowel honden van grote als kleine rassen hebt, zorg er dan voor dat elke hond dienovereenkomstig wordt gevoed.

 Voeg indien nodig supplementen toe: Hoewel voeding voor kleinere rassen meestal alles bevat wat kleine en speelgoedhonden nodig hebben om goed te gedijen, kan het soms nodig zijn om extra supplementen in het dieet van uw hond op te nemen. Probiotica zijn een goede keuze als uw huisdier last heeft van spijsverteringsproblemen, net als visolie als ze worstelen met een slechte conditie van huid en vacht.

 

 Onze top keuze

 Alle voeders in onze top lijst zijn van uitstekende kwaliteit, maar onze top keuze is Wellness Complete Health Small Breed Dog Food. Deze uitgebalanceerde, zeer smakelijke en licht verteerbare voeding is speciaal ontwikkeld voor pups van kleine rassen en zou geschikt moeten zijn voor de meeste volwassen, kleine honden. Het bevat drie voedzame eiwitbronnen, veel antioxidant-rijke complexe koolhydraten, en precies de juiste hoeveelheid vet om de algemene gezondheid en het welzijn van honden te bevorderen. Als bonus is het meer dan redelijk geprijsd, waardoor het een van de beste, zo niet het beste hondenvoer voor kleine honden op de markt is!

Leave a Reply

Your email address will not be published.