Waarom zou u een hondenvoercontainer gebruiken?

 Voor de meeste mensen is het aanschaffen van een hondenvoercontainer niet nodig omdat er andere opslagoplossingen zijn die het werk van het opslaan van de voeding van hun huisdier kunnen doen. Er zijn echter vele redenen waarom u een speciaal ontworpen en gebouwde hondenvoercontainer zou willen gebruiken. Hier zijn een paar van de meer dwingende redenen voor het aanschaffen van een voor uw hond huisdier:

eetbak

 Voorkomt vocht en bederf

 

 Elk soort voedsel heeft een houdbaarheidsdatum. Ongeacht hoe ingenieus of geavanceerd de technologieën zijn die betrokken zijn bij het verwerken en verpakken van voedsel, diervoeding is nog steeds onderhevig aan bederf op het moment dat het wordt geopend uit de oorspronkelijke verpakking. De reden is heel eenvoudig. U stelt het voer nu bloot aan de verschillende elementen die in de omgeving aanwezig zijn. Alleen al de blootstelling van hondenvoer aan de lucht kan een reeks chemische reacties in gang zetten die bekend staan als oxidatie en die de kwaliteit en kwantiteit van de voedingsstoffen in elk brokje hondenvoer effectief ondermijnen.

 Niet alleen is hondenvoer overgeleverd aan de genade van lucht. Het loopt ook het risico dat het bederft en dat er schimmels, meeldauw en andere organismen ontstaan. Dit komt doordat u, zodra u uw dierenvoeding hebt geopend, het ook blootstelt aan vocht of vochtigheid. En als u in een zeer vochtige omgeving woont, loopt u het risico dat het voer van uw hond besmet raakt met deze micro-organismen.

 

 Beschermt tegen ongedierte

 

 Hier zijn altijd ongedierte om aan te denken. Kakkerlakken, mieren, knaagdieren, vliegen en ander ongedierte kunnen zich tegoed doen aan het voer van uw huisdier als het niet goed wordt bewaard. Deze organismen kunnen het voer van uw hond besmetten door allerlei micro-organismen mee te nemen wanneer ze zich tegoed doen aan deze brokjes.

 Speciaal ontworpen luchtdichte bewaarcontainers voor hondenvoer kunnen al deze problemen verhelpen. U kunt niet voorkomen dat het voer van uw hond bederft, maar u kunt in ieder geval de levensduur ervan verlengen. Op die manier hoeft u niet vaker hondenvoer te kopen dan nodig is.

 

 Beter beheer van de voorraad hondenvoer

 

 De meeste bewaarcontainers voor hondenvoer zijn ontworpen met doorzichtige wanden. Deze zijn ideaal voor ouders van gezelschapsdieren die misschien niet zo systematisch of georganiseerd zijn in het bijhouden of controleren van hun voedselvoorraad. Als u geen gebruik maakt van dergelijke systemen, zult u af en toe de container moeten openen om te controleren of Fido nog voldoende voer over heeft of dat het al tijd is om bij te vullen.

 Hoewel u het voerpeil kunt controleren elke keer dat u uw hond voert, zijn er onder ons die zulke eenvoudige dingen gewoon over het hoofd zien of die we geneigd zijn te vergeten. Met een doorzichtige voorraadpot kunt u bepalen hoeveel hondenvoer er nog in de voorraadpot zit voordat u een nieuwe lading moet toevoegen.

 

 Beter organiseren

 

 Er zijn oplossingen voor het bewaren van hondenvoer die deel uitmaken van een systeem. Dit kan bijzonder nuttig zijn als u een huishouden hebt met meerdere huisdieren of als u uw hond verschillende diëten wilt geven. In dergelijke gevallen zult u veel baat hebben bij de organisatorische doeltreffendheid van bepaalde bewaarcontainers voor hondenvoer, vooral die welke op elkaar gestapeld kunnen worden. Als er een manier is om de voedingsbehoeften van uw huisdier te organiseren, waarom niet, toch?

 

 Hoe lang zijn brokken houdbaar in een open zak?

 Een van de duidelijke voordelen van brokken ten opzichte van hondenvoer uit blik of natvoer is dat ze niet snel bederven. Hun levensduur, eenmaal geopend, is over het algemeen langer dan die van de ingeblikte versies van hondenvoer. Natuurlijk, als u een reeds geopend blik hondenvoer in de koelkast zet, kan het ongeveer een week houdbaar zijn. Toch is dit niet te vergelijken met de levensduur van brokken na opening van de verpakking. Hoe lang zijn brokken houdbaar als de zak eenmaal geopend is?

 Het is algemeen aanvaard dat hondenbrokken maximum 2 weken houdbaar zijn eens de zak geopend is. Als u zich herinnert wat we hierboven zeiden over oxidatie, is dit de belangrijkste reden waarom brokken slechts 2 weken houdbaar zijn eens ze volledig uit hun verpakking geopend zijn.

 Hondenvoer bevat oliën die samen met de rest van de ingrediënten gedehydrateerd zijn. Zodra het hondenvoer is geopend, dringt zuurstof binnen die in contact komt met deze oliën, wat leidt tot oxidatie van de oliën. Hierdoor worden deze oliën ranzig en krijgt uw hondenvoer de karakteristieke geur van bedorven voedsel.

 Het is waar dat bij de productie van droogvoer ook antioxidanten worden toegevoegd, zoals gemengde tocoferolen. Helaas raken deze antioxidanten uiteindelijk ook geoxideerd, telkens wanneer u uw zak met droge brokken opent. Dit kan leiden tot moleculaire veranderingen in de vetten die in hondenvoer zitten, vooral de omega-3 essentiële vetzuren. Ranzige olie kan meer kwaad aanrichten dan wat het essentiële vetzuur zou moeten leveren. Omega-3 vetzuren beschermen het hart van uw hond. Een ranzig omega-3 vetzuur kan het risico op hart- en vaatziekten bij uw hond verhogen.

 Tips om uw hondenvoer vers te houden

 De manier waarop we met het voedsel van onze huisdieren omgaan, kan een enorm verschil maken in de tijd dat het vers blijft. Belangrijker nog, de manier waarop we met hun voedsel omgaan en het bewaren kan een aanzienlijke invloed hebben op het voedingsprofiel van deze voedingsmiddelen. En als u niet meer weet hoe u dat moet doen, volgen hier enkele tips om uw hondenvoer vers te houden.

 

 Bewaar het voer van uw hond altijd in de oorspronkelijke verpakking

 Dit klinkt misschien contra-intuïtief, maar het is eigenlijk heel logisch. Het hele punt van het stoppen van droge brokjes in hun respectievelijke verpakking is dat deze in wezen beschermd zijn tegen inmenging van buitenaf. Veel van deze voedselverpakkingen worden geleverd met speciale formuleringen om de versheid van het voer voor de langst mogelijke tijd te helpen garanderen. Deze zijn niet alleen ontworpen om de versheid optimaal te houden, maar helpen ook om de elementen buiten te houden.

 Je zou kunnen denken dat zodra de zak of verpakking is geopend, deze bijzondere beschermende functie reeds verloren is gegaan. Tot op zekere hoogte wel, maar niet helemaal. Als u de verantwoordelijkheid neemt voor het vers houden van deze diervoeding, kunt u de versheid ervan nog steeds garanderen. U hoeft alleen maar de juiste gadgets of apparaten te gebruiken die u helpen bij het sluiten en verzegelen van de opening van de verpakking. Er zijn ook bepaalde voedingsmiddelen voor huisdieren met een hersluitbare verpakking. Dit kan een prachtig kenmerk zijn om naar te kijken.

 Belangrijker is dat de originele verpakking informatie over het levensmiddel bevat, zoals de houdbaarheidsdatum, de partijcode en zelfs de streepjescode. Dit is belangrijk omdat u nooit zult weten wanneer er een terugroepactie van hondenvoer zal plaatsvinden. U hebt dan in ieder geval alle informatie die u nodig hebt.

 Maak er een gewoonte van om het pak voer van uw huisdier na elke maaltijd opnieuw te sluiten

 Vergeet nooit de verpakking van het voer van uw huisdier na elke maaltijd te sluiten of opnieuw te sluiten. Zo voorkomt u dat het voedsel wordt blootgesteld aan lucht en vocht. Een toename van het vochtgehalte van droge brokjes kan leiden tot een veel snellere degradatie van de kwaliteit van het voedingsmiddel. Bovendien bevordert vocht de groei en de verspreiding van schadelijke micro-organismen zoals schimmels. Blootstelling aan lucht kan ook het risico van besmetting met bacteriesoorten verhogen. Lucht en vochtigheid samen kunnen leiden tot besmetting van het voer voor gezelschapsdieren met Salmonella.

 Salmonellose bij honden leidt vaak tot gastro-enteritis en spontane abortus, hoewel honden met een sterk verzwakt immuunsysteem gemakkelijk septikemie of een massale infectie in het bloed kunnen ontwikkelen. Deze ziekte wordt vaak gekenmerkt door koorts, lethargie, braken, anorexia, uitdroging en gewichtsverlies. Als het ernstig genoeg wordt, zoals bij septikemie, kan shock het gevolg zijn.

 Uw hondenvoer blootstellen aan zonlicht is ook een grote afrader, omdat dit hetzelfde effect kan hebben als blootstelling van het voer aan lucht en vocht.

 Eet altijd eerst het oude voer op voordat u een nieuwe zak opent

 Sommige huisdiereigenaren vertonen een ietwat verontrustend gedrag, waarbij ze oud hondenvoer mengen met een pas geopende zak. Ze denken dat door het mengen een deel van de versheid van het nieuwe voer op het oude overgaat en de muffe smaak en geur van het oude voer worden verminderd. Helaas is deze manier van denken niet alleen onlogisch, maar ook gewoonweg dom. Het mengen van oude brokken met nieuwe brokken kan leiden tot bederf van de nieuwe brokken. Daarom is het raadzaam om eerst de oude zak helemaal leeg te maken voordat u een nieuwe verpakking opent. Zorg er wel voor dat de houdbaarheidsdatum nog niet verstreken is.

 Bewaar het voedsel van uw huisdier op een koele, droge plaats

 Weet u nog wat we zeiden over het niet blootstellen van brokjes aan vocht en lucht? Om precies te zijn, u moet het voer van uw hond bewaren in een droge en koele omgeving met een temperatuur van maximaal 100°C. Dit helpt de vitaminen en vetten die in brokken zitten op te sluiten. Als deze worden blootgesteld aan temperaturen hoger dan 100°C, verhoogt u technisch gezien de snelheid waarmee vitaminen worden vernietigd en vetten worden geoxideerd. Helaas zal dit niet alleen de algemene gezondheid van uw huisdier aantasten, het zal ook niet vriendelijk zijn voor uw neus omdat het erg ranzig zal zijn. Als u brokjes ten minste 24 uur lang bewaart op plaatsen waar de temperatuur hoger is dan 120° C, versnelt u de vernietiging of afbraak van vitaminen.

 Als u nat hondenvoer of hondenvoer in blik heeft, kunt u het bewaren in een ruimte waar de temperatuur tussen 50 en 100 graden Fahrenheit is, als u het nog niet geopend heeft. Vries uw hondenvoer uit blik nooit in, omdat dit de smaak en textuur van het voer verandert. Als u ze al geopend hebt, zit er niets anders op dan de hele inhoud binnen 5 tot 7 dagen op te eten. U kunt het restant ook binnen de periode van 5 tot 7 dagen in de ref bewaren, maar dan wel bij een temperatuur van 40 tot 45 graden Fahrenheit. Als u het in de open lucht heeft gelaten met een temperatuur boven de 50OF, heeft u slechts 4 uur de tijd om uw huisdier alles op te laten eten.

 

 Gebruik een luchtdichte, hersluitbare hondenvoercontainer

 Alleen een container met een uitstekend luchtdichte sluiting of deksel kan voorkomen dat het voedsel van uw huisdier wordt blootgesteld aan lucht en vocht. Bij het kiezen van de beste bak voor uw huisdier moet rekening worden gehouden met de noodzaak om vochtophoping te voorkomen.

 Ervoor zorgen dat onze huisdieren alleen de meest verse, voedzame voeding krijgen is van cruciaal belang voor het behoud van hun optimale gezondheid. Deze 8 beste voedselcontainers voor honden zijn verkrijgbaar in verschillende prijzen en uitvoeringen, maar vormen een goed uitgangspunt om er een te kiezen die aan uw behoeften voldoet.

 Onze top keuze

 Hoewel alle producten op onze Top List goede opties zijn, is de Vittles Vault luchtdichte stapelbare hondenvoercontainer onze Top Choice. Dit is waarom: hij is luchtdicht en 100% geurbestendig, zodat het voer veilig en vers blijft tot de laatste schep. Dankzij het unieke draaisluitsysteem kunnen honden niet in het voer komen, maar hebt u er wel altijd gemakkelijk toegang toe. Dankzij het ingenieuze ontwerp is hij ook gemakkelijk te stapelen en op te bergen, waardoor hij perfect is voor gezinnen met meerdere huisdieren. Net zo belangrijk is dat de bak is gemaakt van voedselveilige materialen, dus BPA- en BPS-vrij, perfect veilig voor het bewaren van voedsel voor zowel huisdieren als mensen. Al deze eigenschappen maken de Vittles Vault tot een van de beste voedselcontainers op de markt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.