Het is echt nooit gemakkelijk het kiezen van een plasmat voor honden als de markt kan zeer onvergeeflijk vooral voor degenen die niet over de basiskennis van wat deze producten zijn en of ze geschikt zijn voor bepaalde soorten honden. Om u te helpen een beter begrip van hoe je de beste potje pad voor uw huisdier te kopen hebben we bereid een gids en FAQ sectie speciaal voor jou.

plasmat

 Waar moet u op letten bij het kopen van plasmatten voor honden

 Het kiezen van de juiste plasmatten voor honden is bijna hetzelfde als het kiezen van de beste wegwerpluiers voor uw baby of zelfs voor een incontinente volwassene. Helaas is het ook niet zo eenvoudig omdat bijna elk ander product op de markt met bijna exact dezelfde kenmerken komt. U kunt uw keuze misschien een stuk verder beperken als u de volgende dingen in overweging neemt waar u op moet letten bij het kopen van plasluiers voor uw hond.

 

 Sneldrogend oppervlak

 

 U hebt een plasmat nodig die in een oogwenk droog is. Dit is een fundamentele vereiste voor alle absorberende onderleggers. Het helpt te voorkomen, zo niet te elimineren, dat natte en in urine gedrenkte poten op uw vloer terechtkomen. U wilt uw huisdier niet telkens moeten volgen wanneer het uit de onderlegger stapt om zijn pootafdrukken op uw vloer te drogen.

 

 Lekvrij

 

 De onderkant of de achterkant van de onderlegger moet waterdicht zijn om uw vloer te beschermen tegen urineverlies. Sommige producten zijn ook voorzien van perimeterkanalen die helpen om het vocht binnen het centrale gedeelte van de onderlegger te houden, waardoor het risico op lekken verder wordt geëlimineerd.

 

 Scheurvastheid

 

 Het probleem met gewone absorberende materialen is dat ze, eenmaal doordrenkt, gemakkelijk in stukken worden gescheurd. Probeer maar eens vloeipapier in water onder te dompelen en je kunt het gemakkelijk versnipperen. Dat is precies wat er gebeurt als een plasmat niet scheurvast is ontworpen. Het moet gemaakt zijn van duurzaam, maar zeer absorberend materiaal dat bestand is tegen versnipperen of scheuren, vooral als het al doordrenkt is met urine.

 

 Geur neutralisatie

 

 Urine op zich is niet vies ruikend. Helaas kan de stikstof die erin zit, reageren met bacteriën en andere micro-organismen en zo de vieze geur veroorzaken die geassocieerd wordt met urine van huisdieren. Kies altijd voor producten met natuurlijke ontgeurders zoals zuiveringszout. Etherische oliën kunnen ook goede opties zijn voor degenen die een aangenamere geur wensen.

 

 Natheidsindicator

 

 De meeste babyluiers zijn voorzien van een natheidsindicator, zodat u een visuele aanwijzing krijgt wanneer het tijd is om de luier te verschonen. Hetzelfde geldt voor hondenpoepkussens. Er moet een manier zijn om te weten of het al tijd is om het hondenkussen te verschonen.

 

 Aantrekkingsmiddel voor honden

 

 Als u deze plasmatten koopt, zal uw hond ze niet onmiddellijk kunnen gebruiken. U moet hem nog leren hoe hij de onderlegger moet gebruiken. De natuurlijke aantrekkingsstoffen die in het ontwerp van de onderlegger zijn verwerkt, helpen u hierbij. Dit zijn een soort feromonen die honden ertoe aanzetten de onderlegger te gebruiken om te plassen.

 

 Absorberend vermogen

 

 Helaas vermelden niet alle producten hoeveel urine hun onderlegger kan opnemen voordat deze wordt vervangen. Sommige producten zeggen bijvoorbeeld dat ze tot 3 kopjes urine kunnen opvangen, terwijl andere producten u geen idee geven hoeveel urine de onderlegger kan opvangen.

 Hoe gebruik je een honden plasmat op de juiste manier?

 Het gebruik van een hondenonderlegger om uw hond te leren waar hij op het potje moet, omvat een aantal stappen.

 

 Breng uw huisdier naar de onderlegger en plaats hem meerdere keren per dag op de onderlegger.

 Zodra uw hond begint te plassen, geeft u een verbale aanwijzing. Wees consequent met deze verbale cue.

 Als uw hond ergens anders wil plassen, breng hem dan onmiddellijk naar het plasmatje.

 Beloon uw hond elke keer als hij op de onderlegger plast.

 Gooi de vuile hondenplasmat weg en vervang hem door een nieuwe.

 Verplaats de onderlegger dichter bij de deur als uw huisdier de onderlegger consequent heeft gebruikt.

 Verplaats de onderlegger net buiten de deur wanneer uw hond de onderlegger consequent bij de deur heeft gebruikt.

 Verplaats de onderlegger verder weg buiten het huis. 

 

 

 Wat zijn hondenmatten / plasmatten?

 Hondenmatten zijn net superdunne maar superabsorberende luiers in een matvorm. Ze lijken op matten die zijn samengesteld uit verschillende lagen van verschillende materialen, die elk hun eigen functie hebben. Zoals de naam al aangeeft, zijn plasmatten toestellen waarop uw hond kan plassen zonder dat er een lek op de vloer ontstaat. Als zodanig zijn deze hondenkussens gemaakt van zowel absorberende materialen als een waterdichte onderkant.

 Waarom heeft uw hond een plasmat nodig?

 Plasmatten zijn nuttig in een verscheidenheid van situaties. Bijvoorbeeld, als u uw puppy aan het zindelijk maken bent, kunnen plasmatten uw huisdier een veilige plaats bieden om in huis te plassen. U wilt niet dat uw nieuwe puppy een ravage aanricht in uw huis. Door hem te trainen om de plasmat te gebruiken, leert hij niet alleen waar hij het beste kan plassen, maar beschermt u ook uw kostbare vloer.

 Hondenmatten zijn ook nuttig voor honden die herstellende zijn van een ziekte. Als ze te zwak zijn om naar buiten te gaan om te plassen, kunnen deze kussentjes tijdelijk verlichting bieden. Hetzelfde geldt voor honden die langere tijd alleen thuis worden gelaten. In plaats van thuis te komen in een ruimte die stinkt naar urine van huisdieren, kunt u uw hond beter een van deze plasmatten geven om te gebruiken terwijl u weg bent.

 Deze hondenmatten kunnen ook huisdieren helpen met gedragsproblemen, zoals ernstige angstproblemen. Er zijn honden die erg bang zijn voor het buitenleven, vooral als het onweert. Ze zullen nooit naar buiten willen vanwege deze morbide angst. Door ze een plasmatje aan te schaffen, kunnen ze zichzelf ontlasten in dergelijke angstige omstandigheden.

 Plas pads zijn veelzijdig genoeg om te worden gebruikt in vele andere toepassingen. Bijvoorbeeld, omdat deze hebben sneldrogende elementen dan kan worden gebruikt als deurmatten voor uw huisdier om op te lopen na het komen van de regen. Ze kunnen ook worden gebruikt om zijn poten te drogen wanneer hij op een vochtige ondergrond heeft getrapt. Voor reizende ouders zijn plasmatten een goede bescherming voor autostoelen, zodat uw huisdier er niet op kan vervuilen. Het is ook ideaal als voering voor zowel de bench als de reismand.

 Hoe leer ik mijn hond het gebruik van het hondenkussen?

 Het aanleren van het gebruik van een onderlegger is bijna gelijk aan elke andere honden training. Eerst moet u uw hond vertrouwd maken met het gebruik van de onderlegger als een normaal onderdeel van zijn dagelijks leven. Om de training zo goed mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat u weet op welke momenten uw hond het meest waarschijnlijk gaat plassen. Voor de meeste honden is dit ongeveer 10 tot 15 minuten na de maaltijd. Als zodanig moet u uw trainingssessie timen. In de loop van de dag kunt u uw hond naar de plasplaats brengen, of hij nu gaat plassen of niet. Dit is alleen maar om hem te laten wennen aan de aanwezigheid van het plasmatje.

 Verdere tips over hoe u uw hond kunt trainen om gebruik te maken van hondenmatten

 Wanneer u denkt dat uw hond op het punt staat te gaan plassen, breng hem dan naar het plasmatje en geef een verbale aanwijzing. U kunt “ga op het potje” gebruiken of iets anders dat u kunt bedenken. Het is de bedoeling dat uw huisdier de ‘verbale aanwijzing’ associeert met het gedrag van plassen.

 Als uw hond ergens anders probeert te plassen, breng hem dan onmiddellijk naar het plasmatje en geef de verbale aanwijzing. Als uw hond met succes in het plasmatje plast, geef hem dan zijn beloning. Wat u hier wilt is dat uw hond het gedrag (plassen op het plasmatje) associeert met iets dat plezierig is (traktaties, veel knuffels, meer speeltijd, enz.).

 Tegen de tijd dat uw huisdier het plassen op het plasmatje onder de knie heeft, kunt u het plasmatje bij de deur zetten. Dit zal ze leren om naar de deur te gaan als ze op het potje willen. Zodra uw huisdier het plasje bij de deur onder de knie heeft, kunt u het naar buiten verplaatsen.

 Hondenonderleggers zijn uitstekende hulpmiddelen om honden te leren op het potje te gaan. Als ze op de juiste manier worden gebruikt, kunnen deze zindelijkheidsonderleggers uw hond helpen te leren waar hij moet gaan wanneer hij echt moet gaan. Deze artikelen zijn ook nuttig voor vele andere doeleinden. Met de 5 beste plasonderleggers voor honden die we hebben besproken, hopen we dat u nu met meer vertrouwen het juiste product voor uw huisdier kunt aanschaffen.

 

 Voors & tegens van hondenmatten

 Sommige ouders van huisdieren zijn er niet echt van overtuigd dat ze hondenonderleggers nodig hebben voor hun huisdieren. Misschien wilt u de volgende voor- en nadelen van hondenonderleggers bekijken om beter te begrijpen of dit product al dan niet geschikt is voor uw huisdier.

 

 

 PRO’S

 

 

 

 CONS

 

 Uw hond kan zo gewend raken aan het plasmatje dat hij niet meer buiten plast. Dit kan zeker het doel van de zindelijkheidstraining van uw hond teniet doen

Leave a Reply

Your email address will not be published.