Dingen om te overwegen bij het kopen van Slow Feeder hondenkommen

hondenbak

 Wanneer u een slowfeeder hondenbak voor uw huisdier koopt, moet u de volgende dingen in gedachten houden.

 

 Ontwerp

 

 Het doel van een slowfeeder hondenbak is om de snelheid waarmee uw hond zijn maaltijd opeet te vertragen. Dit betekent dat als uw hond zijn eten in minder dan 2 minuten op kan eten, de honden slow feeder in staat moet zijn om deze tijd te verlengen tot ongeveer 5 of zelfs 10 minuten. Alles hangt af van hoe snel uw hond eet en hoe langzaam u wilt dat hij eet.

 Als je dit hebt uitgezocht, moet je het ontwerp van de slow feeder kom controleren en er een kiezen die je hond de moeilijkheidsgraad kan geven die hem zal helpen te eten in het tempo dat jij wilt. Onthoud dat hoe complexer het ontwerp van de slow dog voerbak is, des te langzamer is de etenstijd van uw hond.

 U moet echter ook oppassen dat u het niet te moeilijk maakt, anders zal uw hond het eten gewoon opgeven en in plaats daarvan kauwen op het volgende ding dat zijn aandacht trekt.

 

 Materiaal

 

 Controleer de beschrijving van de slowfeeder die u wilt kopen en beslis of u ABS, plastic of roestvrij staal wilt als materiaal voor de constructie van de voerbak. Kijk uit voor de gebruikelijke verdachten – de schadelijke chemicaliën – zoals ftalaten, PVC, en BPA. Blijf uit de buurt van deze stoffen.

 

 Niet-slip basis

 

 Uw hond zal proberen zich een weg te banen rond de slowfeeder. Het is dus niet ondenkbaar dat hij tegen de kom duwt in een poging de inhoud te verwijderen. Een antislip onderstel, bij voorkeur met een sterke grip op het oppervlak, helpt de kom op zijn plaats te houden en voorkomt morsen van de inhoud op de vloer.

 

 Capaciteit

 

 Afhankelijk van de hoeveelheid voer die uw hond per maaltijd kan of moet eten, moet u een slowfeeder hondenbak kiezen met een capaciteit die bij deze hoeveelheid past. Als uw hond bijvoorbeeld 2 koppen hondenvoer per maaltijd op kan, dan heeft u een hondenvoerbak nodig met een capaciteit van 2 koppen of misschien zelfs 3 koppen, om een beetje ruimte te geven.

 

 Gemak van schoonmaken

 

 Het goede aan de slowfeeder voerbakken van tegenwoordig is dat ze al in de vaatwasser kunnen worden gereinigd. Zo niet, dan moet u ze met de hand schoonmaken. Kies anders gewoon de bak die voor u het handigst is om schoon te maken.

 Wat voor soort hond heeft een slowfeeding voerbak nodig?

 Het is duidelijk dat het soort hond dat een slowfeeding voerbak nodig heeft, een hond is die te snel eet. Dit is om te voorkomen dat de hond lucht naar binnen schrokt, wat kan leiden tot een opgeblazen gevoel en een volvulus in de maag. Dit helpt ook verstikking of kokhalzen te voorkomen, evenals indigestie omdat te snel eten er vaak toe leidt dat voedseldeeltjes niet in kleinere stukjes worden afgebroken.

 Zwaarlijvige honden die moeten afvallen, kunnen ook baat hebben bij langzaam voedende hondenkommen. Deze dienen meestal als portiecontrole. Omdat de hond gedwongen wordt in een veel langzamer tempo te eten, zal hij veel sneller een vol gevoel hebben. Hierdoor zal de hond minder eten en hopelijk leiden tot een meer ideaal lichaamsgewicht.

 Langzaam voedende hondenkommen zijn ook belangrijk voor bepaalde hondenrassen, zoals grote en reuzenrassen en honden met een diepe borstkas. Honden die een hoog risico lopen op een opgeblazen gevoel hebben ook langzaam voerende hondenkommen nodig. Voorbeelden van deze honden zijn Duitse Doggen, Duitse herders, Basset hounds, Weimaraners, Boxers, Akita’s, en nog veel meer.

 

 Tips voor het gebruik van slowfeeder hondenkommen

 Het gebruik van slowfeeder hondenkommen is meestal hetzelfde als elke andere hondenvoerbak. Immers, het enige verschil tussen de twee is de aanwezigheid van ‘obstakels’ in het oppervlak van een slow feeder kom. Hier volgen echter enkele tips om het gebruik van een slow eating voerbak door uw hond te optimaliseren.

 

 Kies altijd de meest geschikte slow feeder hondenbak voor uw huisdier. Kies een voerbak met de juiste moeilijkheidsgraad om het eten van uw huisdier te vertragen, maar zorg er tegelijkertijd voor dat het niet te moeilijk is, zodat uw huisdier het eten zou kunnen opgeven.

 Gebruik een hondenvoerbak met de juiste capaciteit, afgestemd op de hoeveelheid hondenvoer die uw huisdier per maaltijd nodig heeft.

 Haal de voerbak van de grond zodra uw hond klaar is met eten en zet deze op het aanrecht of was en reinig hem onmiddellijk.

 Lees de aanbevelingen van de fabrikant over de juiste verzorging van uw voerbak. Veel producten kunnen in de vaatwasser worden gereinigd, maar sommige moeten met de hand worden gewassen.

 

 Beste Slow Feeder Hondenkommen FAQ:

 V: Wat zijn slow feed voerbakken?

 A: Dit zijn voerbakken voor huisdieren met richels en dalen in verschillende patronen en doolhoven om het voeroppervlak van de voerbak te verdelen. Ze zijn in de eerste plaats bedoeld om het slurptempo bij honden en andere huisdieren te vertragen, met als einddoel het voorkomen van een opgeblazen gevoel, indigestie en andere mogelijke gezondheidsproblemen die worden veroorzaakt door het inslikken van lucht bij elke slok.

 Wanneer honden en andere huisdieren hun voedsel in een razend tempo opslokken, slikken ze bij elke teug onbedoeld lucht in. Dit vermengt zich met het voedsel en de vloeistof die zich al in de maag van het dier bevinden, waardoor het volume van de maag kan toenemen. Dit leidt tot een aandoening die maagdilatatie wordt genoemd. Het probleem is dat als de maag blijft uitzetten, hij onbedoeld om zijn as draait, wat leidt tot het medische noodgeval volvulus genaamd. De reden voor dit noodgeval is heel eenvoudig. Door de verdraaiing van de maag van het dier wordt het vrijwel onmogelijk voor iets anders, vooral bloed, om erdoor te gaan. Als de bloedtoevoer wordt afgesneden, kan de hond in een hypovolemische shock geraken en het leven verliezen als er niet onmiddellijk wordt geopereerd. Helaas lopen de meeste gevallen van maagdilatatie-volvulus niet goed af voor de hond.

 Naast het risico van een maagdilatatie-volvulus of GDV, kan snel eten ook leiden tot kokhalzen of stikken omdat het dier zijn voedsel niet goed kauwt. Zelfs als het dier erin slaagt zijn voedsel door te slikken, kan dit leiden tot indigestie omdat het voedsel in de bek niet goed wordt afgebroken.

 Slow feed kommen zijn bedoeld om deze problemen aan te pakken door het tempo waarin een huisdier zijn eten opeet te vertragen.

 V: Hoe werken slow feed voerbakken?

 A: De typische voerbak bestaat uit een hoge schotel met een zeer grote open ruimte in het midden waar u het voer in doet. In deze opstelling hebben huisdieren zeer gemakkelijk toegang tot hun voer, waardoor ze alles in luttele minuten kunnen opeten.

 Langzaam voerende hondenkommen daarentegen zijn voorzien van valleien en ribbels of een ander mechanisme dat de open ruimte van conventionele voedselkommen doorbreekt. Honden zullen zich een weg moeten banen rond deze ‘obstakels’ als ze hun voer willen krijgen. Als een hond bijvoorbeeld alles binnen 5 minuten op kan eten, zal het ongeveer 20 minuten duren voordat hij dezelfde hoeveelheid voer in een slow feed voerbak op heeft.

 De doeltreffendheid van slow feed voerbakken is inherent verbonden met de complexiteit van het ontwerp van de “obstakels” in de voerruimte. Hoe complexer, hoe langzamer de hond zijn maaltijd opeet. Dit is hoe slow feed hondenkommen werken.

 V: Hoe voorkom ik dat mijn hond zijn slow feed voerbak kapot kauwt?

 A: Er is eigenlijk niets dat u kunt doen om uw hond ervan te weerhouden op zijn slowfood voerbak te kauwen, aangezien het al inherent is aan honden om te kauwen. Wat u wel kunt doen, is een slowfeed voerbak kiezen die beter bestand is tegen kauwen. Voerbakken die gemaakt zijn van plastic en andere soortgelijke materialen zijn niet echt bestand genoeg tegen kauwen. U kunt in plaats daarvan kiezen voor roestvrij staal of een ander soort materiaal dat beter bestand is tegen kauwen. U kunt uw hond ook tijdens het eten in de gaten houden. Zodra hij klaar is, kunt u zijn slow feed voerbak verwijderen, zodat hij geen kans meer heeft om erop te kauwen.

 V: Hoe bepaal ik de juiste grootte van de voerbak?

 A: De juiste grootte van de voerbak wordt bepaald door het aantal kopjes dat u aan uw huisdier geeft. Krijgt uw hond bijvoorbeeld 2 kopjes hondenvoer per maaltijd, dan kunt u een voerbak kiezen met een inhoud van 2 of zelfs 3 kopjes, zodat u de inhoud niet morst. U kunt dan de individuele capaciteiten van de verschillende etensbakjes op de markt bekijken.

 V: Hoe maak ik mijn slowfeeder voerbak schoon?

 A: De meeste slowfeeder voerbakken op de markt kunnen worden gereinigd door ze in het bovenste rek van de afwasmachine te plaatsen. Sommige producten kunnen het beste met de hand worden schoongemaakt en gewassen. Controleer bij het product dat u hebt gekocht hoe het moet worden schoongemaakt.

 V: Helpen slow feeders bij gewichtsproblemen?

 A: Het is geen geheim dat veel honden tegenwoordig overgewicht hebben. Meestal is dit een gevolg van een calorierijk dieet en te weinig beweging, hoewel er natuurlijk uitzonderingen kunnen zijn (bepaalde gezondheidsproblemen kunnen leiden tot overgewicht). En hoewel het in theorie eenvoudig lijkt om honden te helpen afvallen (geef ze gewoon minder eten en laat ze meer bewegen), kan het in de praktijk erg moeilijk zijn. Honden houden van hun eten en zijn niet bang om dat te laten merken – dat is waarschijnlijk de reden waarom u dit artikel in de eerste plaats leest! Als uw pup alles opslokt wat u hem voorschotelt en dat binnen een paar minuten doet (in het beste geval!), dan weet u hoe moeilijk het is om te proberen de hoeveelheid voer die u hem geeft te verminderen. Het maakt vaak niet uit hoeveel voer u uw hond geeft, ze willen meer. Maar wist u dat dit een gevolg kan zijn van snel eten, en niet van echte honger? Dat klopt, honden die hun voedsel inhaleren in plaats van het op te eten, hebben niet de kans om het echt te kauwen en het goed en langzaam te verteren, wat kan leiden tot een vals gevoel van honger.

 Gelukkig kan dit probleem worden opgelost met een effectieve slowfeeder. Door het gebruik van verschillende obstakels, doolhoven, valleien en richels, maken slow feeder kommen het eten enigszins een uitdaging. In plaats van meteen op te eten wat er voor hun neus staat, moeten honden die uit een slowfeeder eten hun voedsel in de schaal achtervolgen om er bij te kunnen. Ze eten in een veel trager tempo, waardoor hun maag het voedsel kan verteren nog voordat ze het bord leeg hebben. Dit leidt tot een eerder vol gevoel en dus minder eten.

 V: Helpen slowfeeders bij het braken van honden?

 A: Als uw hond alles opeet wat u hem voorschotelt in plaats van het op te eten, is de kans groot dat u van tijd tot tijd te maken krijgt met braakselopruiming. Het goede nieuws is, met een goede slowfeeder voerbak, kunt u uw hond helpen afscheid te nemen van braken na het eten. Hoe is dit mogelijk, vraagt u? Het is eigenlijk heel eenvoudig – door de tijd die uw huisdier aan eten besteedt te verlengen, stelt een slow feeder hem in staat kleinere hoeveelheden of stukjes voedsel goed te verteren.

 Een slowfeeder voerbak is echter maar een stukje van de no-kots puzzel. Om een goede spijsvertering te garanderen, is het ook belangrijk om uw huisdier op de juiste manier te voeren:

 

 

 V: Zijn er nadelen aan het gebruik van een slowfeeder?

 A: Over het algemeen zijn slow feeders veilig (alle 10 producten op onze Top lijst zijn dat zeker). Sommige kommen die gemaakt zijn van plastic van lage kwaliteit en andere dunne materialen kunnen echter gevaarlijk zijn voor agressieve kauwers, omdat ze kleine stukjes van de kom kunnen afbijten en die kunnen inslikken. Maar goedkope plastic voerbakken zijn niet de enige overtreders – sommige honden kunnen ook een tand afbijten aan keramische voerbakken. Dit gezegd hebbende, kan uw hond een stuk van een plastic voerbak afbijten en doorslikken, net zoals hij een tand kan afbijten aan een traditionele voerbak van keramiek. Met andere woorden, dit zijn mogelijkheden bij elk type kom, ook bij de langzaam-voedende. Om ervoor te zorgen dat uw huisdier veilig is en hun voerbak heel blijft, hoeft u alleen maar een kwaliteitsproduct kopen, gemaakt van veilige materialen, met een stevig ontwerp, en van tijd tot tijd de eetgewoonten van uw huisdier in de gaten houden.

 

 In het algemeen hoeft u zich geen zorgen te maken over trage voerbakken, omdat de meeste ontworpen zijn om veel kauwen, likken, achtervolgen en duwen te doorstaan. Toch is het altijd een goed idee om positieve en rustige eetgewoonten aan te moedigen en agressieve en negatieve gewoonten te ontmoedigen.

 

 Onze top keuze

 Outward Hound’s Fun Feeder Slo-Bowl overtreft met gemak de andere kanshebbers voor de beste slowfeeder hondenbak. Het ontwerp van het voeroppervlak zorgt ervoor dat honden zo lang mogelijk hun maaltijd kunnen nuttigen. De gebruikte materialen zijn veilig voor huisdieren en zijn stevig genoeg om vele jaren mee te gaan. De antislipbodem houdt de voerbak op zijn plaats en kan gemakkelijk in de vaatwasmachine worden gereinigd. Hoewel de voerbak slechts in 2 maten verkrijgbaar is, is hij meer dan voldoende voor alle hondenrassen. De 4 kleuropties zijn ook een welkome aanvulling.

 U zult misschien geamuseerd zijn met hoe snel uw hond eet. Maar als u niet oppast, kan dit gedrag dodelijk zijn. Zo niet, dan wordt u geconfronteerd met het vooruitzicht van een echt zwaarlijvige hond en de vele gezondheidsproblemen die gepaard gaan met zwaarlijvigheid bij honden. Temper de eetgewoonten van uw hond met een van deze beste slowfeeder hondenkommen die we met u hebben gedeeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published.