Het kiezen van de beste stofzuiger voor haren van huisdieren is belangrijk voor het schoonhouden van uw huis. Niet alleen dat, maar u kunt ook zorgen voor de gezondheid van iedereen in uw gezin, vooral degenen met bekende allergieën. De beste stofzuiger voor dierenhaar is zelfs nog belangrijker wanneer u thuis ook haarknipbeurten uitvoert. Maar weten hoe u een stofzuiger voor huisdieren koopt, is slechts één aspect van het beheren van dierenharen in uw huis. Het is net zo belangrijk om te weten en te begrijpen waarom zo’n apparaat nodig is en waarom een gewone stofzuiger gewoon niet genoeg is. Kennis van de verschillende soorten stofzuigers is ook van cruciaal belang om een beter inzicht te krijgen in wat u moet kiezen voor uw huis. Het is ook belangrijk dat u de volgende factoren in overweging neemt voordat u uiteindelijk voor een bepaald product kiest.

stofzuiger

 

 Stofzuiger voor dierenhaar vs. gewone stofzuigers

 Veel mensen denken eigenlijk dat het niet nodig is om een speciale stofzuiger voor dierenharen aan te schaffen, zolang u al een bestaande standaard stofzuiger heeft. Hoewel een standaard stofzuiger in bepaalde omstandigheden kan worden gebruikt, zijn er een paar redenen waarom een huisdierstofzuiger een must is.

 Een paar redenen waarom u zou moeten investeren in een huisdierstofzuiger zijn:

 

 

 Waar moet u op letten bij het kopen van de beste stofzuiger voor dierenharen

 Het schoonmaken van uw huis van haren van huisdieren kan een zeer vervelende taak zijn, vooral als de follikels zijn ingebed in de stof van uw bekleding of zelfs tapijt. Daarom is het van essentieel belang dat u weet hoe u de juiste stofzuiger voor uw huisdier kunt kopen. Hier zijn enkele van de dingen die u moet overwegen.

 

 Grootte van uw huis 

 

 Dit is een van de belangrijkste overwegingen waar u ooit over na moet denken. Grotere huizen hebben meestal grotere apparaten nodig met langere snoeren om het schoonmaakproces te versnellen. In principe zou een staande stofzuiger uw eerste keuze moeten zijn.

 Als u in een kleiner huis woont, zal een grote stofzuiger veel plaats innemen. Bovendien is het verplaatsen van een groot apparaat in een krappe ruimte gewoon niet het handigst. Neem dus iets dat kleiner is. Handheld toestellen en ultra-draagbare toestellen zouden uitstekend moeten zijn.

 

 Type vloer dat u hebt 

 

 Reinigers zijn speciaal ontworpen voor een bepaald soort oppervlak. Als u een relatief vlakke, gladde en vlakke vloer heeft, zoals hardhout, vinyl en laminaat, is zelfs een apparaat zonder borstel voldoende. Zorg ervoor dat het een krachtige zuigkracht heeft om al het vuil op te zuigen. Als u echter voornamelijk een tapijtvloer hebt, zou een apparaat met borstelhulpstukken in combinatie met een krachtige zuigkracht het u een stuk gemakkelijker moeten maken.

 

 Andere dingen die u wilt schoonmaken 

 

 U kunt ook andere dingen overwegen die u wilt schoonmaken. Als u bijvoorbeeld altijd uw huisdier meeneemt op reis, kan een handstofzuiger u helpen hondenhaar uit uw auto te verwijderen. U moet misschien ook bekijken hoe u haarzakjes van uw gordijnen en andere soortgelijke voorwerpen wilt verwijderen. Een uitschuifbaar hulpstuk voor de arm kan heel handig zijn.

 

 Gewenste type stofzuiger voor huisdieren 

 

 Hoewel we hier een apart hoofdstuk aan wijden, kan het volstaan te zeggen dat uw voorkeur voor het type stofzuiger ook een overweging moet zijn bij het kiezen van de beste stofzuiger voor dierenhaar. U kunt kiezen uit een rechtopstaande stofzuiger, een handstofzuiger of zelfs een koker.

 

 Snoerloos of met snoer? 

 

 Apparaten met snoer bieden u een consistente krachtige zuigkracht, zodat u in staat bent om alle haartjes, vuil en stof in uw huis effectief te verwijderen. Het nadeel is helaas dat het bereik zeer beperkt kan zijn omdat het volledig afhankelijk is van de plaats van uw stopcontacten. U kunt kiezen voor een vrij lang snoer, maar u loopt ook het risico dat het knikt of verstrikt raakt in uw meubels.

 Snoerloze toestellen zijn zeer draagbaar. Ze kunnen vrijwel overal worden gebruikt omdat er geen snoeren zijn om ze letterlijk aan vast te binden. Jammer genoeg kunt u, afhankelijk van het vermogen van de batterij, schommelingen ondervinden in het vermogen van de stofzuiger zelf. Daarom raden sommigen aan om zowel een snoerloze als een stofzuiger met snoer te kopen. Als u een hybride kunt kopen – een rechtopstaande stofzuiger met snoer en een afneembare snoerloze handstofzuiger – dan is het probleem opgelost.

 

 Filters 

 

 Neem zoveel mogelijk een model met een geïntegreerd HEPA-filter, omdat dit helpt microscopische deeltjes uit het opgezogen vuil te verwijderen. Verschillende fabrikanten kunnen echter verschillende filtratiesystemen leveren. Het kan dus zijn dat u ze allemaal moet bekijken en een toestel moet kiezen dat u het beste schonere lucht kan geven.

 

 Hulpstukken 

 

 Moderne stofzuigers voor huisdieren worden geleverd met een groot aantal hulpstukken. Het belangrijkste is echter het borstelmechanisme voor huisdieren. U kunt het zien als vergelijkbaar met uw handhark, die veel beter is in het echt uittrekken van dierenharen die vastzitten in uw tapijten en andere bekleding. Andere hulpstukken die u zou kunnen overwegen zijn een spleetzuigmond, een verlengstuk, een afstofborstel, een bekledingshulpstuk, een matrashulpstuk, een hulpmiddel voor jaloezieën of plafondventilatoren, en verschillende borstels.

 Soorten stofzuigers voor huisdierenhaar

 Het type stofzuiger dat u nodig hebt, kan van verschillende dingen afhangen: de grootte van uw huis, de oppervlakken of voorwerpen die u moet schoonmaken, enzovoort. Om u te helpen bij uw keuze, volgen hier enkele van de meest voorkomende soorten stofzuigers.

 

 Rechte stofzuigers: Dit zijn uw traditionele alledaagse stofzuigers. Rechte stofzuigers zijn populair omdat ze in minder tijd een groot bereik hebben en uitstekend geschikt zijn voor mensen met rugproblemen. Tot slot worden de rechte stofzuigers beschouwd als de krachtigste onder de verschillende soorten stofzuigers.

 Bakken: Canisters zijn variaties op de upright. Het verschil is dat de zuigmond is bevestigd aan een steel, die vervolgens is verbonden met de stofzuigereenheid. Deze zijn draagbaarder dan staande stofzuigers en laten een grotere wendbaarheid toe. Helaas kan het slepen van de stofzuigunit voor sommigen bijzonder frustrerend zijn.

 Sticks: Sticks zijn gewoon magere staanders. Deze zijn groter en slanker dan conventionele rechte buizen en zijn ontworpen om het zware gewicht van de rechte buizen op te vangen. Helaas zijn ze door hun aanzienlijk kleinere formaat misschien niet zo krachtig.

 Handhelds: Dit zijn zeer draagbare toestellen die ofwel met snoer ofwel snoerloos zijn. Ze zijn perfect voor snelle en lichte oppervlaktereiniging, hoewel sommige modellen ook krachtige motoren hebben. Ze verbleken echter nog steeds in vergelijking met een staande stofzuiger.

 Robotstofzuigers: Steeds meer huishoudens gebruiken dit soort stofzuigers. U hoeft ze alleen maar aan te zetten en ze doen het werk uit zichzelf. Helaas kunnen ze niet echt de dieptereinigende eigenschappen van staande modellen of bussen bieden.

 

 Er zijn veel manieren om de verharing van uw hond onder controle te houden. Maar schoonmaken met de beste stofzuiger voor dierenhaar blijft een van de meest effectieve manieren. Inzicht in de behoefte aan dergelijke apparaten is van cruciaal belang voor het bepalen van de beste stofzuiger voor hondenhaar die u nodig hebt voor uw huis.

 

 Beste Stofzuiger voor Huisdierenhaar FAQ:

 V: Hoe vaak moet ik mijn huis stofzuigen?

 A: Stofzuigen is een zeer belangrijke taak als het gaat om het schoonhouden van uw huis. Hoewel iedereen weet hoe belangrijk het is om uw huis te stofzuigen, is de belangrijkere vraag meestal de frequentie van het stofzuigen.

 Helaas zijn er geen snelle antwoorden, omdat alles meestal afhangt van een verscheidenheid aan factoren. Als u bijvoorbeeld een huis hebt dat zo goed als beschermd is tegen de elementen – de deuren en ramen zijn altijd gesloten of de airconditioning staat altijd aan – dan hoeft er misschien niet zo vaak gestofzuigd te worden. Een keer per week schoonmaken zou voldoende moeten zijn, met dagelijks afstoffen natuurlijk.

 Als u echter open deuren en ramen heeft en uw huis staat in een gebied waarvan bekend is dat het in de loop der tijd stof verzamelt, dan is elke dag stofzuigen een must – of u nu alleen woont of met kinderen en huisdieren.

 Andere factoren waarmee u rekening moet houden, zijn of u gezinsleden hebt die bescherming nodig hebben tegen stof, pollen of andere allergenen. Als u huisdieren hebt, kunnen huidschilfers een potentieel probleem zijn, vooral als iemand er allergisch voor is. Het gebruik van de beste stofzuiger voor dierenharen kan u helpen om deze allergenen van uw oppervlakken te verwijderen.

 Als u een huis hebt dat wordt bezocht door andere familieleden, gasten, bezoekers of kinderen, dan wilt u zeker investeren in de beste stofzuiger voor dierenhaar. Dagelijks stofzuigen is een must voor ruimtes in uw huis waar vaak mensen komen. Als er niet veel mensen komen, is een wekelijkse schoonmaakbeurt voldoende.

 V: Hoe lang duurt het voordat een snoerloze stofzuiger volledig is opgeladen?

 A: Het voordeel van een snoerloze stofzuiger is dat u hem bijna overal kunt gebruiken, zelfs op plaatsen waar geen stopcontact beschikbaar is. Het enige probleem met een snoerloze kruimelzuiger is echter dat uw schoonmaakactiviteiten sterk beperkt worden door de capaciteit van de batterij en het vermogen dat de motor nodig heeft. In het algemeen geldt dat hoe meer elektrische energie uw motor nodig heeft, hoe groter de behoefte is aan een batterij met een zeer grote capaciteit.

 Dus, hoe lang moet je opladen? Dat hangt eigenlijk af van het ontwerp en de capaciteit van de batterij. Er zijn kruimelzuigers met batterijen die een lage capaciteit hebben, maar toch enkele uren nodig hebben om volledig op te laden. Er zijn ook kruimelzuigers met accu’s met een hoge capaciteit, die toch maar ongeveer 60 tot 90 minuten hoeven te worden opgeladen. Alles hangt af van de gebruikte batterijtechnologie in de kruimelzuiger en het oplaadmechanisme dat is geïntegreerd in het ontwerp van de snoerloze stofzuiger.

 V: Worden snoerloze dierenstofzuigers geleverd met een dockingstation?

 A: Sommige snoerloze stofzuigers (zoals sommige van de beste stofzuigers voor dierenhaar hierboven) worden geleverd met een dockingstation. Dit is een van de gemakkelijkste manieren om een snoerloze stofzuiger op te laden: u hoeft hem alleen maar aan te sluiten, de pinnen goed uit te lijnen en voila! U kunt weer aan de slag. Sommige stofzuigers hebben zelfs een draadloze verbinding die gebruik maakt van een speciale app op uw smartphone om u te vertellen of het apparaat klaar is met opladen. Andere hebben een automatische uitschakeling die de stroomtoevoer naar de oplaadbasis onderbreekt, zodat uw toestel niet overladen wordt.

 Sommige snoerloze stofzuigers voor huisdieren met een oplaadstation of oplaadbasis bieden u een basis waarop u uw toestel kunt plaatsen of monteren. Het dient ook als een handige organizer.

 V: Wat is een HEPA-filter?

 A: High-Efficiency Particular Air of HEPA-filters zijn speciaal ontworpen met willekeurig en losjes in elkaar gevlochten vezels om deeltjes met een diameter van ten minste 0,2 micron te filteren. Hierdoor kan het een groot aantal luchtdeeltjes verwijderen. Volgens sommige studies kan het zelfs tot 99,9% van de onzuiverheden in de lucht verwijderen, hoewel een meer aanvaardbaar cijfer ergens in de orde van 99,7 tot 99,8% zou liggen.

 Het vermogen om deeltjes zoals bacteriën, schimmels, parasieten en bepaalde virussen in de lucht te verwijderen, is echter afhankelijk van de mate waarin het zijn integriteit kan behouden. De enige manier waarop dit kan worden gehandhaafd is als er geen significante veranderingen optreden in de manier waarop HEPA filters zijn ontworpen.

 V: Zijn HEPA filters uitwasbaar?

 A: Het wassen van een HEPA filter wordt over het algemeen beschouwd als een grote nee-nee omdat mechanische krachten de delicate structuur van de vezels van het filter zelf kunnen veranderen. Als dergelijke structuurveranderingen op microscopisch niveau plaatsvinden, is de kans groot dat er grotere openingen of gaten in het filter ontstaan. Het is door deze grote gaten dat luchtdeeltjes kunnen passeren in plaats van te worden uitgefilterd en naar de opvangkamer te worden gestuurd.

 Het is alsof je een visnet hebt dat is ontworpen om grotere vissen te vangen, zodat kleinere en jongere vissen nog steeds door de gaten kunnen. Helaas, omdat er grotere gaten zijn gemaakt, hebben grotere vissen ook de neiging te ontsnappen. Hetzelfde gebeurt met HEPA-filters die beschadigd zijn. Ze krijgen grotere gaten waardoor ze niet langer in staat zijn deeltjes af te vangen die u en uw gezin schade kunnen toebrengen.

 Het goede nieuws is dat er nu HEPA filters zijn die ontworpen zijn om te kunnen worden gewassen. Als de fabrikant van uw stofzuiger zegt dat u het HEPA filter kunt wassen, dan kan dat misschien. Een belangrijkere vraag is echter hoe u het moet wassen en tot op welke hoogte u het kunt blijven wassen om de volledige functionaliteit te behouden.

 V: Hoe vaak moet ik de zuigband van mijn stofzuiger voor huisdieren vervangen?

 A: De frequentie waarmee u de stofzuigerband moet vervangen, hangt af van een groot aantal variabelen. Als u de stofzuigerband bijvoorbeeld vaak gebruikt op echt vuile oppervlakken, moet u de stofzuigerband vaker vervangen, bijvoorbeeld elke maand. Anders kunt u hem om de 3 tot 6 maanden vervangen. Het hangt ook af van de constructie van de stofzuigerriem, want er zijn er die snel verslijten en sommige die een paar jaar meegaan zonder te worden vervangen.

 Technisch gezien zijn er een paar tekenen waar u op kunt letten om te weten dat het tijd is voor een nieuwe stofzuigerriem.

 De eerste is als je een echt lawaaierige stofzuiger hebt. Hoewel stofzuigsystemen voor dierenharen over het algemeen minder lawaaierig zijn dan standaard stofzuigers voor huishoudelijk of zelfs commercieel gebruik, zult u toch een verschil kunnen merken in de manier waarop de motor klinkt. Daarom is het altijd het beste om uzelf vertrouwd te maken met alles over uw apparaat, zodat u in een veel betere positie bent om te identificeren of er in de loop van de tijd een verandering optreedt in de prestaties ervan.

 Ten tweede merkt u dat uw stofzuiger voor dierenhaar en andere deeltjes gewoon niet meer oppikt wat hij voorheen wel kon. Dit is bijna altijd een duidelijk teken dat u de stofzuigerband binnenkort moet vervangen.

 V: Als een stofzuiger voor huisdieren een krachtigere motor heeft, betekent dat dan ook dat hij meer zuigkracht heeft?

 A: Het idee bestaat dat een sterkere motor ook een grotere zuigkracht heeft. Helaas is de zuigkracht van een kruimelzuiger slechts een van de vele variabelen die van invloed kunnen zijn op het vermogen van de stofzuiger om verschillende oppervlakken schoon te maken.

 Wanneer men het over de kracht van een motor heeft, denken de meeste mensen aan de paardenkracht. Jammer genoeg is dit cijfer grotendeels alleen voor marketingdoeleinden. Het heeft niet echt een impact op de prestaties van de stofzuiger in de echte wereld.

 Als u aan het motorvermogen denkt in termen van wattage, dan hebt u het alleen over het totale elektrische verbruik van uw stofzuiger binnen een bepaalde tijdseenheid. Als een stofzuiger bijvoorbeeld een vermogen heeft van 1000 watt, betekent dit alleen dat u elk uur 1000 watt verbruikt.

 Hetzelfde geldt voor ampères of ampères. Deze waarde heeft in principe betrekking op de maximale hoeveelheid energie of elektrische stroom die door de elektrische onderdelen van de stofzuiger wordt gebruikt tijdens het gebruik. Het geeft dus duidelijk niet de zuigkracht aan.

 Hoe weet u nu of u de juiste motor hebt? Nou, je moet kijken naar twee zeer belangrijke parameters of ratings: waterlift en luchtstroom. Deze twee waarden zijn zeer belangrijk omdat ze u een idee geven van de zuigkracht van de stofzuiger. De wateropbrengst is het vermogen van de stofzuiger om vuil van een oppervlak op te zuigen, terwijl de luchtstroom verwijst naar het vermogen van de stofzuiger om het “opgezogen” vuil in de stofzak te verplaatsen. Samen vormen ze de meest cruciale parameters om de zuigkracht van een huisdierstofzuiger te bepalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.