Het kiezen van de juiste ongediertebestrijding oplossing voor uw pooch kan intimiderend zijn, vooral voor degenen die relatief nieuw zijn in hondenbezit. Zelfs doorgewinterde eigenaren kunnen worden geconfronteerd met het probleem van de groeiende parasitaire resistentie tegen medicijnen, zodat zelfs de meest krachtige preparaat lijkt niet in staat om het probleem van parasitaire infestatie volledig aan te pakken na verloop van tijd. Het kiezen van de juiste vlooien- en tekenband voor uw hond kan u helpen uw ongediertebestrijding te verbeteren en de gezondheid van uw huisdier te beschermen.

vlooienband

 Waar moet u op letten bij het kopen van een vlooienband voor uw hond

 

 Gebruik

 

 Verschillende vlooienbanden hebben verschillende toepassingen die ongetwijfeld van invloed zullen zijn op uw keuze. Sommige zijn meer bedoeld om de volwassen vormen van vlooien en teken aan te pakken, terwijl andere het beste gebruikt kunnen worden tegen de jongere, onvolwassen insecten. U moet dus beslissen welke halsband het meest geschikt is.

 

 Doeltreffendheid

 

 Het is misschien verrassend om te horen, maar er zijn letterlijk honderden soorten vlooien en teken. Daarom zal een halsband die de specifieke soorten aanvalt die u in uw omgeving aantreft, doeltreffender zijn voor uw hond. Bovendien is het beter om geen vlooienband te kopen die te mild of te sterk is. De ‘juiste’ halsband is de meest effectieve oplossing die tot betere resultaten leidt.

 

 Comfort

 

 Het is ook noodzakelijk om te kiezen voor een halsband die de juiste pasvorm heeft; als hij te groot is, kan uw hond zich eruit wurmen, waardoor het doel volledig teniet wordt gedaan. Anderzijds, als hij te strak zit, kan de nood uw hond de hele nacht wakker houden. De nachtelijke kreten van ongemak van uw hond zouden dan ongetwijfeld uw nachtrust beïnvloeden.

 

 Beoordelingen

 

 Het internet staat vol met vlooienbanden voor honden – veel van deze producten zijn nooit getest. Daarom heeft ons team, voordat we onze definitieve producten selecteerden, uitgebreid onderzoek gedaan naar de verschillende recensies over vlooienbanden op internet. We stelden onszelf ook de taak om eerlijke recensies, tests en nuttige informatie over vlooienbanden te onderscheiden.

 

 Waarom hondenvlooienbanden gebruiken en hoe effectief zijn ze?

 Hondenvlooienbanden kunnen nuttig zijn als preventieve maatregel in de strijd tegen vlooien en teken, vooral voor huisdieren die het grootste deel van hun tijd buiten doorbrengen. Ze zijn op zichzelf niet de beste bescherming, maar ze kunnen van nut zijn als ze in combinatie met een bestrijdingsmiddel worden gebruikt. Ze zijn ook zeer doeltreffend ter voorkoming van een besmetting van het meubilair in huis. Als u echter een reeds bestaande plaag wilt genezen, kunt u het beste eerst met uw dierenarts overleggen welke maatregelen u het beste kunt nemen.

 Hoe werken vlooienbanden?

 De halsband type canine ectoparasiet controle en beheer oplossingen werken op twee verschillende manieren, hoewel het niet langer ongewoon om producten die een combinatie van beide processen uit te oefenen zien. De volgende zijn de 2 fundamentele processen die beschrijven hoe vlooien- en tekenhalsbanden werken.

 

 Afstotend 

 

 Hondenvlooienhalsbanden weren vlooien en teken en andere vatbare parasieten af door het uitstoten van gasvormige stoffen in de lucht. Deze gassen zijn giftig voor de parasieten, zodat deze niet meer in de buurt van de bron van het gas willen komen. Parasieten die zich uiteindelijk in of in de onmiddellijke nabijheid van de halsband wagen, worden door deze schadelijke gassen gedood.

 Helaas is het probleem dat de doeltreffendheid van de halsband wordt beperkt door de mate waarin de gasdampen vrijkomen. Dit betekent eenvoudigweg dat de halsband slechts doeltreffend zal zijn in het gebied waar hij is geplaatst, namelijk de hals van uw hond. Dit betekent ook dat de rug, de achterpoten en het onderlichaam van uw hond nog steeds kwetsbaar zijn voor ongedierteplagen.

 Het goede nieuws is dat dit vrijwel tot het verleden behoort, aangezien de nieuwere merken vlooien- en tekenhalsbanden geavanceerder zijn.

 Moderne ectoparasietenwerende middelen voor honden bevatten al stoffen die continu en gestaag uit de halsband vrijkomen. Bovendien zorgen deze producten voor een efficiëntere verspreiding van hun actieve bestanddelen, zodat deze uiteindelijk door het hele lichaam van uw hond worden verspreid door zich te hechten aan de natuurlijke oliën die aanwezig zijn in het haar, de huid en de vacht van uw hond. Deze chemicaliën of stoffen hechten zich dan aan deze structuren om uw hond voortdurende bescherming te bieden.

 Er is nog een andere vorm van verjagende werking die in veel moderne halsbanden voor honden wordt aangetroffen. Deze worden hoogfrequente halsbanden genoemd. Veel eigenaren gebruiken dit type afweermiddel omdat het als een stuk veiliger wordt beschouwd, niet alleen voor hun huisdieren maar ook voor alle anderen in het huishouden. De gadget werkt door het uitzenden van ultra-sonische frequenties die alleen ongedierte kan horen. Dit irriteert hen en schrikt hen af om in de buurt van de halsband of de hond te komen. Er komen geen dampen of zelfs chemicaliën vrij in uw huisdier, dus het is veiliger.

 

 Pesticide 

 

 Zoals hierboven reeds vermeld, komen ectoparasieten die niet onder controle worden gehouden door het afweermiddel van de halsband uiteindelijk op de huid van uw hond terecht om zich vast te bijten en het bloed af te zuigen. Dit is waar de pesticidale werking van de moderne halsbanden voor honden om de hoek komt kijken. Als het gaat om effectieve vlooienbestrijding, kan het zijn dat u moet vertrouwen op bepaalde chemicaliën om dit ongedierte te doden.

 Er zijn twee soorten bestrijdingsmiddelen die in vlooienbanden voor honden worden gebruikt. Elk van deze heeft zijn eigen sterke en zwakke punten.

 Het ene type brengt de actieve bestanddelen van het bestrijdingsmiddel rechtstreeks in het vetweefsel van uw hond. Het nadeel van een dergelijk product is dat de vlo uw hond eerst moet bijten voordat hij het bestrijdingsmiddel binnenkrijgt en sterft.

 Het andere type werkt ongeveer hetzelfde als het afweermiddel, waarbij de werkzame stof wordt verspreid via de natuurlijke oliën van je hond. Omdat het actieve bestanddeel zich aan de oppervlakte van deze structuren bevindt, hoeft het ongedierte uw hond niet te bijten voordat het gedood wordt. Deze producten doden ongedierte bij aanraking.

 Mogelijke contra-indicaties van vlooienbanden voor honden

 Bij elke behandeling zijn er altijd mogelijke contra-indicaties, kleine of grote, waardoor de behandeling niet aan te raden is. Bij hondenvlooienbanden variëren de mogelijke contra-indicaties van huidirritatie, verharing van de vacht, en huid- en oogirritatie bij eigenaren en kinderen. Het is belangrijk op te merken dat de contra-indicaties variëren per halsband en geen probleem vormen voor de meerderheid van de honden halsbanden.

 Zijn vlooienbanden giftig voor honden en puppy’s?

 Vlooienbanden bevatten stoffen die giftig zijn voor ongedierte. Het is dus heel begrijpelijk dat huisdiereigenaren, vooral nieuwelingen, zich zorgen maken over de veiligheid van deze producten. Laten we proberen de basis voor deze bezorgdheid te begrijpen.

 Of deze producten nu giftige dampen afgeven in de omringende lucht of hun actieve bestanddelen verspreiden via de natuurlijke oliën van de haren, vacht en huid van huisdieren, deze blijven steevast veel langer op deze structuren aanwezig. In tegenstelling tot conventionele orale en injecteerbare geneesmiddelen die in de bloedbaan worden opgenomen, blijven veel van de halsbanden met medicinale stoffen op oppervlakkige structuren zitten. Wanneer honden aan deze lichaamsdelen likken, en dat doen ze echt, bestaat de neiging dat ze aan diezelfde werkzame bestanddelen gaan likken. Dit kan tot problemen leiden.

 Hoewel de meeste actieve bestanddelen die in deze producten worden gebruikt, niet giftig zijn of in ieder geval minder giftig voor honden, kunnen deze bijzonder schadelijk zijn voor andere huisdieren in het huishouden. Producten die essentiële oliën bevatten zoals limoneen, lavendel, eucalyptus, geranium en pennyroyal staan er bijvoorbeeld om bekend dat ze zeer giftig zijn voor andere huisdieren, vooral katten. Als je een huishouden hebt met meerdere huisdieren, is er een kans dat andere huisdieren, vooral katten, in contact komen met deze stoffen. Maak je echter geen zorgen, want je andere huisdieren gaan er niet dood aan. Ze zullen hoogstens huidirritatie of een vorm van allergische reactie krijgen.

 Aangezien sommige hondenvlooienbanden het actieve bestanddeel verspreiden via de natuurlijke oliën, kan het bestanddeel onbedoeld op oppervlakken zoals vloerkleden, kussens, meubels en zelfs kleding worden gewreven. Voor de meesten van ons is dit niet echt een probleem. Als er echter iemand in de familie is die bijzonder gevoelig is voor dergelijke stoffen of als bekend is dat hij of zij allergisch is voor dergelijke ingrediënten, dan kunnen er overgevoeligheidsreacties ontstaan, zoals een rode en jeukende huid, huidverkleuringen en zelfs het opwekken van astma.

 

 Organofosfaten, zoals die welke tetrachloorvinfos bevatten, worden beschouwd als neurotoxisch voor huisdieren en voor vatbare personen. Deze producten zijn door de EPA geclassificeerd als mogelijk kankerverwekkend.

 Pyrethroïden, een klasse van bestrijdingsmiddelen die bewezen effectief zijn bij de bestrijding van vlooien en teken en de belangrijkste bestanddelen zijn van enkele toonaangevende merken zoals de Seresto-vlooienband, zijn zeer giftig voor katachtige huisdieren. Er zijn ook gevallen bekend van mensen die overgevoeligheidsreacties vertonen als gevolg van deze producten, waarbij sommigen wijzen op een mogelijke hormoonontregelende werking. Voorzichtigheid is altijd geboden bij het gebruik van deze producten.

 Over het algemeen worden deze producten echter als veilig beschouwd voor honden, omdat ze inherent ontworpen zijn om parasieten te doden die in en van de hond leven. Hondenvlooienbanden zijn er ook al heel lang en het blijft een van de meest effectieve manieren om ectoparasitaire infecties en infecties te beheersen en te controleren.

 Over het algemeen is het echter geen goed idee om een puppy een vlooienband te laten dragen, omdat puppy’s nog geen volledig ontwikkeld immuunsysteem hebben. Er bestaan producten voor kleine hondenrassen, maar deze zijn speciaal ontworpen voor volwassen honden, niet voor puppy’s. U kunt hierover echter het beste met uw dierenarts overleggen.

 Als u een echt veilig product wilt, kunt u de ultrasone frequentiebanden in uw nek overwegen. Deze maken gebruik van hoge tonen en ultrahoge frequenties om vlooien en teken te desoriënteren. Het enige nadeel is dat het ze niet doodt. Niettemin, als u het gaat gebruiken in combinatie met andere ongediertebestrijdingsproducten, zou het deze plaagdieren uit de buurt van uw huisdier moeten houden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken of het wel veilig is voor uw hond, uw puppy’s, uw andere huisdieren, of zelfs voor u en de rest van uw gezin. Begrijp echter wel dat deze producten ectoparasieten niet doden. Deze zijn meer een afschrikmiddel.

 Kan ik een hond een vlooienband omdoen na gebruik van Frontline?

 Sommige vlooienbanden kunnen veilig gecombineerd worden met andere vlooienbehandelingen zoals Frontline. Er wordt echter geadviseerd om de vlooienband met slechts één ander vlooienmiddel te combineren in plaats van te mengen; ongeacht hoe ernstig de vlooienplaag zou kunnen zijn – tenzij anders geadviseerd door uw dierenarts.

 Hoe lang duurt het voordat vlooienbanden beginnen te werken?

 De beste vlooienbanden voor honden hebben slechts een paar uur nodig voordat ze beginnen te werken, hoewel het raadzaam is om zes uur te wachten voordat u resultaat verwacht te zien. Echter, met de gemiddelde vlooienbanden, kunt u verwachten om resultaten te zien binnen 24 uur.

 Kunnen vlooienbanden door alle honden gedragen worden?

 Hondenvlooienbanden zijn een veilige en effectieve manier om ongedierte bij uw huisdieren te bestrijden. Echter, niet alle honden kunnen profiteren van deze producten om verschillende redenen. In het algemeen zijn vlooien- en tekenbanden gecontra-indiceerd bij de volgende honden.

 

 Jonge pups 

 

 Pups die jonger zijn dan 8 weken hebben een onvolgroeid immuunsysteem, wat betekent dat ze niet de nodige capaciteit hebben om te vechten tegen de giftige stoffen die in dergelijke producten aanwezig zijn. Ze hebben misschien al een afweersysteem, maar dat is niet voldoende om hen te beschermen tegen de agressieve chemicaliën in deze producten, die bedoeld zijn voor volwassen honden. Ook is het mogelijk dat hun lever, die een van de sleutels is tot het succesvol onschadelijk maken van gifstoffen in het lichaam, nog niet volledig functioneert omdat veel van de leverweefsels nog in ontwikkeling zijn. Om het zekere voor het onzekere te nemen, kunt u met uw dierenarts overleggen of dergelijke apparaten geschikt zijn voor uw puppy.

 

 Oudere honden 

 

 Als pups een onvolgroeid immuunsysteem hebben, hebben oudere of senior honden een min of meer disfunctioneel immuunsysteem. Dit hangt nauw samen met het verouderingsproces, dat de efficiëntie en effectiviteit van de verschillende organen om de giftige chemicaliën te verwerken, effectief vermindert. Met name de lever en de nieren kunnen reeds een verminderde werking vertonen, zodat de toevoeging van chemische stoffen, ook al zijn deze van actuele aard, deze organen nog meer kan belasten en tot een snellere aftakeling ervan kan leiden.

 

 Zwangere mormels 

 

 Hoewel er geen duidelijk omschreven studies zijn die aantonen dat deze producten een nadelig effect kunnen hebben op de ongeboren pup, raden dierenartsen en dierexperts aan geen stoffen toe te dienen aan een drachtige moeder. De effecten op de ongeboren pups zijn onbekend, hoewel sommige producten die hormoonontregelaars bevatten, de stofwisseling van de pup kunnen beïnvloeden.

 

 Zogende pups 

 

 Deskundigen raden ook af om een vlooien- en tekenband te gebruiken bij zogende of zogende moederdieren. Er is geen bewijs dat de giftige stoffen of agressieve chemicaliën via het bloed in de melk terechtkomen. Er is ook geen bewijs dat het niet zo is. Daarom is het beter om het zekere voor het onzekere te nemen.

 Kan ik de vlooienhalsband van mijn hond om laten tijdens het zwemmen?

 Veel vlooien- en tekenhalsbanden voor honden zijn waterbestendig. Dit moet echter niet verward worden met waterdicht. Een waterbestendig voorwerp is bestand tegen af en toe een spatje water of zelfs af en toe onderdompelen, zoals tijdens het baden.

 Maar als uw huisdier toevallig zo dol is op water dat het letterlijk de rest van de dag, elke dag, in een vijver, meer of zelfs uw zwembad kan doorbrengen, is het van essentieel belang dat u de halsband van de ongediertebestrijder verwijdert. Anders loopt u het risico de werkzaamheid van de actieve bestanddelen in het apparaat te verliezen. Deze zijn nog steeds effectief in het afweren en doden van vlooien en teken. Jammer genoeg zult u niet kunnen genieten van de voordelen op lange termijn van deze producten, want als u ze nat maakt of ze gedurende langere periodes onderdompelt in water, vermindert hun levensduur aanzienlijk.

 Nog belangrijker is dat uw huisdier deze producten nooit op waterwegen mag dragen, omdat ze giftig kunnen zijn voor waterdieren en andere dieren die in het water gedijen of ermee in contact komen. Het kan nodig zijn uw kennis op te frissen over de toxiciteit van de actieve bestanddelen van het product van uw keuze.

 De truc is, als het waterdicht is, kunt u uw huisdier het laten dragen tijdens het zwemmen. Als het product alleen waterbestendig is, dan is af en toe zwemmen of baden misschien oké.

 

 Wanneer moet ik de halsband vervangen?

 De frequentie van het vervangen van de vlooien- en tekenhalsband hangt af van de aanbevelingen van de fabrikant en andere factoren die de levensduur kunnen beïnvloeden. In het vorige hoofdstuk heeft u geleerd dat het dagelijks gebruik van de halsband tijdens het zwemmen van uw huisdier de levensduur van het product aanzienlijk vermindert. Ook al is een product ontworpen om 8 maanden lang zijn werk te doen, in deze gevallen kan de levensduur van het product worden teruggebracht tot 5 of 6 maanden. Dit betekent dat u het veel eerder moet vervangen dan de aanbevolen 8 maanden. Technisch gezien moet u de richtlijnen en aanbevelingen van de fabrikant lezen, vooral de dingen die de werkzaamheid kunnen beïnvloeden.

 Er zijn tal van opties als het gaat om de behandeling of het beheer van teken- en vlooienbesmetting, met inbegrip van het overwegen van de beste vlooienbehandeling voor honden. Daarnaast is een van de beste manieren om een besmetting te voorkomen het regelmatig verzorgen van uw hond om te controleren op teken of vlooien (we raden u aan onze gids over de beste hondentrimmers te bekijken als u daarin geïnteresseerd bent).

 Maar, zoals het populaire gezegde luidt, het is vaak beter om te voorkomen dat dergelijke aandoeningen zich voordoen dan te wachten tot ze zich volledig ontwikkelen en met duurdere therapieën moeten worden behandeld. En als het gaat om het voorkomen van door teken en vlooien veroorzaakte infecties, vooral bij onze geliefde huisdieren, kan een vlooienband voor honden uw beste vriend zijn.

 Deze producten weren het ongedierte af, doden het bij contact of bij het bijten, of een combinatie van beide. Ze zijn over het algemeen veilig, hoewel ze niet mogen worden gebruikt bij zeer jonge pups, oudere honden, en zogende en drachtige moederdieren. Om de doeltreffendheid en de werkzaamheid van deze producten te behouden, mag u uw huisdier nooit in het water laten gaan met een van deze producten op, aangezien ze niet waterdicht zijn, hoewel waterbestendige producten kunnen worden gedragen voor af en toe baden en zwemmen. Het lezen van de aanbevelingen van de fabrikant kan veel doen om de volledige voordelen van deze producten te verkrijgen, met inbegrip van wanneer u ze moet vervangen. En met de 8 beste vlooienbanden voor honden die we hier hebben gezet, bent u nu in staat om uw hond te beschermen tegen dit vervelende ongedierte.

 Onze top keuze

 Steeds meer eigenaren van huisdieren gebruiken Seresto Vlooienbanden om hun huisdieren te beschermen tegen vlooien en teken en andere organismen die honden en katten schade en ziektes toebrengen. Het is één van de meest vertrouwde en meest effectieve manieren om een vlooien-, teken- en zelfs luizenplaag te voorkomen, te bestrijden en te beheersen, vooral bij honden. We waren in staat om de Seresto’s dominantie in de anti-vlooien en anti-teken markt vast te stellen in deze review Veel Seresto halsband reviews hebben ook dezelfde bevindingen.

 Geformuleerd en geproduceerd door Bayer, die een lange geschiedenis heeft in het produceren van hoogwaardige veterinaire producten, wordt de Seresto vlooien- en tekenhalsband vooral geroemd om zijn uitzonderlijke parasietenwerende werking en een even effectief bestrijdingsmechanisme. Het is deze dualiteit van zijn functie – het afweren en doden van vlooien, teken en luizen – dat Seresto Halsbanden een favoriet maakt bij duizenden klanten die meer dan bereid waren om hun ervaringen over het product te delen. Talrijke beoordelingen van Seresto halsbanden benadrukken ook de unieke formulering van het product dat het mogelijk maakt de actieve ingrediënten langzaam maar consistent vrij te laten komen gedurende een zeer lange periode – meer dan 8 maanden om precies te zijn – wat bijdraagt aan een adequate bescherming in diezelfde periode.

 Twee van de fundamentele redenen waarom Seresto effectief is, zijn de unieke formule van het insecticide en de extra lange werkingsduur. Seresto bevat Flumethrin en Imidacloprid die effectief vlooien en teken afweren en doden zonder schade te berokkenen aan de gastheer. Vlooien en teken worden binnen respectievelijk 24 en 48 uur gedood, terwijl herintredende vlooien en teken binnen respectievelijk 2 en 6 uur worden gedood.

 Klanten vinden ook het vermogen van Seresto om vlooien en ander ongedierte bij aanraking te doden uitzonderlijk. Het wacht niet langer tot het ongedierte zich vastbijt in de huid van uw huisdier voordat de actieve bestanddelen aan het werk gaan. Andere merken wachten nog steeds tot vlooien en teken bijten voordat ze uiteindelijk gedood worden.

 De doeltreffendheid van andere merken om vlooien en teken te doden vermindert ook aanzienlijk wanneer het huisdier vaak wordt gewassen. Hoewel Seresto ook last kan hebben van een vermindering van de insecticide eigenschappen bij veelvuldig wassen, is de duur van de effectiviteit nog steeds aanzienlijk lang met 5 maanden voor vlooien en 7 maanden voor teken.

 Seresto Halsbanden zijn niet vet, gemakkelijk aan te brengen, en zijn verkrijgbaar voor honden en katten. De Seresto vlooien- en tekenhalsband voor katten komt in een enkele formulering die toepasbaar is op alle maten van katten. De Seresto vlooien- en tekenhalsband voor honden is er in twee formuleringen. De ene is speciaal ontworpen voor grotere hondenrassen die meer dan 18 pond wegen. De andere is in de eerste plaats bedoeld voor honden die minder wegen dan 18 pond.

Leave a Reply

Your email address will not be published.