Het kiezen van een voer- of drinkbak voor uw hond kan worden vereenvoudigd door het begrijpen van een paar basisrichtlijnen. We hebben deskundigen over dit onderwerp geïnterviewd om u een grondige presentatie te geven van de dingen waar u aan moet denken bij het kopen van een voerbak voor uw hondenvriend.

eetkom

 Hoe kiest u de juiste soort voerbak voor uw hond

 De meesten van ons denken dat een hondenbak niets meer is dan een bak waarin de favoriete hapjes en/of drankjes van onze hond passen. Sommigen gebruiken zelfs oude, niet meer gebruikte voerbakken om te besparen. Hoewel dit meer dan haalbaar is, zult u merken dat het aanschaffen van een eigen voerbak voor uw hond een zeer bevredigende, bevredigende ervaring is. Helaas, net zoals het kiezen uit een scala van servies voor onze eettafel ontmoedigend kan zijn, kan het kiezen van de juiste voerbak voor uw hond net zo uitdagend zijn. Maar geen nood, wij zijn er om u te helpen. Hier zijn enkele dingen die u zorgvuldig moet afwegen bij het kiezen van het juiste type hondenbak voor uw trouwe viervoeter.

 

 De juiste maat 

 

 Het spreekt voor zich dat de hondenbak in verhouding moet staan tot de grootte van uw hond. Als u een Deense Dog hebt, zou het ongehoord zijn als hij zou eten of drinken uit een voerbak van 20 ons. Dat is gewoon niet eerlijk. Hetzelfde geldt als je een Chihuahua hebt die zo groot is als een theekopje en je besluit hem een enorme voerbak van 1,5 liter te geven. Uw chihuahua zal dan niet efficiënt kunnen drinken of eten, omdat de wandhoogte van de voerbak te groot is. Ook uw Duitse Dog zal zijn reusachtige tong misschien niet eens in de kleine kom passen.

 Het gaat erom dat u een hondenbak koopt die u gemakkelijk met voer kunt vullen en waar uw hond nog voldoende ruimte heeft om zijn snuit in te steken. Let erop dat het voer niet morst.

 Als u de voerbak als drinkplaats wilt gebruiken, raden wij u aan de juiste maat te kiezen en net genoeg water te vullen voor een paar uur of zo. We raden niet aan het water de hele dag te laten staan, omdat bacteriën en andere ziektekiemen zich kunnen vermenigvuldigen als de tong en snuit van uw hond al in het water zijn gedompeld. Als je het drinkwater de rest van de dag wilt laten staan, ben je beter af met een drinkfontein voor huisdieren, omdat deze het water laat circuleren, het filtert en het de hele dag fris en schoon houdt.

 

 Het materiaal van voorkeur 

 

 Hondenbakken zijn er in verschillende materialen, elk met zijn eigen voordelen en, helaas, nadelen. Hier zullen we proberen ze stuk voor stuk te bekijken, zodat u een beter idee krijgt van welk type hondenbak u nodig hebt voor uw hondenvriend.

 

 Plastic

 

 Deze zijn het goedkoopst en worden dus zeer gewaardeerd om hun praktische bruikbaarheid. Deze komen ook in verschillende vormen, kleuren, en ontwerpen aangezien acryl over het algemeen een vormbaar materiaal is. Velen zijn ook splintervrij. Jammer genoeg, strekt deze sterkte zich niet tot het kauwen uit aangezien vele plastic producten werkelijk aan de bijtkracht van een hardnekkige kauwer kunnen toegeven. Sommige kunnen zelfs krasbestendig zijn, hoewel een groter aantal dat duidelijk niet is. Wanneer er krassen op komen, kunnen bacteriën en andere micro-organismen groeien en zich vermenigvuldigen in de ruimte die door de kras is ontstaan. Er zijn ook honden die enigszins allergisch zijn voor plastic.

 

 Roestvrij staal 

 

 Dit soort hondenkommen zijn uitstekend als u op zoek bent naar duurzaamheid en stevigheid. Deze hebben super gladde oppervlakken waardoor schoonmaken een koud kunstje is. Ze zijn ook kras-, roest-, en kauwbestendig. Jammer genoeg kunnen ze bijzonder luidruchtig zijn, vooral als u een vraatzuchtige eter hebt. Ze zijn niet bijzonder geschikt voor mensen die een mooi design of kleur in hun hondenkommen willen.

 

 Keramisch 

 

 Keramische hondenkommen zijn vergelijkbaar met roestvrij staal als het gaat om duurzaamheid, zolang je in staat bent om er goed voor te zorgen. Ze hebben een bepaalde stijl die meer weg heeft van een duur bureaudecor, vooral wanneer ze geglazuurd en in verschillende kleuren behandeld zijn. Ze kunnen ook in verschillende vormen worden gegoten. Jammer genoeg zijn vele breekbaar. Bovendien is aangetoond dat keramiek van slechte kwaliteit lood bevat. Wees dus voorzichtig en kies alleen keramiek van topkwaliteit.

 

 Hout 

 

 Er zijn fabrikanten van hondenkommen die hout als materiaal gebruiken. Deze zijn zeer duurzaam en gaan gemakkelijk langer mee dan alle andere soorten. Ze zijn relatief duurder. Als u echter iets nodig heeft dat goed bij uw bestaande interieur past, dan kan hout nooit de verkeerde keuze zijn.

 

 Silicone 

 

 Er is een groeiende trend naar het gebruik van siliconen hondenkommen, omdat deze uitzonderlijk flexibel, licht van gewicht en duurzaam zijn. Deze zijn een kruising tussen een hybride kunststof en een hybride rubber, waardoor het de geweldige kwaliteiten van beide materialen. Veel van de siliconenproducten zijn voorzien van een FDA-certificaat waaruit blijkt dat ze geschikt zijn voor levensmiddelen, zodat ze de kwaliteit van het voer van uw hond niet aantasten.

 

 Gespecialiseerde kommen 

 

 Afgezien van de materialen die worden gebruikt bij de vervaardiging van hondenkommen, kunt u ook kijken naar het gebruik ervan. Dit kan het volgende omvatten.

 

 Langzame voerbakken

 

 Dit soort hondenkommen bestaat in verschillende mechanismen die kunnen variëren van eenvoudig tot zeer complex. Het idee is echter eenvoudig genoeg. Het gaat erom dat uw hond toegang heeft tot zijn voer, maar op een gecontroleerde manier, zodat hij veel langzamer eet of dat de voederbak kleinere hoeveelheden voer per keer afgeeft.

 

 Automatische drinkers

 

 Voorbeelden hiervan zijn drinkfonteinen voor huisdieren die het water door een mechanisme laten circuleren waardoor het drinkwater wordt gefilterd, bacteriën en andere schadelijke micro-organismen worden verwijderd en het water continu wordt belucht zodat het gedurende langere tijd vers, koel en schoon blijft.

 

 Verhoogde voederbakken

 

 Dit zijn hondenkommen die geïntegreerd zijn in een tafelachtig platform. Technisch gezien is het net een hondentafel met volledig verstelbare hoogte. Deze speciale hondenkommen zijn vooral bedoeld voor oudere honden en honden die problemen hebben met het bewegingsapparaat en de gewrichten. Omdat de hondenbak verhoogd is, wordt de afstand die de kop van de hond moet afleggen om bij zijn voer te komen, verkleind. Dit vermindert de hoek tussen de gewrichten, waardoor de druk wordt verlicht en het eten comfortabeler wordt. Het helpt ook de lichaamshouding te handhaven en bevordert een betere spijsvertering.

 

 Elektronische voederbakken

 

 Als u een hond heeft die een gewichtsbeheersingsprogramma volgt, kunt u het beste een hondenbak gebruiken die volledig is geïntegreerd met een elektronisch mechanisme dat het hondenvoer in nauwkeurig afgemeten hoeveelheden en op vooraf ingestelde tijden verstrekt. Deze zijn ook handig bij het voeren van honden als u niet thuis bent.

 

 Zwaartekracht feeders

 

 Zwaartekracht feeders zijn enigszins vergelijkbaar met automatische hondenvoerautomaten, behalve dat er geen portiecontrole is. Het voer valt op de voerbak zodra deze een bepaald niveau bereikt. Hierdoor wordt de hondenbak gevuld met voer.

 

 Gemak van schoonmaken 

 

 Een andere factor die u in overweging kunt nemen bij het kiezen van het juiste type hondenbak voor uw hond is het gemak waarmee u deze kunt schoonmaken. De gemakkelijkst schoon te maken hondenkommen zijn die welke vaatwasmachinebestendig zijn. Er zijn echter bepaalde producten die, hoewel ze vaatwasmachinebestendig zijn, toch een aantal zorgvuldige schoonmaak- en behandelingsprotocollen vereisen. U kunt het beste de afzonderlijke producten bekijken op hun reinigings- en onderhoudsgemak voordat u voor een bepaald product kiest.

 

 Stijl 

 

 Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren, kunt u altijd voor eenvoudig of stijlvol gaan. Roestvrijstalen hondenkommen blijven een van de eenvoudigste, terwijl keramiek en hout in verschillende stijlen en ontwerpen verkrijgbaar zijn. Eenvoudige hondenkommen zijn uitstekende voer- en drinkgerei voor zowel binnen als buiten. Ze zijn vaak ook goedkoper. Stijlvolle kommen, aan de andere kant, zijn meestal duurder, maar maken uitzonderlijke stukken die kunnen toevoegen aan de algehele esthetiek van uw interieur.

 

 Wat is het beste materiaal voor een hondenbak?

 Het beste materiaal voor een hondenbak hangt eigenlijk af van wat u zoekt. Als u uitzonderlijke duurzaamheid en reinigingsgemak wenst, is een roestvrijstalen voerbak uw beste keuze. Maar als u iets wilt dat zowel stijlvol als duurzaam is, dan kan keramiek of hout uw optie zijn. Als het gaat om lichtgewicht met de toevoeging van kleurrijke styling, dan zal uw beste weddenschap ofwel kunststof of siliconen. Het punt is dat iedereen zijn of haar eigen interpretatie kan hebben van wat het beste materiaal is. Typisch, is dit vaak een functie van iemands inherente reden voor het kopen van een hondenbak.

 Zijn verhoogde hondenbakken beter?

 Over het algemeen zijn verhoogde hondenkommen beter dan conventionele voederaccessoires. Dit heeft te maken met de houding van de hond tijdens het eten. Laten we eens proberen de anatomische houding van een etende hond onder de loep te nemen.

 Normaal gesproken eten honden op handen en voeten, hoewel het niet ongewoon is om bepaalde honden te zien zitten tijdens het eten. Sommigen gaan ook liggen om te eten. Bij honden die op handen en voeten staan tijdens het eten, is het spijsverteringskanaal enigszins schuin aan de basis van de nek. U moet begrijpen dat het spijsverteringskanaal van zoogdieren en andere levende organismen in feite één ononderbroken buis is die begint bij de mond en eindigt in de anus. Als we röntgenogen zouden hebben, zou het spijsverteringskanaal recht liggen als een hond rechtop staat, meestal evenwijdig aan de grond.

 Wanneer een hond eet met een conventionele hondenbak, is deze lineariteit van het spijsverteringskanaal van de hond enigszins veranderd. Het spijsverteringskanaal loopt nog steeds parallel langs de rug van uw hond. Maar het deel van het spijsverteringskanaal dat begint bij de mond en doorloopt tot aan de basis van de nek, staat onder een scherpe hoek. Dit betekent dat het voedsel schuin omhoog moet worden gestuwd. Dit vergt voldoende arbeid van het spierstelsel van de slokdarm van de hond. Hoe scherper de hoek, hoe groter de kracht die nodig is om gekauwd voedsel via de slokdarm in de maag van de hond te brengen.

 Het verhogen van de hoogte van de voerbak betekent eenvoudigweg dat het voedsel dichter bij de mond wordt gebracht, waardoor het spijsverteringskanaal bijna rechtlijniger komt te liggen. Bovendien verlicht dit het werk van de gladde spieren van de slokdarm, waardoor het gekauwde voedsel veel gemakkelijker naar de maag kan worden gebracht. Omdat het voedsel gemakkelijker naar de maag wordt getransporteerd, is er minder kans op een opgeblazen gevoel en gasvorming. Bovendien wordt het chyme (gedeeltelijk verteerde voedselbolus uit de mond) efficiënter naar de maag getransporteerd, waardoor indigestie of maagklachten tot een minimum worden beperkt.

 Maar er is nog een andere reden waarom verhoogde hondenkommen de voorkeur genieten boven conventionele hondenbakjes, en we zijn er zeker van dat u zich hier wel iets bij kunt voorstellen. Als u ooit een stijve nek heeft gehad na langdurig buigen van uw nek, dan kunt u zich voorstellen hoe ongemakkelijk het voor uw hond is om rechtop te staan en zijn nek te buigen om bij zijn eten te kunnen. Als u een hond hebt die al vrij oud is en gewrichtsproblemen heeft, kan dit zijn toestand alleen maar verergeren.

 Verhoogde hondenkommen zijn niet zomaar een stijl. Het heeft een doel en dit is om een meer anatomisch efficiënte manier van eten voor honden te bieden.

 

 Zijn metalen kommen slecht voor honden?

 Voordat we deze vraag beantwoorden, is het belangrijk om het verschil te begrijpen tussen een echt metaal en roestvrij staal, hoewel ze tegenwoordig vaak door elkaar worden gebruikt bij veel producten. Zuiver metaal, zoals aluminium, is veilig omdat bijna alle natte hondenbrokken in aluminium blikjes zitten. Anderzijds is roestvrij staal eigenlijk een staallegering die minstens 10,5% chroom bevat. Hoewel er in het verleden veiligheidsproblemen zijn geweest met roestvrij staal, zijn dit soort materialen over het algemeen veilig en als zodanig niet slecht voor honden. Kijk maar naar professionele keukens waar koks het voedsel bereiden dat wij eten of zelfs naar de voorbereidende oppervlakken van medische professionals. Deze zijn meestal gemaakt van roestvrij staal. Het is niet poreus, niet uitloogbaar, gemakkelijk te ontsmetten en roestbestendig. De enige keer dat ze als slecht voor uw hond kunnen worden beschouwd, is wanneer tijdens de fabricage schadelijke chemicaliën in de staallegering worden verwerkt. Daarom is het absoluut noodzakelijk om alleen producten van gerenommeerde bedrijven te kiezen.

 Honden hebben voerbakken nodig op dezelfde manier als wij borden nodig hebben wanneer we eten. Bij het kiezen van de juiste soort voerbak moet u rekening houden met de grootte, het materiaal, het speciale gebruik, de stijl en het reinigingsgemak. Met deze lijst van de 10 beste hondenkommen, kunt u zich een stuk veiliger voelen dat u uw hond iets zult geven waar hij met plezier uit zal eten of drinken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.