Dingen om te overwegen bij het kopen van borstels voor kortharige honden

 Er zijn veel borstels op de markt met boeiende recensies, maar tijdens het winkelen voor een huisdier borstel voor honden met kort haar, in gedachten houden dat er verschillende streken voor verschillende mensen. Dat gezegd hebbende, check out een paar dingen te overwegen alvorens die keuze voor uw hond.

hondenborstel

 Grootte en ras van de hond

 

 Als u een grote hond heeft, is een borstel met een ergonomisch handvat de beste borstel voor kortharige honden. Natuurlijk duurt het borstelen van een kleine hond met kort haar niet lang en u bent klaar, maar voor de grote jongens, zelfs met dezelfde aard van vacht, moet u echt veel moeite doen. Dus, om te voorkomen dat je met pijnlijke handen achterblijft tegen de tijd dat je klaar bent, koop een borstel die een zeer comfortabele handgreep heeft als je hond groot is. Aan de andere kant hoeft een kleinere hond daar misschien niet aan te denken.

 Bovendien moet u ook rekening houden met het ras van uw hond. Het type borstel dat goed werkt voor Greyhounds en Bull Terriers is misschien niet zo fantastisch voor Rottweilers en Labrador Retrievers. Deze honden hebben nu eenmaal verschillende vachten met unieke behoeften.

 

 Stijl van de borstel

 

 Borstels in speldenstijl zijn een goed hulpmiddel bij het uitdunnen van de vacht van kortharige honden en andere huisdieren met halflang haar. Maar voordat u uw geld investeert in een borstel, wilt u er zeker van zijn dat de pinnen afgeronde uiteinden hebben. Blijkbaar zijn pinnenborstels zonder afgeronde punten niet gezond voor de huid van uw hond, omdat het kan leiden tot blauwe plekken. Bescherm de huid van uw hond door een borstel met afgeronde punten te gebruiken om de vacht te borstelen.

 

 Borstels van berenhaar vs synthetisch varkenshaar

 

 De stugheid van synthetische borstels kan nodig zijn voor honden met dicht haar, maar voor kortharige honden kunt u overwegen om een borstel van everzwijnhaar aan te schaffen. Ze zijn veel zachter voor de huid van uw hond en zelfs beter voor uw kortharige hond omdat ze niet genoeg haardichtheid hebben om hun huid te beschermen tegen de ruwheid van synthetische borstels.

 

 De behoeften van uw hond

 

 Al met al zorgt het gebruik van een goede borstel voor kortharige honden ervoor dat ze elke keer de beste vachtverzorging krijgen. Afhankelijk van het ras en andere factoren, zoals of ze op dat moment verharen, kunnen de verzorgingsbehoeften van uw hond variëren. In principe zijn voor kortharige honden de slickerborstel, borstel en de-shedding tool de meest gebruikte borsteltypes en ze hebben verschillende behoeften waaraan ze voldoen.

 Voor een kortharige hond met verharingsproblemen moet bij de aanschaf van een borstel een de-shedding tool worden overwogen. Als de borstel consequent wordt gebruikt, helpt hij de neiging tot verharen te verminderen. Aan de andere kant zijn honden met een harde vacht beter af met een borstel van varkenshaar. Ook als uw hond veel vuil op zijn vacht heeft, kan een borstel dit vuil gemakkelijk verwijderen en de vacht daarna extra laten glanzen. Slicker borstels werken prima voor de meeste vachttypes. Ze ontklitten door hun dunne pinnen, hoewel honden met kort haar misschien niet ontklit hoeven te worden.

 Tenslotte weet u dat u de juiste borstel gebruikt als uw huisdier het leuk vindt om verzorgd te worden. Integendeel, als uw huisdier tekenen van pijn of ongemak vertoont, controleer dan het type borstel, het kan de verkeerde keuze zijn.

  Moet ik mijn kortharige hond borstelen?

 Ja, u moet uw kortharige hond borstelen. Hoewel het verleidelijk is om te denken dat ze gewoon een bad nodig hebben en dat de vacht voor zichzelf zal zorgen, hebben kortharige honden ook verzorging nodig om er goed uit te zien. Ook al hebben ze kort haar, toch verharen ze af en toe. Dit maakt het belangrijk om de vacht te verzorgen om te voorkomen dat die kleine haartjes op de meubels en door het hele huis komen.

 Regelmatige vachtverzorging vermindert niet alleen het verharen, maar zorgt er ook voor dat de vacht van uw huisdier er levendig en glanzend blijft uitzien door de huid te smeren met natuurlijke oliën die tijdens het verzorgen worden geactiveerd. Het dient ook als een manier om het huisdier te masseren en de meeste honden vinden dit leuk.

 

 Beste borstels voor kortharige honden FAQ:

 V: Hoe vaak moet ik mijn kortharige hond borstelen?

 A: Als u het op de juiste manier en met het juiste gereedschap doet, is regelmatig borstelen voor uw kortharige hond geen probleem. Het is zelfs aanbevolen om kortharige honden minstens één keer per dag te borstelen.

 V: Hoe borstel ik een kortharige hond?

 A: Borstel uw kortharige hond dagelijks en voor elk bad. Borstelen voor een bad helpt om meer losse haren te verwijderen. Na het baden borstelt u nogmaals met een rubberen borstel om vuil en losse haren verder te verwijderen. Als de vacht droog is, wordt nu een zachte-harenborstel gebruikt om de vacht te borstelen, eerst in tegengestelde richting om dode huid of vuil te verwijderen, en vervolgens om de vacht glad te maken en te laten glanzen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.