Waarom een speciaal samengestelde hondenconditioner gebruiken?

 We weten allemaal dat een goede verzorgingsroutine goed is voor de vacht en huid van uw hond, en de meeste honden hebben baat bij een regelmatig bad. Maar uw verzorging kan hun vacht in een drogere conditie achterlaten, want terwijl de shampoo al het vuil verwijdert, kan het ook de vacht ontdoen van zijn natuurlijke oliën. Teveel borstelen kan ook de vacht beschadigen, terwijl de huid ook kan uitdrogen als deze onvoldoende wordt gehydrateerd.

hondenconditioner

 Het toevoegen van een speciaal samengestelde hondenconditioner aan de badroutine van uw hond kan helpen om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid beschermd en gehydrateerd worden, waardoor het zacht en gezond wordt en hun vacht glanst. Een hondenconditioner helpt effectief om verloren oliën te vervangen, schade te herstellen, de vacht en huid te voeden, jeuk te verlichten en de vacht te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. En voor honden met een weerbarstige vacht, lang of kort, pezig of dik, kan een hondenconditioner de handelbaarheid van de vacht verbeteren, statische elektriciteit verminderen en helpen voorkomen dat er knopen en klitten ontstaan.

 Dingen om te overwegen bij het kopen van een conditioner voor hondenhaar

 Voordat u een hondenconditioner kiest, is het belangrijk om het volgende te overwegen:

 Het ras en het type vacht van uw hond: Niet alle hondenrassen zullen per se een aparte conditioner nodig hebben wanneer ze in bad gaan. Sommige rassen, zoals Labradors, hebben van nature een vette vacht en hebben geen conditioner nodig omdat het hun vacht kan verzwaren en vettig en niet gezond kan laten aanvoelen. Als u twijfelt of een conditioner een goed idee is voor uw hond, praat dan met uw dierenarts of hondentrimmer.

 Allergieën of huidaandoeningen: Net als wij mensen, hebben sommige honden van nature een gevoelige huid of kunnen huidaandoeningen en allergieën hebben die geïrriteerd, niet gekalmeerd kunnen worden door een hondenvacht conditioner. Ze kunnen ook reageren op bepaalde ingrediënten, die vaak worden gevonden in honden verzorgingsproducten. Bij het kiezen van een honden vacht conditioner, controleer het ingrediënten label voor eventuele rode vlaggen, zoals agressieve chemicaliën of bekende allergenen en doe altijd een test patch als uw hond gevoelig is voor huidproblemen.

 2-in-1, wash-off of leave-in conditioners: U kunt ook kiezen uit een keuze van handige formules, afhankelijk van uw hond, hun vacht en ook hoe goed ze genieten van hun bad! Om tijd en energie te besparen bij het baden van uw pup, vooral als badderen niet een van hun favoriete bezigheden is, kunt u een 2-in-1 shampoo en conditioner gebruiken. Voor de vacht die een extra vochtboost nodig heeft, is een leave-in conditioner voor honden een goede optie om te overwegen, hoewel ze de vacht een beetje vettig kunnen laten aanvoelen als er te veel van wordt gebruikt. Voor een normale vacht is een uitwasbare formule ook geschikt.

 Veilige en niet-toxische ingrediënten: Of uw hond nu gevoelig is of niet, kies altijd conditioners voor honden die alleen huisdierveilige en niet-giftige ingrediënten bevatten, die zo natuurlijk mogelijk zijn. Ingrediënten zoals aloë vera, vitamine E, jojoba en havermout zijn allemaal goede keuzes. En vermijd agressieve chemicaliën die te hard kunnen zijn voor de vacht en huid van uw hond, zoals parabenen en propyleenglycol.

 Geur of geurvrij: Vermijd het kiezen van sterk geparfumeerde hondenconditioners als u wilt dat uw hond langer lekker ruikt, want een sterk geparfumeerd product kan onaangenaam zijn voor uw huisdier. Kies voor geurvrij of als u toch wat verfrissing wilt, zoek dan naar een natuurlijke geur die vriendelijker is voor uw hond.

 Milieuvriendelijk: Kiezen voor een ethisch en duurzaam product dat veilig is voor het milieu is ook een goede manier om de beste hondenconditioners te kiezen. Biologische, wreedheid-vrije en volledig natuurlijke ingrediënten zal betekenen dat de conditioner zal vriendelijker en veiliger voor uw hond en het milieu.

 Beste hondenconditioner FAQ:

 V: Kan ik een menselijke conditioner te gebruiken op mijn hond?

 A: U moet het gebruik van uw eigen conditioner op uw hond te vermijden als hun huid en vacht zal u niet dankbaar voor. Menselijk haar en huid hebben een ander PH-niveau dan dat van honden, en dus kunnen menselijke conditioners te hard zijn voor uw hond en zullen ze waarschijnlijk hun huid irriteren. Conditioners voor honden zijn speciaal samengesteld om te werken met de PH-balans van hondenhuid en -vacht, zodat ze niet uitdrogen of hun vacht beschadigen.

 V: Hoe breng ik een haarconditioner aan op mijn hond?

 A: Voordat u de vacht van uw hond in bad doet, moet u deze eerst goed borstelen om eventuele knopen of klitten in de vacht te verwijderen.

 Als u hondenconditioners deel wilt laten uitmaken van hun normale badroutine, volg dan eerst uw gebruikelijke badprocedure, gebruik een geschikte hondenshampoo voor uw huisdier, laat het goed schuimen en spoel het vervolgens grondig uit met warm water. Zodra er geen spoor van shampoo meer op de vacht zit, knijpt u een beetje conditioner in de palm van uw hand en brengt u het aan op de vacht, masseert u het in zodat het tot de wortels en de huid doordringt. Als u het kunt – of als het product het voorschrijft – laat de conditioner dan een minuut of twee op de vacht zitten en spoel het daarna grondig uit met vers, warm water.

 V: Moet ik een honden vacht conditioner gebruiken voor mijn kortharige hond?

 A: Er zijn veel meningen over de vraag of honden conditioners geschikt zijn om te gebruiken op een kortharige vacht, maar het algemene antwoord is dat het afhangt van de behoeften van de korte vacht van uw hond. Vettere of zware conditioners kunnen te veel zijn voor een fijnere vacht, waardoor de vacht zwaarder wordt en vettig aanvoelt, zelfs na het uitspoelen. Maar veel conditioners bevatten ook huid- en vachtverbeterende ingrediënten, zoals aloë vera en zijdeproteïnen, die de vacht van uw kortharige hond juist een boost kunnen geven. Als u een hondenconditioner wilt gebruiken voor de korte of zeer fijne vacht, kies dan een lichte conditioner, bij voorkeur een die is samengesteld voor het specifieke vachttype van uw huisdier en volg de gebruiksaanwijzing, om de beste resultaten te krijgen.

 Onze top keuze

 Voor honden, katten en zelfs paarden, Cowboy Magic Detangler and Shine is een rijke, leave-in conditioner die gemakkelijk te gebruiken is en indrukwekkende resultaten geeft. Wordt in de natte of droge vacht gemasseerd en hoeft niet te worden uitgespoeld, wat betekent dat het snel en gemakkelijk aan te brengen is. De dubbel geconcentreerde zijdeproteïnen doen hun werk en omdat er geen water of alcohol in zit, kan het veilig op de vacht van uw hond worden achtergelaten. Onze top keuze is een uitstekende huisdier conditioner, en werkt ook om vervilting, klitten en knopen te verminderen voor een glanzende, gelukkige vacht.

Leave a Reply

Your email address will not be published.