Het kiezen van een luier voor uw huisdier is niet zo moeilijk, is het? Het is tenslotte net als het kiezen van de meest absorberende, de meest comfortabele en de gemakkelijkste luier voor je baby. Of toch niet? Wij hebben deze uitgebreide koopgids voor hondenluiers samengesteld om u te helpen bij het kiezen van het beste product voor uw hond.
Hondenluiers

Redenen waarom honden hondenluiers nodig kunnen hebben

Het is niet ongewoon om grappige, vreemde blikken van andere mensen te krijgen als je een hond hebt die in zijn eigen luiers over straat loopt. Voor veel mensen is het gewoon zeer ongebruikelijk, soms zelfs als gek beschouwd, om eliminatie ondergoed op honden passen. Maar er zijn eigenlijk redenen waarom onze hondenvrienden beter af zijn met deze hondenondergoed in plaats van rond te lopen met hun konten en geslachtsdelen bloot. Hier zijn enkele van de meest voorkomende redenen waarom honden luiers nodig kunnen hebben.

Urine-incontinentie bij honden

Bij incontinentie loopt de urine gewoon uit de urinebuis, zelfs als de hond dat niet wil of als de blaas nog niet vol zit met urine. Er kunnen verschillende mechanismen in het spel zijn waardoor de urine door de sluitspier van de blaas kan lekken. Urine-incontinentie bij honden kan veroorzaakt worden door een aantal aandoeningen, waaronder de volgende:

Verzwakte toestand van de sluitspier van de urineblaas
Aanwezigheid van urinestenen
Hormonale onbalans
Aandoeningen van de prostaatklier
Aanwezigheid van een infectie van de urinewegen
Aangeboren afwijkingen aan de blaas
Uitdrijving van de tussenwervelschijf
Bijwerkingen van bepaalde medicijnen
Problemen met de normale anatomie van de blaas en de bijbehorende structuren
Letsel aan het ruggenmerg of degeneratie van het ruggenmerg
Diabetes, hyperadrenocorticisme, nieraandoeningen en andere gezondheidsproblemen die tot overmatig waterverbruik kunnen leiden

Als de reden voor de urine-incontinentie een van deze aandoeningen is en niet echt een gedragsgerelateerde, dan kan uw dierenarts helpen. Hij zal een zeer grondig onderzoek uitvoeren om de werkelijke oorzaak vast te stellen en een meer definitief behandelplan uit te werken. In afwachting van de behandeling kan uw hond echt baat hebben bij het gebruik van luiers. U zult ook blij zijn, want u hoeft zich geen zorgen meer te maken over het opruimen van de uitwerpselen van uw hond telkens als hij plast.

Loopse teven

Als u een loopse teef heeft, is een van de dingen die u misschien opvallen het constante likken aan de vulva van uw hond. Helaas zal de geur ook doordringen in de buurt en beginnen met het aantrekken van mannelijke honden binnen bereik. Begrijp wel dat luiers in geen geval effectief zijn als voorbehoedsmiddel, want een gretige en vindingrijke reu zal gemakkelijk een manier vinden om de luier te omzeilen. In ieder geval, met dit ondergoed aan, zou je in staat moeten zijn om de geur van een loopse teef te temperen. Verder zou u blij moeten zijn dat er geen vlekken op uw tapijt, bekleding en zelfs beddengoed komen. Dit gezegd zijnde, zou het ook perfect moeten zijn voor vrouwelijke honden die menstrueren.

Cognitieve disfunctie bij honden

Bij oudere mensen is het niet ongewoon om urine-incontinentie te hebben, vooral bij mensen met bepaalde cognitieve stoornissen zoals de ziekte van Alzheimer. Het zal u misschien verbazen te vernemen dat er een equivalent van deze ziekte bestaat bij honden en dat deze bekend staat als canine cognitive dysfunction of CCD. Deze ziekte treft honden die minstens 11 jaar oud zijn en wordt vaak gekenmerkt door vergeetachtigheid. Technisch gezien vergeet de oude hond gewoon hoe hij zijn plas moet controleren. Hoe dit precies in zijn werk gaat, wordt nog steeds niet goed begrepen. Wat deskundigen wel vaststellen is dat het meestal voorkomt bij oudere honden die geen andere organische oorzaak hebben dan enkele degeneratieve veranderingen in de hersenstructuur, wat hen doet geloven dat het synoniem is met de ziekte van Alzheimer bij de mens. Dat gezegd hebbende, als uw hond vergeten is hoe hij moet plassen, zou hij veel baat moeten hebben bij een luier.

Training in huis

Sommige mensen doen hun hond een luier om tijdens de zindelijkstraining. Helaas is het voordeel hiervan niet zozeer voor de hond als wel voor de eigenaar. Wanneer ze gebruikt worden bij het zindelijk maken van honden, dienen deze toestellen alleen om het huis te beschermen tegen ongelukjes en opzettelijk plassen. Deskundigen zijn het erover eens dat u uw hond in dit geval geen luier hoeft te laten dragen. U hoeft alleen maar een routine op te bouwen waarbij u vaker buiten het huis kunt gaan.

Soorten hondenluiers

Of het nu voor menselijk gebruik of voor honden is, u kunt verwachten dat er verschillende soorten luiers zijn die u kunt gebruiken om de urine van uw hond op te vangen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende.

Wegwerp

Zoals de naam al doet vermoeden is dit type hondenluier wat uw hond eenmalig zal gebruiken. Zodra hij vuil is, kunt u hem gewoon verwijderen en weggooien. Het is dus de go-to luier voor degenen die iets nodig hebben voor incidenteel of tijdelijk gebruik. De reden hiervoor is heel eenvoudig. Als u hondenluiers op lange termijn wilt gebruiken, betaalt u uiteindelijk meer omdat u het ondergoed dat uw hond al heeft bevuild, niet opnieuw kunt gebruiken. Bovendien zijn ze meestal minder ademend dan andere soorten luiers, vooral de stoffen of stoffen luiers. Bij langdurig gebruik kunnen ze huidirritatie veroorzaken. Ze zijn ook niet milieuvriendelijk.

Herbruikbare

Herbruikbare onderkleding, ook wel wasbare luiers genoemd, is meestal ontworpen zoals wegwerpluiers, maar heeft een gedeelte waar maandverband in kan worden gedaan voor extra absorptie. Houd er rekening mee dat dit vaak niet nodig is, vooral als uw hondje niet echt plast of veel vaginale afscheiding heeft. De kern van deze hondenluiers is al voorzien van een absorberend materiaal, meestal katoen. De kern is meestal bedekt met plastic om lekken te voorkomen, terwijl een buitenste laag, meestal gemaakt van nylon, biedt het ondergoed enige bescherming tegen weersinvloeden en winddichtheid. De beenopening is voorzien van elastische boorden die een effici├źntere beweging mogelijk maken zonder de mobiliteit te belemmeren. De onderkleding heeft ook een extra opening aan de achterkant, zodat de staart van uw hond erdoor kan. Een elastische band zorgt voor een goede pasvorm rond het lichaam van uw pooch.
Herbruikbare of wasbare hondenluiers zijn perfect voor huisdieren die incontinentieproblemen hebben of die andere ziekten hebben, zoals die bij geriatrische honden voorkomen. Ze zijn voordelig en bieden een absolute meerwaarde omdat u niet per se een heleboel hoeft te kopen. Je hebt maar een paar stuks nodig en je zit goed. Het enige nadeel zit hem natuurlijk in het wassen. U zult de luiers echt moeten wassen voordat u ze weer voor uw hond gebruikt.

Buikband

Dit type luier lijkt meer op een menselijke mannelijke slip met een middenstuk dat ontworpen is om urine op te vangen en te absorberen. De achterkant en de staart van uw hond worden niet afgedekt. Deze luiers zijn vooral bedoeld voor reuen die graag hun territorium afbakenen, vooral binnenshuis. Begrijp dat dit geen volledige bescherming biedt tegen ongelukken, maar het doet zeker goed werk bij het voorkomen van territoriaal sproeien.

Zelfgemaakt

Soms hoeft u echt niets te kopen. U kunt thuis zelf luiers voor uw hond maken van gebruikte oude kleren of stoffen. Het enige wat je nodig hebt is een beetje fantasie en je bent klaar. Het is praktisch en laat zien hoeveel zorg je besteedt aan het maken van iets voor je pooch.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hondenluier
Bij het kiezen van de juiste luier voor je hondje moet je rekening houden met de volgende overwegingen.

Beoogd gebruik

Als u van plan bent om de luier voor uw hond te gebruiken voor een langere periode van tijd, dan kunt u overwegen om herbruikbare of wasbare hondenluiers te kopen.
Maar als u de luier slechts af en toe wilt gebruiken, zijn wegwerpluiers zeker handig.

Type luier

We hebben al gesproken over de verschillende soorten of types luiers, meestal afhankelijk van uw behoeften. Zoals we al hebben gezegd, als u praktisch nut wilt dat lang meegaat, ga dan voor wasbare hondenluiers. Wil je een hondenluier voor reuen, dan is een buikband prima geschikt.

Materialen

Herbruikbare luiers zijn meestal gemaakt van stoffen materialen, waardoor ze herhaaldelijk gewassen kunnen worden en uw hond meer comfort bieden. Aan de andere kant zijn wegwerpluiers superabsorberend. Helaas is de impact op het milieu een van de grootste nadelen van het gebruik ervan, om nog maar te zwijgen van de hoge kosten op de lange termijn.

Juiste maat

Wat is het nut van een luier als hij het vocht niet goed kan opvangen en absorberen of als hij niet comfortabel zit tijdens het dragen? Dit heeft te maken met de maat van de luier, dus het kiezen van de juiste maat komt neer op het kiezen van de beste hondenluiers.

Het kiezen van een goed passende hondenluier

Net als bij elk ander product dat uw hond draagt, is het belangrijk dat u de maat van uw hond zo nauwkeurig mogelijk opmeet. Dit is om er zeker van te zijn dat er geen lekken ontstaan in de luier, terwijl het ook uw hond het comfort geeft dat hij nodig heeft bij het dragen van deze toestellen.

Weeg uw hond.
Meet de taille van uw hond terwijl hij staat. Wanneer u een reu opmeet, moet u rekening houden met de lengte van zijn penis, zodat deze ook door de luier wordt bedekt. Anders zult u nog steeds problemen met lekken hebben.

Wegwerpluiers voor honden zijn meestal verkrijgbaar in maten die rekening houden met het gewicht en de tailleomvang van de hond. Hoewel dit nuttige hulpmiddelen kunnen zijn, is het nog steeds sterk aanbevolen dat u zeer nauwkeurige metingen van uw hond neemt en deze vergelijkt met de maataanbevelingen van de fabrikant. Als u moet kiezen tussen het gewicht en de tailleomvang, kunt u zich beter richten op de tailleomvang. Bijvoorbeeld, uw hond kan al ongeveer 10 pond wegen, maar zijn taille is slechts 10 centimeter, dan zou je moeten kiezen voor een extra-kleine hondenluier en niet een kleine.
Misschien wilt u ook: Top beoordeeld hond hellingen

Hoe te voorkomen dat de hond luieruitslag en ongemak
Honden luieruitslag en ongemak zijn twee veel voorkomende gevolgen van het gebruik van honden luiers. Deze ontstaan meestal door langdurig contact van de huid van de hond met in urine gedrenkte luiers.
Daarom zijn hier enkele manieren waarop u uw hondje kunt helpen deze twee ongemakken te voorkomen.

Gebruik alleen luiervoering die superabsorberend is en zacht of zacht voor de huid.
Zorg voor luiers in de juiste maat; niet te los en niet te strak.
Verschoon de luier van uw hond elke keer als hij geplast heeft. Wacht niet tot de luier vuil is of te veel doordrenkt met urine. Hier kan een wasbare hondenluier heel praktisch zijn.
Vraag uw dierenarts naar een plaatselijk middel dat op de huid van uw hond kan worden gebruikt om uitslag tot een minimum te beperken.
Gebruik ongeparfumeerde babydoekjes om de huid van uw hond schoon te maken, ook achter. Vraag uw dierenarts om andere aanbevelingen.
Als uw hond ook ontlastingsincontinent is, kunt u met uw dierenarts overleggen over de juiste manier om de rommel op te ruimen en de anus van uw hond te verzorgen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.